08.07.2024, Miroslav Fuks

David Oulehla: Příchozí fotbalisté se jeví velmi dobře

David Oulehla: Příchozí fotbalisté se jeví velmi dobřePo týdnu dovolené a strohých informací načínáme týden, který bude na zprávy a novinky z FC Vysočina mnohem bohatší. První krok se nabízí - aktuální rozhovor s koučem Davidem Oulehlou, kterého jsme požádali o zhodnocení konfrontací s prvoligovými soupeři a též o sondu do tvorby kádru pro rychle se blížící ligový ročník.

 

Jak jste byl spokojen s vyrovnanými zápasy proti Českým Budějovicím a Mladé Boleslavi?
Předně jsme rádi, že jsme od začátku přípravy mohli sehrát čtyři kvalitní herní konfrontace s celky I. nebo II. ligy. Měření s týmy z nejvyšší soutěže je pro nás trenéry a prověření hráčů před startem soutěže nepochybně skvělé a velmi cenné. Vše je rychlejší, dynamičtější a pod větším tlakem na všechny herní činnosti. A nic na tom nemění fakt, že všechny mančafty, stejně jako my, protáčí širší kádry a hráči tak většinou sehrají jen jeden poločas.

Z kterého ze zápasů uplynulého týdne jste měl lepší dojem?
Slušný pocit jsem měl z prvního poločasu s Mladou Boleslaví. Proti Dynamu se mi líbila jedna zhruba půlhodinová pasáž.

Do těchto duelů zasáhla vždy jedna nová tvář - útočník Michal Smutný a stoper Oliver Fobassam. Jak si vedli? Figurují ve vašich plánech pro podzim?
Smutný je velmi zajímavý a perspektivní hráč. Není vyloučeno, že o něj budeme usilovat a pracovat na jeho dalším sportovním rozvoji. Fobassam se po testu vrátil do Německa a jeho další fotbalová budoucnost je otevřená. Uvidíme.

Už je jasno ohledně působení testovaných hráčů, kteří jsou s mančaftem od startu přípravy?
Vše směřuje k tomu, že v našem podzimním kádru pro Chance Národní Ligu budou figurovat obránce Michal Hošek, stopeři David Štětka a Maximilien Boussou a střední záložník Sadiq Abdulfatai. Z testovaných hráčů jsme ukončili působení křídelníka Sylvestera Siawa. Jihlavského odchovance Adama Rittera, který dostal v přípravě šanci, bohužel limitují zdravotní problémy.

Udrží se v kádru navrátilci z hostování Labaran a Vítek? Jak se jeví Haala, který byl přeřazen z dorostu?
Jsme moc rádi, že jsme tyto hráče mohli vidět v přípravných utkáních. Labaran za rok, co s námi trénoval a pravidelně nastupoval v divizní Polné, učinil velký výkonnostní skok. Myslím si, že může promluvit i do naší sestavy v ligových duelech. Honza Vítek bojuje o udržení v kádru, který ještě bude krystalizovat. Talentovaný obránce Honza Haala se zatím sžívá s dospělým fotbalem, který se odehrává ve vyšším tempu a dynamice.

Budete nějak řešit přetrvávající přetlak na brankářském postu? Co další odchody mladíků do nižších soutěží?
Tato otázka se nyní řeší, a jakmile bude vyjasněna, tak budeme veřejnost informovat. Aktuální je týdenní test středopolaře Matyáše Mišky v třetiligových Rosicích.

Pracujete na dalším doplnění kádru?
Ano, byl bych rád, kdyby se v brzké době podařil příchod zkušeného fotbalisty do defenzívy či středu zálohy, který by byl i důležitou spojkou mezi trenéry a kabinou. Vyloučeny nejsou ani další příchody.

Vyvažují dotažené či plánované příchody již známé odchody dlouholetých stálic Vedrala, Svobody, Piška a Shudeiwy?
Kádr potřeboval oživení a hráči, kteří v klubu působili už dlouho, potřebovali nový impuls. Věřím, že odchody dokážeme vykompenzovat právě nově příchozími fotbalisty, kteří se zatím jeví velmi dobře. Vše samozřejmě ukáže až ostrá ligová soutěž.

Jaký je stav Farky, popř. dalších hráčů?
Dominik Farka v uplynulých dnech zaznamenal velký progres a dostává se do fáze, kdy bude moci jít do plného tréninku. Není tedy jisté, zda bude připraven už na úvodní kolo. Jiné absentující fotbalisty či zdravotní komplikace dva týdny před ligovým výkopem neregistrujeme.

Letní příprava je prakticky u konce, protože je před vámi už pouze generálka na ligový start, že?
Ano, příprava byla krátká a velmi intenzivní. Navíc ji provázaly výrazně větší kádrové změny, než v předchozích sezónách. Soustředili jsme se na to, abychom kluky a celý tým kvalitně připravili na ligový start a nové tváře co nejlépe poznali a do mančaftu zabudovali. V tomto týdnu jsme už najeli na zápasový rytmus, přičemž tento tréninkový blok vyvrcholí duelem proti druholigovému rakouskému klubu SV Stripfing/Weiden, který sehrajeme v obci Vrbovec kousek od Znojma.

Jak složité bylo nalézt soupeře pro generálku? Co víte o sobotním rakouském soupeři?
Vždy je to trošku problém, zvlášť když vám někdo duel odřekne. Takže jsme rádi, že jsme s tímto 12. týmem loňského ročníku rakouské II. ligy nalezli společnou řeč. Půjde o zajímavou konfrontaci s trochu odlišným stylem fotbalu, která nám jenom prospěje. Prostě ideální soupeř pro generálku.

 
Aktuálně

Defenzívu FC Vysočina vyztuží Vít Beneš!

FC Vysočina z Olomouce přivádí velmi zkušenou posilu defenzívy! Dvouletý kontrakt v Jihlavě podepsal člen Klubu legend Chance Ligy - čerstvě šestatřicetiletý stoper Vít Beneš! Již v pondělí se bude hlásit na prvním tréninku pod vedením Marka Jarolíma a bude připraven i do pátečního duelu ve Zlíně. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu