06.11.2023, Miroslav Fuks

Podpořte FC Vysočina, ať je loučení s podzimem a rokem 2023 vítězné!

Podpořte FC Vysočina, ať je loučení s podzimem a rokem 2023 vítězné!Před fotbalisty ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE je poslední ligový duel na podzim i v kalendářním roce 2023. Jako první budou mít splněno týmy FC Vysočina a SK Líšeň, neboť jejich vzájemný duel je na programu v pátek 10. listopadu už od 17:00 hodin. Jihlavský cíl bude jasný – poděkovat fanouškům za jejich podporu a rozloučit se vítězně!

 

Cesta FC Vysočina za třetí výhrou v řadě nebude vůbec jednoduchá. V tradiční listopadové „jarní“ předehrávce se našim fotbalistům postaví vždy velmi nepříjemný soupeř, který navíc bude chtít odvetu za červencovou ligovou porážku. Tým kouče Davida Oulehly totiž ve 2. kole na líšeňském stadionu zvítězil 1:2, když skórovali Fila a Tonbul. Představuje pro vás tento nedávný duel návod a vodítko k páteční bitvě? Nejen na to jsme se zeptali asistenta trenéra Pavla Mazánka: „Věříme, že letní výhra z Líšně může klukům pomoci psychicky a dodat bonusové sebevědomí. Navíc vnímáme, že chtějí potvrdit cennou výhru z Vyškova a těší se na tečku za podzimem. Všichni si přejeme, abychom do zimní přípravy šli v co nejlepší tabulkové pozici. Červencový zápas se pro nás určitě může být určitým zdrojem informací, ovšem mnohem více nás zajímá studium posledních utkání Líšně.“

Líšeň si v aktuálním velice vyrovnaném druholigovém ročníku vede o poznání hůře, než v předchozích letech. Po první polovině soutěže si připsala „jen“ 20 bodů a nachází se na 10. příčce. Přitom ve třech předchozích sezónách Líšeň vždy přezimovala na skvělém 2. místě. Podíl na tom má zejména nevydařený líšeňský start do podzimu, v němž Valachovičův tým získal pouze 4 body v úvodních 5 duelech. V dalších kolech se Líšeň zvedla, přičemž za upozornění jistě stojí její domácí výhry nad Varnsdorfem, Kroměříží a Spartou B, stejně tak i tříbodový zisk na půdě rezervy Olomouce a remíza na Dukle Praha. Prošla hra Líšně během podzimu nějakým vývojem? Které hráče našeho pátečního soupeře řadíte k jeho klíčovým? „Uběhly více než tři měsíce, během nichž jak náš, tak i líšeňský tým prošly určitými změnami. Víme, že nás v pátek čeká fyzicky a silově výborně připravený soupeř s nebezpečnými standardními situacemi a velmi rychlými přechody do útoku. Pozor si musíme dát na útočníka Vandase, ve středu pole hrají výborně zkušení Čermák a Matocha a kluky budeme upozorňovat i na další hráče. Věříme však, že mnohem více na pozoru bude muset být Líšeň před našimi fotbalisty a že nám v našem úsilí opět výrazně pomohou naši skvělí fanoušci,“ zdůraznil asistent trenéra Davida Oulehly.

Doplňme, že Líšeň do konce letního přestupového období po červencovém duelu s FCV přivedl srbského obránce Jokoviće a chorvatského záložníka Mioniće, který prošel mládežnickými celky AC Milán. Více nás ale zajímá aktuální pohled do jihlavského kádru. Doznal po bitvě na Žižkově nějakých změn? Můžete už počítat s křídelníky Filou a Křivánkem? „V tréninkovém procesu pracujeme se stejným kádrem, jako v minulém týdnu. Doufáme, že zařazení Fily a Křivánka není vyloučeno. Čekat budeme do poslední chvíle,“ uzavřel svůj komentář Mazánek.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 9 utkání 3 – 2 – 4 9:12 | doma: 2 – 1 – 1 5:4 | venku: 1 – 1 – 3 4:8
Poslední vzájemné utkání: 29.7.2023 – Fotbalisté FC Vysočina mají 100% bodovou bilanci i po 2. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! Tři body za výhru 1:2 (1:1) vezou ze stadiónu SK Líšeň, kde v předchozích čtyřech duelech získali pouhý bod. O jihlavskou radost se postaral do poločasu vyrovnávající Lukáš Fila a v 58. minutě skórující Emir Tonbul.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Fila, 5 - Araujo-Wilson, 3 - Lacko, 2 - Selnar, Vedral, Franěk, Ogiomade, 1 – Tall, Tonbul, Křehlík, vlastní.

SK Líšeň

Sestava v posledním utkání: Vajner – Pašek, M.Jeřábek, Otrísal, Lutonský – Čermák – Polášek (80. Mionić), Matocha (64. Tauš), Machalík, Sokol (90+1. Mezera) – Vandas (64. Vlasák).
Trenér: Milan Valachovič
Střelci: 5 – Vandas, 3 – Čermák, 2 – Matocha, Vlasák, 1 – Jeřábek, Mezera, Lutonský, Polášek.

 
Související
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu