01.03.2024, Miroslav Fuks

Jarní výkop FC Vysočina? Až v pondělí v Olomouci

Jarní výkop FC Vysočina? Až v pondělí v OlomouciAž do pondělí 4. března musí počkat fotbalisté FC Vysočina na svůj úvodní duel v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Od 16:00 hodin jim bude v Olomouci soupeřem nevyzpytatelná juniorka Sigmy, kterou od Jihlavy dělí v tabulce pouze 5 bodů a má svému soupeři co vracet.

 

Olomoucká juniorka totiž Vysočina podlehla v obou posledních druholigových duelech, přičemž v tom srpnovém na jihlavském stadiónu utrpěla divokou porážku 6:3. Rozhodně to však mladíky Sigmy nijak nepoznamenalo, neboť v 16ti podzimních utkáních vybojovali velmi slušných 20 bodů, přičemž se s rokem rozloučili nejlepším možným způsobem – překvapivou výhrou 0:1 na půdě Zbrojovky Brno. Slušnou formu si přenesli i do zimní přípravy, v níž utrpěli pouze jednu porážku v generálce právě na stadiónu Brna. Jinak si poradili s Opavou, Frýdkem-Místkem a „béčkem“ Zlína, smírně se rozešli s rezervami Žiliny a Rapidu Vídeň, a na tureckém soustředění s rumunským Selimbarem a ukrajinským týmem Veres Rivne.

Lze z přípravných zápasů odvodit, v jaké základní jedenáctce tým kapitána Michala Vepřeka, jenž v dresu FCV strávil dva ročníky ve II. lize a též prvoligové jaro, nastoupí? Otázku jsme položili asistentovi trenéra Vojtěchu Lampířovi: „Jak už to u juniorek bývá, tak složení sestavy je s velkým otazníkem. Moc nám nenapověděly ani přípravné duely mladé Sigmy, v nichž se prostřídala řada fotbalistů. Navíc nelze predikovat, kteří hráči z kádru „áčka“ budou k zápasu nominováni. Nijak však o tom nepřemýšlíme, protože se chceme soustředit na naši hru. Důraz budeme klást na intenzitu hry a taktickou připravenost, přičemž tyto aspekty budeme chtít sladit s individuálními výkony. Rozhodně si uvědomujeme, že nás čeká důležitý duel proti těžkému a ošidnému soupeři.“

Nakolik je pro vás nepříjemné čekání na jarní start až do pondělí? „Určitě bychom raději začali normálně o víkendu, ale bereme to jako realitu a nijak nás to neovlivňuje. Chápeme, že Olomouc chce po sobotním ligovém utkání pošetřit trávník svého stadiónu. Samozřejmě, že jsme tomu museli přizpůsobit tréninkový cyklus. O víkendu si alespoň užijeme sledování utkání ostatních týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Hlavně jsme rádi, že po dlouhé zimě ostré ligové zápasy zase vypuknou naplno. Na hráčích to natěšení vnímáme na trénincích i v kabině,“ upozornil Lampíř.

Máte jasno o složení sestavy FC Vysočina? Nakolik se bude lišit od generálky? „Po zranění se nám do ostrého tréninku vrátili někteří hráči, tudíž nyní v sestavě máme některé otazníky. S určitostí nebude k dispozici zraněný Křivánek a též trojice pykající za karty – Araujo-Wilson, Tureček a Vedral,“ doplnil asistent trenéra Davida Oulehly.

Vzájemná bilance: 13 utkání  8 – 3 – 2  35:18 / doma: 7 utkání  4 – 2 – 1  19:9 / venku: 6 utkání  4 – 1 – 1  16:9

Poslední vzájemné utkání: 2.8.2023 - Skvělý start fotbalistů FC Vysočina do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pokračuje. Jihlava zvítězila i ve 3. kole, když ve velmi ofenzivním duelu přestřílela juniorku Sigmy Olomouc 6:3 (3:2). Úvodní branku vstřelil Lukáš Fila, hned dvakrát skóroval Justin Araujo-Wilson a po jedné trefě přidali Jakub Selnar, Matúš Lacko a Mame Tall. Na hosty snižovali Langer, Šíp a Mikulenka.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Fila, 6 - Araujo-Wilson, 3 - Lacko, 2 - Selnar, Vedral, Franěk, Ogiomade, 1 – Tall, Tonbul, Křehlík, vlastní.

SK Sigma Olomouc B

Sestava v posledním přípravném utkání: Koutný – Slavíček (71. A. Uriča), Dohnálek (82. Jaja), Vepřek (64. Galus), Elbel – Cahel (78. Muritala), Fabiánek – Grečmal, Růsek (46. Kramář), Dele – Mikulenka.
Trenér: Tomáš Janotka
Střelci: 5 – Langer, 3 – Mikulenka, Šíp, 2 – Spáčil, Fiala, 1 – Galus, Emmanuel Amasi, Uriča, Muritala.

 
Související
Aktuálně

U19: Vysoká porážka se Spartou

Jihlavští starší dorostenci nedokázali na domácím hřišti překvapit vedoucí tým soutěže pražskou Spartu a prohráli jednoznačně 0:5 (0:3). Momentálně se tak nachází na 12. místě tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu