22.06.2024, Matyáš Fuks

Hodnocení sezóny: U14 - Jakub Pavlas

Hodnocení sezóny: U14 - Jakub PavlasVýbornou sezónu má za sebou náš výběr starších žáků v kategorii U14. Talentovaní mladíci z Vysočiny zdatně konkurovali moravskoslezské špičce a v konečné tabulce MSŽL obsadili 3. příčku za Baníkem a Zbrojovkou. Hodnotící komentář trenéra Jakuba Pavlase může rozhodně být pozitivní.

 

Hodnocení jara
Jarní část společně se zimní přípravou byla pro hráče hodně náročné období, se kterým se kluci popasovali velice dobře. Co se týče přímo jarní části, tak ji z mého pohledu vnímám velmi pozitivně. Kluci podávali dobré výkony nejen v klubových zápasech, ale i na mezikrajských výběrech a samozřejmě i v tréninkovém procesu. Za zmínku určitě stojí, že už od zimní přípravy se z naší kategorie posunulo hodně hráčů do kategorie U15, kde sbírali spoustu nových zkušeností s hráči o rok staršími, kde někteří z nich naskakovali i do některých zápasů s kvalitními soupeři.

S jarní částí jsem tedy spokojený, kluci vytvořili velmi dobrý kolektiv, ve kterém se tvoří zajímavé individuality. Po rozdělení soutěže MSŽL U14 na lepší a horší polovinu, jsme sehráli spoustu kvalitních utkání, které jsme herně převážně dobře zvládali. To vyústilo v konečnou 3. příčku z celé Moravskoslezské soutěže.
Za zmínku určitě stojí i hráči jako Vítek Trnka, David Marushchak a Tomáš Novák, kteří byli posunutí celé jaro do kategorie U14 z týmu U13, kteří nám každou minutou na hřišti byli velice platnou oporou.

Hodnocení celého ročníku
Jak už jsem zde zmínil, jak jaro, tak i podzim byl pro kluky velice náročný. Většina hráčů měla velké zápasové vytížení a to nejen v klubu, ale i na mezikrajských soutěžích, či ve školních aktivitách. I přesto musím tuto sezónu hodnotit pozitivně, kluci na sobě dobře pracovali a udělali velký posun. Myslím si, že naší hrou patříme k nejlepším týmům v naší soutěži.

Nejvydařenější zápas?
Určitě za zmínku stojí naše dvojutkání v nadstavbové části se Sigmou Olomouc, které jsme zvládli dobře výsledkově, ale hlavně herně a soupeře jsme naprosto přehráli ve všech aspektech. Jako trenér, ale ani jako hráč, si nepamatuji, aby náš klub zvítězil v této kategorii nad Sigmou takovým rozdílem (8:1). Navíc jsme v druhém poločase hráli s jedním vyloučeným hráčem. Dále mě těší vítězný zápas se Zbrojovkou 4:2.

Nejhorší zápas?
Právě v opačným případě mě mrzí zápas s Hodonínem, který jsme bohužel nezvládli hlavně výsledkově a podlehli 3:1.

Nejlepší hráči?
Určitě nebudu jmenovat. Byla to povedená sezona a každý z hráčů odvedl kus práce na svém individuálním rozvoji, což mi jako trenérovi dělá radost. Teď bude důležité na to navázat v dorazové kategorii starších žáků U15.

Na které aspekty se v přípravě zaměříte?
Tím, že se snažíme hrát konstruktivní fotbal a míč máme hodně ve svém držení, spousta týmu proti nám spadávají až do hlubokého bloku, tudíž jeden z aspektů v letní přípravě, na který se zaměříme, bude dobývání právě zatažené obrany. Jinak budeme trénovat stejně jako nadále. Chceme rozvíjet individuality a jejich největší přednosti.

Hráčské statistiky

Odehrané zápasy: 16 - Brodina Matěj, Jančok Václav, Sláma Jiří, Vodička Jakub. 15 - Tlačbaba Tomáš, Ritter David, Procházka Dominik, 14 - Pokorný Vojtěch, 13 - Paštyka Petr, Matula Jan, Březina Šimon, 12 - Horníček Adam, Ryška David, 11 - Kružík Jakub, 10 - Gebauer Adam, Topolovský Tomáš, 9 - Bubík Tobiáš, 8 - Kaplan Jakub, 7 - Bláha Vojtěch, 6 - Procházka Šimon, Trnka Vítek, 4 - Marushchak David, 1 - Tomáš Novák

Vstřelené branky: 13 - Kaplan Jakub, 8 - Ritter David, 7 - Březina Šimon, 6 - Jančok Václav, 5 - Pokorný Vojtěch, 3 - Sláma Jiří, 2 - Bubík Tobiáš, Paštyka Petr, 1 - Vodička Jakub, Tlačbaba Tomáš, Procházka Dominik, Horníček Adam, Bláha Vojtěch.

 
Aktuálně

Fotbalisté FC Vysočina završí druhý týden přípravy duelem s Líšní

Před fotbalisty FC Vysočina je tečka za druhým týdnem letní přípravy. V sobotu 29. června ji obstará zápasová konfrontace proti dalšímu druholigovému sokovi, kterým po Chrudimi bude Líšeň. Duel proti brněnskému klubu vypukne v 11:00 hodin na hřišti v Hrušovanech nad Jevišovkou. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu