04.06.2007, Miroslav Fuks

Vysočina remízou v Opavě ztratila reálnou postupovou naději

Vysočina remízou v Opavě ztratila reálnou postupovou nadějiZa jiných okolností velmi cenná remíza z opavského stadiónu, kde domácí na jaře neztratili ani bod, znamená konec alespoň trochu reálných nadějí FC Vysočina na postup do Gambrinus ligy. V přímém televizním přenosu, který uzavřel program 28. kola II. ligy, vstřelil branku Opavy Kozák a na konečných 1:1 vyrovnal Petr Faldyna.

 
OpavaOpava
28.kolo, pondělí 4.6.2007, 17:15
1:1
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 21. Kozák - 37. Faldyna

Rozhodčí: Adam - Košec, Štěrba

Ž.K.: Pejša, Kozák - Veselý, Baláž, Drga


Diváci: 2490

Opava: Novák - Kolínek, Mezlík, Pejša, Víšek (60. Sluka) - Zapletal, Barteska, Wirth, Partyš - Kozák, Halaška (80. Půda).
FC Vysočina: Tulis - Gebreselassie, Kadlec, Vít, Drga - Veselý (75. Bartoš), Lovětínský, Vladyka, Baláž (86. Pacholík) - Svoboda, Faldyna
 

Komentář

Trenér Bokša měl před utkáním starosti se složením sestavy. Vedle dlouhodobě zraněných Rzeszota a Malínka se musel obejít bez vyžluceného stopera Šourka a reprezentujícího Cihláře. Navíc před utkáním onemocněl útočník Rabušic. Naštěstí se zlepšil stav kotníku Kadlece, který tak mohl nastoupit do stoperské dvojice vedle Víta. Doplňme, že v zápase obdržel čtvrtou žlutou kartu v sezóně Veselý, který tak nebude v Sokolově k dispozici.
Do první půle vstoupili aktivněji domácí, kteří se před televizními kamerami chtěli předvést v co nejlepším světle a demonstrovat tak zmrtvýchvstání opavského fotbalu. V úvodní gólovce se objevil v 7. minutě Kozák, který dostal balón za obranu, ale tísněn Gebreselassiem mířil nad. Mnohem nebezpečnější byla první příležitost Vysočiny v 10. minutě, ve které rozehrál rohový kop Lovětínský a po několika nahrávkách odražených míčích pálil uvnitř šestnáctky jen těsně vedle levé tyče Kadlec. V 15. minutě domácím fanouškům zatrnulo, když Veselého centr z pravé strany málem hlavičkoval Pejša do šibenice Novákovi brány. Po rozehrání rohového kopu následně střílel do náruče Nováka Vladyka. O chvilku později se ve velké šanci objevil hlavičkující Zapletal, který tísněn Gebreselassiem poslal míč do zámezí.Ve 21. minutě se však slušně zaplněné ochozy mohly radovat. Odražený míč se po standardní situaci dostal na levý okraj velkého vápna, odkud do rozhozené jihlavské obrany centroval Mezlík, který přesně našel hlavu mladého kanonýra Kozáka a Tulis byl bez šancí – 1:0. Vysočina se naštěstí vzchopila a po jednom z postupných útoků dokázal z levé strany přesně odcentrovat Lovětínský na hlavu Faldyny, který vyskočil výše než dvojice opavských beků a přesně trefil levý kout domácí branky. Do kabin tak odešla obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.
Ve druhé části byli hostující fotbalisté výrazně lepší a ve snaze uchovat si postupovou naději si dokázali vypracovat několik velmi dobrých příležitostí. Bohužel jim v nich často chyběl větší důraz, přesnost, klid či štěstí. Blízko gólu byl v 54. minutě průnik Svobody, které míč v poslední chvíli ukopl Víšek nebo z následného rohu hlavičkující Faldyna. Z řady dalších rohů či závarů byla nebezpečná zablokovaná střela Veselého, po Vladykově rohu dorážka Faldyny či hlavička Vladyky po přetaženém centru Bartoše. Remíza však asi byla zasloužená a tak na ní nic nezměnila ani závěrečná šance po rohovém kopu Sluky, kdy Půdova hlavička proletěla nad břevnem Tulisovy branky.
 
Související odkazy:
On-line: ZDE
Preview: Před zápasem v Opavě Vysočinu trápí složení stoperské dvojice

 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Opava | 1:0
28.kolo | Opava - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu