18.01.2024, Miroslav Fuks

V sobotu první domácí příprava proti Bohunicím

V sobotu první domácí příprava proti BohunicímPřed fotbalisty FC Vysočina je první zimní přípravný duel na domácí půdě. V sobotu 20. ledna na umělé trávě v areálu Na Stoupách nastoupí proti Tatranu Bohunice. Duel proti brněnskému klubu, který přezimuje na poslední příčce MSFL, vypukne v 11:00 hodin.

 

Zatímco v úvodních dvou zimních zápasech Vysočinu prověřili prvoligoví soupeři z Českých Budějovic a Liberce, tak nyní se proti jihlavskému týmu postaví třetiligový soupeř. Nakolik se z pohledu FCV promění obraz a styl hry? „Je nám jasné, že Bohunice nás nebudou intenzivně pressovat, jak činil například Liberec. Asi do Jihlavy nepřijedou hrát zcela otevřený fotbal a budou se soustředit na pozornou defenzívu a rychlé kontry. I proto jsme se teď v tréninku trochu více zaměřili na překonávání v bloku bránícího soupeře. Základní principy naší hry se však nemění bez ohledu na to, zda hrajeme proti Bohunicím nebo Liberci. A v přípravě to platí dvojnásob,“ řekl k sobotnímu utkání asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

Nasadíte opět dvě odlišné jedenáctky? „V kádru máme velké množství hráčů, tudíž síly znovu rozložíme mezi 22 hráčů. Z těch, co za nás v lednu dosud nenastoupili, je pravděpodobný start dorosteneckého útočníka Tomáše Zimmermanna. Z dosavadních marodů asi žádný nenastoupí, ovšem krom Peřiny by všichni měli být v tréninkovém procesu v příštím týdnu,“ doplnil Lampíř.

Bohunice byly ještě v uplynulém fotbalovém ročníku 2022/23 soupeřem naší juniorky v Divizi. Na podzim naše „béčko“ na brněnské půdě vybojovalo cenný bod za remízu 1:1 a v jarní odvetě se v Jihlavě radoval Tatran v poměru 1:2. Právě loňská sezóna byla pro Bohunice historická, neboť odměnou za konečné 3. místo v divizní tabulce byla nabídka dodatečného postupu do MSFL. V ní se náš nadcházející soupeř soustředí na záchranářské boje, které pro jaro se ziskem 12 bodů rozhodně nejsou beznadějné. Doplňme, že sportovním manažerem a trenérem bohunického „áčka“ je František Schneider, který v roce 2008 nastupoval v záloze FC Vysočina a připsal si 28 startů a 4 branky.

 
Související
Aktuálně

David Oulehla: Mužstvo po celé utkání pracovalo a dřelo

Pamětníci loňského zápasu v Drnovicích po první půli jistě zpozorněli. I před rokem v květnu Vysočina nad Vyškovem vedla po první půli 0:1 díky brance Araujo-Wilsona, ovšem ve druhém dějství domácí dokázali skóre otočit. Nyní si však na jihlavské defenzívě vylámali zuby! Kouč David Oulehla měl po utkání důvody ke spokojenosti. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu