22.07.2024, Miroslav Fuks

David Oulehla: Co je nám platné, že jsme soupeře přestříleli

David Oulehla: Co je nám platné, že jsme soupeře přestříleliSmutní a zklamaní byli po domácí premiéře nového soutěžního ročníku oba Davidové. Jak ve II. lize debutující a nakonec i vyloučený stoper Štětka, tak i domácí lodivod Oulehla. Nabízíme vám jak přepis jeho slov, tak i tradiční videoohlasy.

 

„Myslím si, že první poločas měl z naší strany dobré herní parametry. Byli jsme kvalitní v kombinaci a na soupeře jsme byli dobře připravení. Dokázali jsme eliminovat silné stránky Brna a stejně tak využívat jeho slabin, soupeř nás nijak nepřekvapil. Bohužel, už ve 4. minutě nám utekla akce po levém křídle, nepohlídali jsme odražený míč ze šestnáctky a hosté jej nechytatelně trefili do sítě. Snažili jsme se hrát a kombinovat, ale srážela nás nepřesnost, zbrklost a špatné řešení na posledních dvaceti metrech. To už je náš evergreen. Co je nám platné, že jsme soupeře přestříleli a měli více přímých střel na branku, když na našem kontě gólů svítí nula. Nutno dodat, že Zbrojovka dobře bránila a nám v několika případech scházel jen kousek k tomu, abychom se kýžené branky dočkali. Jednou to vykopávali i z prázdné branky. Myslím si, že remíza by v prvním poločase rozhodně odpovídala dění na trávníku,“ řekl trenér David Oulehla.

Domácí kouč dále uvedl: „Druhá půle už byla více roztrhaná a hektická, k čemuž přispěla i střídání. Po červené kartě, kterou bohužel pokládám za oprávněnou, pokud se tedy nejednalo o ofsajd, už to pro nás bylo složité. Mužstvo pracovalo dobře, v tomto ohledu klukům nemám co vytknout. Ale dnes nám nebylo přáno, přičemž se rozhodně nechci ohlížet na to, zda se nám líbil či nelíbil výkon rozhodčích.“

Jak těžké bylo odhodlat se k nasazení defenzivní čtveřice složené jen z nových hráčů, navíc tři z nich debutovali v profesionálních soutěžích? „Zčásti jsme museli reagovat na vývoj. Někteří hráči v Jihlavě už nechtěli pokračovat, tudíž jsme museli přivézt jiné. Myslím si, že kluci vcelku obstáli. Byly tam nějaké chyby či nedorazy, ale s tím se dá pracovat,“ okomentoval Oulehla.

Na lavičce jste poprvé mohli využít rozšířené kvóty hned 10 náhradníků, přesto jste sáhli jen ke třem změnám z pěti možných. Proč? „Ke změnám ve středové řadě jsem neviděl důvod. Selnar a Araujo-Wilson jsou schopní vymyslet něco překvapivého, tudíž jsme je chtěli ponechat ve hře. Doplnit jsme chtěli druhého útočníka, takže šel na hrot Smutný míst Hoška, kterého braly křeče. A na pravého beka šel křídelník Křehlík. Mrzí mne, že jsem do hry nedostal nejlepšího střelce letní přípravy Michala Záhradníka, který by si to zasloužil. Fotbal však někdy takový bývá,“ objasnil domácí kouč.

Lze při této příležitosti představit osmnáctiletého útočníka Michala Smutného, který přišel na testy z dorostu Chrudimi, zaujal v přípravě, vybojoval si angažmá v FCV a dnes si odbyl premiéru ve II. lize? „Je dobře charakterově nastavený, pracovitý a na svoji postavu velmi rychlý. Velmi dobře hraje zády k bráně a je výborný při zakončení ze všech pozic. Má samozřejmě nedostatky v mezikombinaci a musí si postupně zvyknout na nároky a tempo vyšší soutěže. Do budoucna může být do budoucna hodně zajímavý. Dali jsme mu šanci, protože jsme cítili, že se mohl prosadit.“

Ježour TV: Pozápasová slova stopera Davida Štětky a kouče Davida Oulehly.

 
Související
Aktuálně

Defenzívu FC Vysočina vyztuží Vít Beneš!

FC Vysočina z Olomouce přivádí velmi zkušenou posilu defenzívy! Dvouletý kontrakt v Jihlavě podepsal člen Klubu legend Chance Ligy - čerstvě šestatřicetiletý stoper Vít Beneš! Již v pondělí se bude hlásit na prvním tréninku pod vedením Marka Jarolíma a bude připraven i do pátečního duelu ve Zlíně. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu