19.06.2024, Matyáš Fuks

Hodnocení sezóny: U13 – Jan Kühtreiber

Hodnocení sezóny: U13 – Jan KühtreiberMladší žáci U13 mají za sebou vydařený soutěžní ročník SpSM JIH, v němž učinili zajímavý sportovní pokrok a vybojovali cenné 3. místo za zisk 58 bodů. O zhodnocení sezóny jsme požádali trenéra mužstva Jana Kühtreubera.

 

Hodnocení jara
Jarní část sezóny hodnotím pozitivně. Pro kluky to bylo náročné období, protože probíhal výběr do RFA. Přesto, že jsme je jako trenéři nechtěli stresovat, nepochybně cítili určitý tlak, se kterým se ale myslím vypořádali na výbornou. Další velkou změnou pro nás byl přechod na velké hřiště, který byl pro kluky náročný jak po kondiční, tak i technicko-taktické stránce. Myslím, že za ten krátký čas si kluci osvojili základní principy, které jsou pro nás na velkém hřišti důležité a na které budeme moct navázat příští sezónu v kategorii U14.

Hodnocení celé sezóny
S celkovým průběhem sezóny jsem spokojený. Po celou dobu jsme se prezentovali dobrým fotbalem a dařilo se nám přenášet věci z tréninkového procesu přímo do zápasu. I díky tomu se na konci sezóny nacházíme na 3. místě tabulky. Kluci udělali opět velký pokrok v individuálních herních dovednostech, na které se napříč žákovskými kategoriemi chceme zaměřovat. Též zpětná vazba od trenérských kolegů v naší soutěži byla vždy velmi pozitivní.

Nejvydařenější zápas?
Myslím, že nikoho, kdo sleduje naše výsledky, nepřekvapí, že za nejlepší zápas jara označím náš dominantní výkon proti Slovácku. Soupeře jsme přehráli prakticky ve všech ohledech a zápas skončil zcela zaslouženě vysokou výhrou 13:3. Za zmínku stojí i výhra 9:4 proti Sigmě Olomouc ze závěru sezóny nebo remíza 2:2 s vítězem soutěže Zbrojovkou Brno, při které jsme se prezentovali velmi dobrým herním projevem a soupeře jsme po většinu zápasu přehrávali. Bohužel nás ale trápila koncovka, a tak se nám nepodařilo vstřelit vítězný gól.

Nejhorší zápas?
Úplně se nám nepovedl vstup do jarní části, kdy jsme prohráli první dva zápasy proti Kroměříži (3:4) a Zlínu (3:1). Po těchto zápasech se naše výkony postupně zlepšovali a výsledky tomu začali odpovídat.

Nejlepší hráči?
Už tradičně nebudu zmiňovat jednotlivce, protože každý z nich má v týmu svou roli. Kluci si za posledního půl roku začali více uvědomovat své silné stránky a začali je v zápasech více využívat. Všechny hráče chválím za jejich přístup a pracovitost v tréninku a doufám, že jim vydrží i do dalších let.

Na které aspekty se v přípravě zaměříte?
Jsem moc rád, že nakonec budu s ročníkem 2011 pokračovat i další dva roky, společně s Tomášem Kaplanem. Průběh letní přípravy jsme zatím do detailu neprobírali, ale předpokládám, že budeme určitě pokračovat v nastaveném trendu, který máme napříč žákovskými kategoriemi jednotný. Budeme se nadále hodně zaměřovat na rozvoj dovedností a určitě budeme do většího detailu rozebírat a trénovat přechod na velké hřiště. Kromě přípravných zápasů doma nás letos čeká i herní soustředění na Slovensku, kde srovnáme síly s velmi kvalitními soupeři, takže se určitě máme na co těšit.

Hráčské statistiky za jaro 2024

Vstřelené branky: 19 – Marushchak, 11 – Novák T., 8 – Trnka, 7 – Paseka, 5 – Barák, 4 – Hájek, 3 – Fuks, 2 – Boudný, Wiener, Novák J., 1 – Solnař, Hrad, Dvořák, Musílek, Slabý, Tlačbaba.

Odehrané zápasy: 14 – Fuks, Paseka, Solnař, 13 – Barák, Musil, Novák J., Novák T., 12 – Lenikus, 11 – Hrad, Jonáš, Marushchak, 10 – Dvořák, Musílek, Slabý, Wiener, 9 – Hájek, Trnka, 8 – Tlačbaba, 5 – Boudný, 3 – Krejčí, 2 – Lapeš, 1 – Hnízdil, Kovačík, Nevosad.

 
Aktuálně

Fotbalisté FC Vysočina završí druhý týden přípravy duelem s Líšní

Před fotbalisty FC Vysočina je tečka za druhým týdnem letní přípravy. V sobotu 29. června ji obstará zápasová konfrontace proti dalšímu druholigovému sokovi, kterým po Chrudimi bude Líšeň. Duel proti brněnskému klubu vypukne v 11:00 hodin na hřišti v Hrušovanech nad Jevišovkou. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu