17.06.2024, Matyáš Fuks

Hodnocení sezóny: U15 - Tomáš Kaplan

Hodnocení sezóny: U15 - Tomáš KaplanPřinášíme vám rozhovor s trenérem a bývalým kanonýrem FCV Tomášem Kaplanem, který zhodnotil účinkování jeho svěřenců v uplynulé úspěšné sezóně. Starší žáci nastupují v soutěži MSŽL a skončili na 3. místě se ziskem 46 bodů!

 
Hodnocení jara
Jarní sezona byla rozdělena na dvě části. Prvních pět zápasů jsme dohrávali základní část sezony. Poté byly týmy rozděleny dle umístění v tabulce na nadstavbovou skupinu MSŽL U15 1 – 6 a MSŽL U15 7 – 12. Hned po prvním zápase základní části jarní skupiny jsme měli jistotu, že budeme hrát ve skupině o první až šesté místo. Po tomto utkání byli přeřazeni do kategorie U16 hráči Matyáš Hnízdil, Lukáš Moravec a Michal Krčál. V průběhu sezony za U16 hráli i Adam Hink a Martin Ženíšek. Do U15 se k posunutým hráčům z U14 Adamu Horníčkovi a Jakubu Kaplanovi přidali hráči Šimon Březina a Václav Jančok. V této nadstavbové části se nám výsledkově nedařilo, přesto se kluci stále zdokonalovali v herních činnostech a principech, které máme v klubu nastaveny.

Hodnocení celé sezony
Celkově musíme sezonu hodnotit jako úspěšnou. Kluci trénovali poctivě a se zápalem se snažili zdokonalovat na každém tréninku a vše přenášet do utkání. Herní projev jsme měli jeden z nejlepších ze všech týmů v celé soutěži. Důkazem toho byl pozitivní ohlas z turnaje Akademie Cup a účast našich hráčů v mládežnické reprezentaci U15. Do užší nominace se dostal Matyáš Hnízdil. V širší nominaci byli hráči Adam Hink, Lukáš Moravec, Šimon Pospíšil, Martin Ženíšek. Do Future reprezentace se dostali hráči Adam Tichánek, Jakub Šancl a Michal Krčál. V širší nominaci Future reprezentace je i Šimon Sedlák.

Nejvydařenější zápas?
Nejlepší byly určitě poslední dvojutkání v nadstavbové části se Zbrojovkou Brno. Oba zápasy měly velkou herní kvalitu, hrálo se ve vysoké intenzitě.

Nejhorší zápas?
Nejméně povedené utkání jsme sehráli v nadstavbové části v Hodonínem.

Nejlepší hráči?
Fotbal je týmový sport a každý hráč má v týmu své místo, několik kluků přibrzdily nemoci nebo zranění, proto je strašně těžké určovat nejlepší hráče. Nejlépe se sezona povedla klukům, kteří jsou zmiňováni výše ve výčtu reprezentačních nominací.

Na jaké aspekty se v přípravě zaměříte?
Vzhledem k tomu, že kluci v kategorii U15 končí žákovskou etapu a přechází do nejmladší kategorie dorostu U16, kde je budou trénovat jiní trenéři, je těžké na tuto otázku odpovídat.
Kluci ale ví, že musí zapracovat v obranné fázi na bránění standardních situací a dohrávání odražených míčů, zvýšit agresivitu v soubojích. V útočné fázi se zaměřit na překonávání obranného bloku v posledních třiceti metrech a dohrávání situací v pokutovém území soupeře.

U15 – hráčské statistiky za jaro 2024

Střelci: 6 - Tichánek, 5 - Pospíšil, 2 - Moravec, Vetýška, Ženíšek, 1 - Březina, Hink, Sedlák, Šancl, Hájek

Odehrané zápasy: 15 - Hink, Krejčí, Tichánek, Vařejka, 14 - Krčál, Pospíšil, Vetýška, 13 - Kolouch, 12 - Hnízdil, Moravec, 11 - Veselý, Ženíšek, 10 -  Svoboda, 9- Březina, Hájek, Volše, 8 - Dvořák, Sedlák, Živný, 7 -  Šancl

 
 
Aktuálně

Ivan Čermák: V týmu nám zatím schází rozdíloví hráči

V nejvyšší dorostenecké soutěži nepůsobili pouze starší dorostenci, ale též jejich mladší kolegové v kategorii U17. Ti do zápasů samozřejmě nastupovali bez sestupového tlaku, přesto není bez zajímavosti, že pod sebou v konečné tabulce nechali dva týmy. Získali však pouze 19 bodů. Jak sezónu mezi elitou hodnotí trenér mužstva Ivan Čermák? Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu