27.09.2023, Miroslav Fuks

Vysočina byla lepším týmem, ale do osmifinále MOL Cupu postoupil Hradec

Vysočina byla lepším týmem, ale do osmifinále MOL Cupu postoupil HradecFotbalová Vysočina doplatila na efektivitu v koncovce i v pohárové soutěži. Proti prvoligovému Hradci Králové byla zcela vyrovnaným soupeřem, ve druhém dějství byla rozhodně aktivnějším celkem, ovšem své příležitosti zúžitkovat nedokázala. Votroci měli ve 2. půli prakticky jedinou šanci a tu v 72. minutě díky Haisovi proměnili – 0:1 (0:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
3.kolo, středa 27.9.2023, 18:00
0:1
(0:0)
Hradec KrálovéHradec Králové
 
Branky: 71. Hais
ŽK: 20. Piško, 33. Tall – 49. Čech, 78. Hais, 82. Kodeš, 90+1. Vašulín
Rozhodčí: Všetečka – Vlček, Matoušek
Diváci: 832
FC Vysočina: Mastný – Svoboda, Piško, Tonbul, Chytrý (77. Peřina) – Pešek (77. Shudeiwa), Tureček – Křivánek, Franěk, Ogiomade (63. Křehlík, 84. Vedral) – Tall (63. Fila). Náhradníci: Jágrik – Záhradnik.
Hradec Králové: Zadražil – Čech, Hlaváč (72. Dancák), Ševčík, Harazim – Kučera (72. Klíma), Pudhorocký (46. Kodeš), Rada (86. Čihák), Horák – Hais (79. Vašulín), Juliš. Náhradníci: Vízek – Mahr.
 

Komentář

Kouč David Oulehla proti prvoligovému soupeři nasadil sestavu, které se na 8 postech lišila oproti jedenáctce z nedělního duelu na půdě Sparty B. Kouč hradeckých Václav Kotal úvodní sestavu obměnil hned na 9 místech v porovnání s ligou.

První střelu si ve 2. minutě připsal Franěk, který natáhl z hranice vápna a gólman Zadražil neměl s jeho lehce tečovaným pokusem jednoduchou úlohu. Ve 4. minutě znovu pálil z nadějné pozice Franěk, když jej po svém křídelním průniku a zpětné přihrávce našel Křivánek. Bohužel i druhá střela mladého jihlavského středopolaře skončila v náruči brankáře Votroků. Ve 21. minutě se po rychlé narážečce a zaseknutí míče uvolnil ve vápně ke střele hostující Harazim, nastřelil však pouze blokujícího Chytrého. Votroci byli častěji na míči a ve14. minutě si vypracovali první vyloženou příležitost. Na kolmici za obranu si naběhl Juliš, pronikl až před Mastného, ale ten jeho střelu z menšího úhlu skvěle vytěsnil na roh. Hosté byli aktivnějším týmem, ovšem žlutí dokázali zahrozit. Ve 23. minutě Chytrý dobře přenesl míč doprava na Fraňka, jenž na malém vápně našel přízemního přihrávkou Talla, který však ve velké šanci zakončení nezvládl. Po této akci se hra vyrovnala a i Jihlava svého soupeře dokázala přidržet na jeho polovině. V 39. minutě se po další průnikové přihrávce hnal na Mastného Hais, ovšem blokující Piško mu neumožnil zakončit s patřičným důrazem. Gólman FCV tak balón bez potíží skryl v rukavicích. O dvě minuty si Mastný s Haisem souboj zopakovali, přičemž i tentokrát byl úspěšnější domácí strážce svatyně. Hradecký útočník z úhlu pouze nastřelil jeho hruď. Ve 44. minutě uvolnil Tureček do vápna Fraňka, ale jeho následná střela skončila na skluzu stopera v černobílém dresu. Úvodní dějství tak branku nenabídlo.

Zajímavý a vyrovnaný fotbal pokračoval i po přestávce. A Vysočina byla rozhodně aktivnějším celkem a častěji držela míč na svých kopačkách. V 52. minutě rozehrála rohový kop, který do vápna vracel Tureček tak, že Zadražil měl hodně práce, aby kulatý nesmysl vytlačil zpod břevna. O dvě minuty později skryl hlavičku Piška po rohovém kopu v rukavicích. V 61. minutě kroutil Tureček od pravé brankové čáry hodně nepříjemně, takže Zadražila donutil k vyražení balónu na roh. O dvě minuty později pálil po přiťuknutí Křivánka Ogiomade, ovšem jeho pokus letěl vysoko nad břevno. To Turečkova rána z 65. minuty měla mnohem lepší parametry a jen těsně minula břevno. Hradec byl horším celkem a ve 2. půli se první střely na branky dočkal až v 70. minutě. Kodešův přízemní pokus letěl metr vedle branky. O minutu později Vysočinu zmrazila úvodní branka utkání, v níž se Hais dostal díky průnikové přihrávce před Mastného, míč si kolem něj posunul do strany a z úhlu levačkou rozvlnil síť – 0:1. O 2 minuty později mohl vyrovnat Pešek po přihrávce Křivánka, ale jeho střela z hranice vápna letěla jen doprostřed branky. V 87. minuty z dvaceti metrů pálil Vašulín, ale Mastný si jeho střelu u tyče dokázal najít. V 89. minutě se po dlouhém autu dostal k pohotovému zakončení Vedral, ale Zadražil jeho střelu mířící do levého horního růžku dokázal vyrazit. Nastavený čas už žádnou šanci nenabídl a tak mohla nastat radost Votroků z postupu do osmifinále MOL Cupu.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Vojtěch Lampíř: Varnsdorfu se musíme vyrovnat v intenzitě hry

Snad s žádným celkem současné FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemá FC Vysočina tak mizernou bilanci, jako překvapivě s Varnsdorfem. Platí to nejen pro venkovní duely, ale též pro ty domácí. A právě proti tomuto nepopulárnímu soupeři v pátek 3. května od 18:00 hodin Jihlava nastoupí s nutností bodovat naplno. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
SK Slovan Varnsdorf
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu