24.11.2023, Matyáš Fuks

Podzimní dorostenecké hodnocení: U16 - Pavel Benda

Podzimní dorostenecké hodnocení: U16 - Pavel BendaPřinášíme vám další z řady rozhovorů trenérů mládeže FC Vysočina, kteří hodnotí počínání svého celku na podzim. V tomto článku se zaměříme na nejmladší dorostenecký ročník U16 vedený trenérem Pavlem Bendou. Mladší dorostenci nastupují v soutěži MSDL ml. a nachází se na 11. místě se ziskem 15 bodů.

 

Hodnocení podzimu

Pro kluky se jednalo o náročný přesun z žákovské do dorostenecké kategorie. Navíc pro některé i novinka v podobě střední školy. Velice si ceníme, že zvládli takto náročný program a neustále měli chuť kvalitně pracovat v trénincích. Hodně nových věcí se nám podařilo převést do zápasové praxe a v konfrontaci se staršími soupeři, jsme až na jeden případ nepropadli. Z mého pohledu mohlo být o dvě vítězství více, ale hráči se neustále učí a věříme, že se kvalitně připravíme na jarní část.

Nejvydařenější zápas podzimu?

Určitě vítězství na půdě Zbrojovky Brno. Zde jsme podali kompaktní, odhodlaný výkon, který se divákům líbil. Dále ocením domácí utkání se silným soupeřem z Opavy. Ačkoliv jsme prohráli, tak výkon všech hráčů měl vysoké parametry.

Nejhorší zápas podzimu?

Nepovedené představení jsme absolvovali ve Zlíně, kde jsme herně i výsledkově propadli. Se Znojmem jsme sehráli nešťastnou partii. V posledním utkání v Prostějově jsme dostali fotbalovou „facku“ a zde nám bohužel nevyšlo nic.

Nejlepší hráči podzimu?

Ve všech utkáních kluci táhli za jeden provaz a makali jeden za druhého. Prezentovali jsme se jako jednotný tým, který má chuť na sobě pracovat a zlepšovat se. Za zmínku určitě stojí posun Tobiáše Rittera, který si svými výkony řekl o šanci v U17 a také byl pozván do reprezentace.

Na které aspekty se v zimní přípravě zaměříte?

Dále se budeme věnovat tomu, co nás baví a co po hráčích vyžadujeme. A to je hrát kombinační, nebojácný fotbal. Zařadíme další možnosti výstavby hry a rotaci hráčů na hřišti. Potřebujeme také zesílit, takže návštěva posilovny nás nemine. V neposlední řadě je určitě potřeba zapracovat na koncovce, která nás po celý podzim trápila.

U16 – hráčské statistiky za podzim 2023

Střelci: 6 - Tomek, 4 - Maděra, 3 - Liška, Pokorný, 2 - Říha, Pojman, Boháček, 1 - Urbánek, Pospíchal, Tlačbaba, Novotný, Krahula, Ritter

Odehrané zápasy: 15 - Tomek, Urbánek, 14 - Maděra, Boháček, Hanus, 13 - Liška, Říha, Pojman, Tlačbaba, Krahula, Kasáček, Pelikán, 12 - Novotný, 11 - Pospíchal, 10 - Ritter, 7 - Pokorný, Hruša, 6 - Kadlec, 5 - Pospíšil, 3 - Pavlík, 1 - Dohnal, Zich, Mastný, Široký

 
Aktuálně

U19: Porážka se Slavií

Jihlavští starší dorostenci nezvládli ani druhý po sobě jdoucí zápas s kluby slavných pražských „S“ a prohráli v Xaverově se Slavií Praha 3:1 (0:0). Jediným střelcem Vysočiny byl v 51. minutě z penalty Tadeáš Záruba. Jihlava se tímto výsledkem bohužel propadla na poslední nesestupové 14. místo tabulky nejvyšší dorostenecké ligy. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu