01.11.2023, Miroslav Fuks

První polovinu duelů F:NL završíme v neděli na Žižkově

První polovinu duelů F:NL završíme v neděli na ŽižkověFotbalisté FC Vysočina se po dvou letech představí v tradičním nedělním dopoledni na žižkovském stadiónu proti červenobílé Viktorii. Po nedávném duelu ve Varnsdorfu se kouč David Oulehla znovu vrátí do svého předchozího působiště a se svými svěřenci bude chtít odjet z posledního podzimního venkovního utkání s bodovým ziskem.

 

Viktoria Žižkov se do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vrátila po nepříjemném sestupu a ročním účinkování v ČFL. Její kádr si však nadále zachoval druholigové parametry, tudíž nebylo překvapením, že si proti Domažlicím v baráži s přehledem zajistila očekávaný návrat o patro výše. Přes nelehký vstup do soutěže, kdy v úvodních osmi kolech získala pouze 4 body, se odrazila ve druhé polovině podzimu k bodovým ziskům. V 9. kole porazila 4:1 Táborsko a v dalších druholigových dějstvích vybojovala 5 bodů za remízy v Chrudimi a s juniorkou Sparty (ta k domácím duelům nastupuje právě na Žižkově) a za velmi cenné domácí vítězství nad Zbrojovkou Brno 4:2. Po 14 dějstvích tak Žižkovu se ziskem 15 bodů náleží 12. příčka s tříbodovým náskokem na sestupové pozice. Je tedy jasné, že v posledním domácím představení na podzim velmi touží po tříbodové injekci na úkor Jihlavy.

Vidíte rozdíl mezi výkony Viktorie na svém stadiónu oproti duelům venku? Vnímáte před blížící se zimní pauzou důležitost zápasu pro oba celky? „Poslední výrazné výhry Žižkova nad dvěma celky z horní poloviny tabulky rozhodně vzbuzují respekt. Stejně tak i střelecká produktivita Viktorie, která v posledních šesti duelech zaznamenala 13 branek a k nejlépe střílejícím celkům II. ligy náleží na domácím stadiónu. V kontextu posledního kola, kdy Žižkov padl 4:2 ve Varnsdorfu, se opravdu může zdát, že doma je náš nadcházející soupeř silnější a sebevědomější. A o důležitosti zápasu pro oba celky netřeba diskutovat. Tři body ze Žižkova by do zimní přípravy představovaly velmi důležitý a příjemný vklad. Zvlášť, když cítíme, že naše výkony venku musíme zlepšit,“ uvedl asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

Žižkov měl v ČFL silný kádr, přesto po postupu musel v létě zákonitě posílit. Z Varnsdorfu přestoupil zkušený stoper Richter, z Příbrami Petrák, z Hradce Králové Finěk, z Mladé Boleslavi Hönig a v závěru přestupního období Sodoma z Kolína. Na hostování žižkovští přivedli Oravce z Plzně, Kozojeda z Dukly a Brazilce Rosu z Pardubic. Hráčskou injekci poskytla pražská Sparta, z níž do Viktorie podepsali Kotek, Kuchař a gólman Čtvrtečka. Možná i na tento popud zamířil zkušený brankář Švenger na Kladno. Žižkov v létě dále opustili do nižších soutěží dvě stálice – Žežulka a Súkenník. Naopak v jeho kádru setrvali dva exjihlavští fotbalisté, kteří na podzim náleží k nejlepším střelcům Viktorie – ekvádorský středopolař Augusto Batioja a útočník Radek Voltr.

Kde vidíte přednosti její hry? Na které fotbalisty si budete muset dávat v neděli pozor? „Nebezpečné a střelecky disponované je duo Prošek – Voltr. V kádru najdeme další zajímavé fotbalisty, kteří jsou silní na míči. Hru Žižkova zdobí rychlý přechod do útoku a přímočará kombinace. A snaží se hrát po zemi,“ poskytl pohled na hru Žižkova asistent kouče Davida Oulehly.

Proti Příbrami jste zamíchali sestavou a ta předvedla velmi dobrý výkon s tříbodovým ziskem. Lze očekávat stejné složení i na Žižkově nebo dojde k návratu stabilních článků podzimní sestavy – Tonbula, Araujo-Wilsona, Peška či Selnara? „Mladý středopolař Šancl, který byl několik měsíců na marodce, v úterý nastoupil do duelu ligového dorostu, tudíž teď můžeme konstatovat, že jsme pro nadcházející utkání kompletní. K dispozici je Franěk, kterého jsme kvůli žlutým kartám nemohli nasadit proti Prostějovu, po disciplinárním trestu se vrací též Araujo-Wilson a věříme, že fit budou i Křivánek a Fila, kteří z posledního duelu odstoupili s lehčím zraněním. Máme teď opravdu příjemně zamotanou hlavu, jak základní sestavu na Žižkov poskládat. Věříme, že zvolíme správně,“ okomentoval Lampíř.

Vzájemná bilance: 16 utkání  7 – 5 – 4  28:18 | 8 utkání  4 – 1 – 3  17:13 | 8 utkání  3 – 4 - 1  11:5
Poslední vzájemné utkání: 1.5.2022 - Vysočina přivítala sestupující Žižkov. Hosté šli do vedení již ve druhé minutě, když se trefil Vandas. Domácí srovnali po půlhodině hry zásluhou Selnara. Hosté šli podruhé do vedení zásluhou Gabriela. Vysočina ale do poločasu srovnala krok zásluhou Talla. Na začátku druhé půle poslal Jihlavany do vedení Peřina. Pražané srovnali rok v 65. minutě zásluhou Sixty. Když už to vypadalo na dělbu bodů, trefil se dvě minuty před koncem Tijani Belaid. Vysočina porazila Žižkov 4:3.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Fila, 4 - Araujo-Wilson, 3 - Lacko, 2 - Selnar, Vedral, Franěk, 1 – Tall, Tonbul, Křehlík, Ogiomade, vlastní.

FK Viktoria Žižkov

Sestava v posledním utkání: Čtvrtečka – Řezáč (90+3. Hönig), M.Richter, Klusák (90+3. Horálek), Muleme – Tregler – Finěk (58. Kuchař), Rosa, Sixta (67. Jirásek), Batioja – Voltr (58. Sodoma).
Trenér: Michal Horňák
Střelci: 4 – Prošek, Voltr, 3 – Batioja, 2 – Muleme, Sixta, Rosa, Richter, 1 – Finěk, Kozojed, Jirásek, Petrák, Sodoma.

 
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu