09.04.2024, Miroslav Fuks

FC Vysočina v pátek potřebuje vaši podporu a získat tři body

FC Vysočina v pátek potřebuje vaši podporu a získat tři bodyPo celou odvetnou část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, což už představuje šest zápasů v řadě, čekají fotbalisté FC Vysočina na pocit vítězství. Aby zastavili svůj propad tabulkou, tak v nadcházejícím domácím duelu proti Vlašimi potřebují zvítězit. Velkou roli v tom jistě může hrát i podpora fanoušků, takže v pátek 12. dubna od 18:00 hodin všichni na stadiónu!

 

Vlašim se přes zimu musela vyrovnat s odchodem několika opor, které jejich mateřský klub Slavia Praha posunul do nejvyšší soutěže. Osmigólový nejlepší střelec týmu Singhateh bojuje o základní sestavu v Olomouci, Labík a Křičfaluši pravidelně nastupují v Teplicích. Navíc Sanneh se znovu snaží prosadit do sestavy ostravského Baníku. I proto do kádru trenéra Martina Hyského v zimě dorazilo množství nových tváří. Singhatehovu střeleckou produktivitu se snaží nahradit teplický Vachoušek a Slavista Osuagwu. Pravidelně nastupují pardubičtí hosté Kurka a Pikul, stejně tak i sešívaný Planka. Do třech zápasů nastoupil nigerijský obránce Kareem.

Cesta za první jarní výhrou nebude proti nevyzpytatelné Vlašimi vůbec snadná. Vlašim v tomto roce utrpěla pouze jednu ligovou porážku, když v posledním kole na svém stadiónu překvapivě podlehla Viktorii Žižkov. Předtím porazila Prostějov, odvezla tři body z Příbrami a bod brala z utkání proti Varnsdorfu a v Drnovicích s Vyškovem. Výsledkem je slušný zisk 30 bodů a 6. pozice ve velmi vyrovnané druholigové tabulce.

Stálicemi a oporami vlašimské sestavy jsou gólman Vágner, zkušení stopeři Kulhánek a exjihlavský Breda, defenzivní záložník Nogha či ofenzivní středopolař Šubert. Na které fotbalisty či aspekty Vlašimské hry si bude muset dát Jihlava v pátek pozor? „Budu zcela upřímný. Jsme si plně vědomi kvalit a předností hry našeho soupeře. V přípravě na utkání však klademe důraz na naši hru, na tu se nyní soustředíme. Vlašim vyznává ofenzivní kombinační fotbal, což je styl, který by nám mohl vyhovovat. Věříme, že nadcházející bitvu zvládneme a odrazíme se do dalších zápasů,“ popsal asistent trenéra Pavel Mazánek.

Jaká je nálada v šatně FC Vysočina po smolné domácí remíze s Kroměříží a třech shodných porážkách 1:2, v nichž tým sahal minimálně po bodu? „Je jasné, že bezprostředně po těchto zápasech atmosféra nebyla dobrá. S blížícím se mistrákem však jde odhodlání a motivace týmu nahoru. Kluci potvrzují svůj dobrý charakter, kvalitně pracují na tréninku, jsou vnímaví a je na nich vidět, jak moc neúspěšnou sérii chtějí zlomit. Z mančaftu teď vnímáme bojovné nastavení a chuť se o tři body porvat,“ popsal asistent Mazánek.

V Chrudimi jste výrazně sáhli do sestavy a čtyři změny v prvním poločase rozhodně přinesly efekt. Hodláte dát proti Vlašimi důvěru stejné jedenáctce nebo opět zvažujete oživení úvodního složení? „Změny, k nimž jsme Chrudimi přistoupili, opravdu v první půli přinesli svůj efekt. Teď intenzivně zvažujeme, zda sestavu ponecháme nebo přistoupíme k některým korekcím. Boj o místo mezi klukama probíhá na každém tréninku. Každopádně můžeme vybírat z kompletního kádru, z něhož není k dispozici pouze zraněný Křivánek,“ uzavřel asistent kouče Oulehly.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 17 utkání 12 – 2 – 3 34:13 | doma: 8 utkání 6 – 1 – 1 21:5 | venku: 9 utkání 6 – 1 – 2 13:8
Poslední vzájemné utkání: 2.9.2023 - Vlašim toužila vrátit Jihlavě drtivou květnovou porážku, což se jí v 8. kole FOTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejtěsnějším poměrem podařilo. Vysočina v kraji blanických rytířů předvedla slušný kombinační výkon, ale minimum svých gólových příležitostí nedokázala proměnit. Domácí měli šancí více a hlavně Labík ve 45. minutě branku vstřelit dokázal – 1:0 (1:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Fila, 6 - Araujo-Wilson, 4 - Lacko, 3 - Vedral, 2 - Selnar, Franěk, Ogiomade, 1 – Shudeiwa, Tall, Tonbul, Křehlík, vlastní.

FC Sellier & Bellot Vlašim

Sestava v posledním utkání: Vágner – Kurka (74. Li.Pernica), F.Dostál (46. Heppner), Breda, Onije – Beran, Nogha, Musil (46. Vachoušek), Pikul (46. Planka) – Šubert (82. Biegon) – Osuagwu.
Trenér: Martin Hyský
Střelci: 8 – Singhateh, 3 – Labík, 2 – Šubert, Osuagwu, 1 – Breda, Heppner, Musil, Kareem, Beran, Lacík, Šmiga, Vachoušek, John.

 
Související
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu