18.07.2024, Miroslav Fuks

Atraktivní domácí výkop II. ligy: v pondělí proti Zbrojovce!

Atraktivní domácí výkop II. ligy: v pondělí proti Zbrojovce!Těžko si přát atraktivnější domácí výkop nového ročníku Chance Národní ligy. Netradičně v pondělí 22. července od 17:30 hodin hostí FC Vysočina tradičního rivala a velkého favorita na postup do nejvyšší soutěže – Zbrojovku Brno! Nenechte si duel s nábojem derby ujít!

 

Brno, stejně jako Jihlava, nebude na uplynulý druholigový ročník rádo vzpomínat. Po slušném podzimu, v němž přezimovalo bod od barážové pozice, přišlo velmi nevydařené jaro. Zbrojovka v něm dlouho čekala na výhru a nakonec vybojovala pouze 14 bodů. V enormně vyrovnané druholigové tabulce znamenalo 39 bodů solidní 9. příčku, ovšem pouze 4 body od sestupující Příbrami. Z historického hlediska šlo o nejhorší umístění Brna od ročníku 1968/69!

Pro tradiční klub z druhého největšího českého města, který se chlubí dlouholetou prvoligovou historií a titulem v ročníku 1977/78, je samozřejmě dlouhodobé působení ve II. lize neakceptovatelné. I proto v létě došlo k angažování nového kouče Jaroslava Hynka, který nahradil Lukáše Kříže. V roli asistenta setrval exjihlavský Marek Zúbek. Ještě předtím bylo na konci dubna prezentováno, že klub změnil svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním majitelem klubu se stal Libor Zábranský, který jakožto majitel, generální manažer a svého času i hlavní trenér vrátil slávu a mistrovské trofeje hokejové Kometě.

Nepřekvapí, že Brno touží po rychlém návratu mezi elitu, ideálně i první příčky Chance Národní ligy. Tomu odpovídají i letní změny v kádru Zbrojovky. Vedení prodloužilo působení s řadou osvědčených hráčů (Potočný, Granečný, Kronus či exjihlavský Martin Nový) a na přestup přivedlo několik zajímavých jmen. Gólmana Muchu (Teplice), defenzivní hráče Janetzkého (Zlín), Štěpánka (Vyškov) a slovenského mladíka Mičudu (Trenčín), a též chorvatského útočníka Matekoviće (Lokomotiva Záhřeb). Z hostování v Kroměříži se vrátil záložník Martinek. Doplňme, že i na podzim bude v brněnském dresu pokračovat nám dobře známý ofenzivní záložník a odchovanec FC Vysočina Tomáš Smejkal.

Naopak klub neprodloužil smlouvy s ostříleným gólmanem Berkovcem a trojící nevytížených cizinců – Falettem, Jörgenssenem a též bývalých hráčem FCV Kamsem Marou. Hostování skončilo plzeňskému bekovi Koželuhovi, do Podbrezové přestoupil mladý útočník Juritka, do Karviné perspektivní stoper Endl a do mateřských Pardubic se vrátil zkušený středopolař Fousek. Otazník zatím panuje nad další fotbalovou budoucností nigerijského dribléra Alliho, jenž je kmenovým hráčem Brna a uplynulou sezónu strávil na hostování v Českých Budějovicích.

Letní příprava byla z brněnského hlediska nepřesvědčivá. Načal ji pouťák v Pohořelicích a poté cenná výhra 1:0 se Slováckem. Následnou sérii tří duelů se slovenskými kluby otevřela přesvědčivá výhra 1:4 nad Pohroním, ovšem poté fanoušky Zbrojovky nepotěšily výrazné porážky s Podbrezovou (5:2) a Púchovem (4:0).

Nový soutěžní ročník, nový začátek, noví fotbalisté. Bude opravdu zajímavé, jak v pondělní bitvě Jihlava a Brno do sezóny vykročí. „Na zápas se velice těšíme a víme, že Brno bude velice silný soupeř. Věříme však, že v domácím prostředí s podporou fanoušků dosáhneme na vítězství. Na ligu jsme kvalitně připravení a z týmu cítíme velké natěšení, odhodlání a pozitivní energii. Uvědomujeme si, že vydařený start by mladému mančaftu mohl do dalších kol hodně pomoci,“ řekl před úvodním duelem sezóny kouč David Oulehla, jenž na Zbrojovku řeší některé otazníky v sestavě: „Samozřejmě nyní hodně přemýšlíme, jak sestavu na Brno poskládat. S ohledem na zdravotní stav kádru nebo nepřesvědčivý výkon v generálce máme těch otazníků vícero.“

Vzájemná bilance: 24 utkání 10 – 4 – 10 30:38 | doma: 12 utkání 7 – 1 – 4 16:15 | venku: 12 utkání 3 – 3 – 6 14:23
Poslední vzájemné utkání: 17.4.2024 - Duel dvou na jaře se bodově trápících a na výhru čekajících týmů našel vítěze. Rozuzlení vyrovnaného duelu, v němž kralovali brankáři a nepřesní střelci, nabídla 85. minuta, kdy svoji šanci proměnil domácí Granečný. Vysočina v Brně podala dobrý výkon, ale ve svých příležitostech selhala – 1:0 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci v letní přípravě: 4 - Záhradnik, 2 - Franěk, 1 – Pešek, Smutný, Štětka, Křehlík, Ritter, Siaw, Chytrý.

FC Zbrojovka Brno

Sestava v generálce: Sváček - Šural, Pernica (46. Jambor), Štěpánek - Smejkal (63. Mičuda), Janetzký, Nový, Kubr (46. Granečný) - Potočný, Mateković (46. Řezníček), Kronus (63. Švancara).
Trenér: Jaroslav Hynek
Střelci v letní přípravě: 3 - Švancara, 2 - Kronus, Potočný, Smejkal, 1 - Mateković, Toman, Pernica.

 
Související
Aktuálně

Defenzívu FC Vysočina vyztuží Vít Beneš!

FC Vysočina z Olomouce přivádí velmi zkušenou posilu defenzívy! Dvouletý kontrakt v Jihlavě podepsal člen Klubu legend Chance Ligy - čerstvě šestatřicetiletý stoper Vít Beneš! Již v pondělí se bude hlásit na prvním tréninku pod vedením Marka Jarolíma a bude připraven i do pátečního duelu ve Zlíně. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu