24.09.2023, Miroslav Fuks

David Oulehla: Porážku budu kousat ještě hodně dlouho

David Oulehla: Porážku budu kousat ještě hodně dlouhoPět zápasů, čtyři těsné porážky a jedna remíza. To jest smolná bilance posledních zápasů FC Vysočina. Dnešní dopolední prohra na trávníku juniorky Sparty mrzí o to více, že Jihlava šla do vedení a měla šance svůj náskok navýšit. O komentář jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu.

 

„Upřímně říkám, že dnešní porážku budu trávit hodně dlouho. Myslím, že jsme zápas měli jasně rozehraný na vítězství. Troufám si říct, že jsme perfektně trefili taktickou složku, vhodně jsme změnili herní rozestavení a vlastně všechny přednosti soupeře jsme eliminovali. Navíc jsme se brzy dostali do vedení a duel jsme měli tam, kde jsme ho potřebovali mít. Do druhé půle jsme dobře vstoupili a chtěli jsme utkání rozhodnout druhou brankou. Blízko byli Araujo-Wilson a chvíli po něm Fila, kteří v nadějných pozicích postupovali na gólmana, ale své šance neproměnili. Stačilo přidat druhou branku a utkání bylo hotové. Myslím, že bychom poté přidali i další góly. Bohužel, po vynuceném střídání Matúše Lacka, naše hra ve středu pole odešla a ztratili jsme kvalitu v předfinální a finální fázi. A především jsme v 67. minutě hrubě chybovali v rozehrávce od vlastní branky a Spartě jsme umožnili strašně laciné vyrovnání na 1:1. Vše dovršila nedohraná situace o chvíli později, která vedla k rozhodující brance duelu. Výsledkem je hodně velké zklamání,“ hořce uvedl trenér FC Vysočina.

Rozhodnutí nastoupit se třemi stopery a dvěma halfbeky ve vás zrálo dlouho? „Nešlo o složité rozhodnutí, máme na to vhodnou typologii hráčů. A i dění na hřišti nám dalo za pravdu. Krom jedné situace zkraje zápasu, kdy do šance postupoval Hranoš, tak domácí neměli vůbec nic. Byli jsme lepším celkem a díky zvolené strategii jsme vyráželi do nebezpečných kontrů. Myslím si, že jsme z nich měli vytěžit ještě daleko více. O to více mne mrzí výsledkové vyústění utkání,“ povzdechl si Oulehla.

Zklamáním byl asi závěr duelu, kdy jste na nepříznivý stav zareagovali střídáním, ovšem tlak či příležitosti nepřišly, že? „Je to tak. Po odstoupení Matúše Lacka nám odešla nadstavba do útočné fáze. A ochromilo nás strašně zbytečné vyrovnání na 1:1, kdy jsme najednou začali hrát zpětné přihrávky, přes gólmana... Místo toho, abychom se více tlačili nahoru. To samozřejmě souvisí s psychikou hráčů, hráčskou vyspělostí a zkušeností,“ uzavřel svůj pozápasové komentář lodivod FCV.

 
Související
Aktuálně

Vojtěch Lampíř: Varnsdorfu se musíme vyrovnat v intenzitě hry

Snad s žádným celkem současné FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemá FC Vysočina tak mizernou bilanci, jako překvapivě s Varnsdorfem. Platí to nejen pro venkovní duely, ale též pro ty domácí. A právě proti tomuto nepopulárnímu soupeři v pátek 3. května od 18:00 hodin Jihlava nastoupí s nutností bodovat naplno. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
SK Slovan Varnsdorf
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu