26.07.2024, Miroslav Fuks

Vysočina bojovala, ale proti Vyškovu se musela spokojit s bodem

Vysočina bojovala, ale proti Vyškovu se musela spokojit s bodemVysočina během pěti dnů na svém stadiónu vyzvala dva ambiciózní celky Chance Národní Ligy. V pondělí na Brno smolně nestačila a v pátek proti Vyškovu vybojovala cenný bod za remízu 1:1 (1:0). V nastaveném čase první půle šla do vedení po rohovém kopu díky přesné hlavičce Maximiliana Boussoua, ovšem ve druhém dějství ze stejné situace srovnal exjihlavský Filip Vedral.

 
FC VysočinaFC Vysočina
2.kolo, pátek 26.7.2024, 18:00
1:1
(0:1)
VyškovVyškov
 

Góly: 45+1. Boussou – 59. Vedral
ŽK: 45+2. Lacko – 72. Čelůstka, 73. Djanbou, 84. Josl, 86. Sylla
Rozhodčí: Cieslar – Líkař, Bělák
Diváci: 712
FC Vysočina: Soukup – Hošek (68. Chytrý), Sládek, Boussou, Labaran – Pešek, Lacko – Franěk (60. Křivánek), Šancl, Selnar (82. Smutný) – Araujo-Wilson (60. Záhradník). Náhradníci: Jágrik – Farka, Haala, Abdulfatai, Miška, Křehlík.
Vyškov: Borek – Piško, Vedral, Štěrba, Němeček (63. Čelůstka) – Condé (88. Egbri), Ulbrich (63. El Azzouzi) – Sylla, Djanbou, Schön (46. Lacík) – Zajíc (76. Mbonu). Náhradníci: Hrubý – Svoboda, M. Novák, Moučka.
 

Komentář

Kouč David Oulehla oproti duelu s Brnem učinil jednu vynucenou změnu, když místo vyloučeného stopera Štětky nasadil Sládka. Uvolněné místo na početné lavičce obsadil uzdravený bek Farka. V hostující jedenáctce nescházeli exjihlavští Vedral a Piško, Svoboda zůstal na střídačce.

Po opatrném úvodu měli první šanci hosté a to až v 8. minutě, kdy si na rohový kop Schöna z levé strany vyskočil Sylla a hlavičkoval vedle levé tyče Soukupovy branky. Mnohem více domácím fanouškům zatrnulo ve 12. minutě, kdy se do vápna proháčkoval Ulbrich a levačkou zakončoval z malého vápna. Naštěstí byl blok domácích obránců proti a ani vyškovská koncovka nebyla přesná. V 19. minutě Sylla parádně uvolnil do uličky Condeho, který však sám před Soukupem selhal a zakončoval vedle branky. Vysočině se nedařilo. Jen těžko se prosazovalo přes důrazný vyškovský blok, nedokázala si souvisle přihrát a k ohrožení gólmana Borka se vůbec nedostávala. Naopak i nadále hrozili bílí. Ve 26. minutě se do odraženého balónu z 20 metrů položil Němeček a Soukup musel vytáhnout perfektní zákrok, aby míč vyrazil na roh. První jihlavskou střelu vyslal až ve 34. minutě Selnar z úctyhodných 22 metrů. Přízemní rána skončila tečovaná na rohovém kopu. Z něj odražený míč bez přípravy napálil právě Selnar, ale neměl šanci gólmana ohrozit. V 37. minutě to z úhlu pohotově a akrobaticky zkoušel Conde, ale Soukup se nenechal překvapit a míč vytěsnil na roh. V 39. minutě to po centru Fraňka hlavou zkoušel Hošek, ale trknul nad břevno. V poslední minutě se Jihlavě herně zvedla a dařilo se jí udržet míč na kopačkách a vytvořit si územní převahu. Ve 44. minutě se po dlouhém autu zleva propadlém míči zjevil na chvilku volný na malém vápně Hošek, ale jeho zakončení bylo zablokováno. A v nastaveném čase Vysočina udeřila! Lacko s Šanclem rozehráli na krátko rohový kop a právě druhý jmenovaný poslal do vápna precizní centr na zadní tyč, kde jej hlavou usměrnil do sítě Boussou – 1:0! Lepší tečku úvodního dějství si domácí přát nemohli.

Úvod druhé půle byl vyrovnaný, přičemž to byli žlutí, kdo si vypracoval první příležitost. V 51. minutě se Selnar dostal na penaltě k odraženému míči a okamžitě jej napálil směrem k brance. Bohužel skončil tečovaný jen na rohu. O tři minuty to z hranice vápna zkoušel Lacko, ale i jeho pokus vedl k rohovému kopu. V 59. minutě poprvé ve druhém poločase zahrozili hosté a hned se mohli radovat z vyrovnání. Lacík poslal z levé strany balón do vápna, kde si nejvýše vyskočil exjihlavský stoper Vedral. Na jeho tečovanou hlavičku Soukup nemohl dosáhnout - 1:1. Po hodině hry poslal kouč do hry čerstvé ofenzivní hráče Křivánka a Záhradníka. Právě nejlepší střelec jihlavské letní přípravy se v 62. minutě dral do šance, ve vápně si zasekl balón, ale přes blok bílých zakončit nedokázal. V 75. minutě přetáhnul střídající Čelůstka svůj centr zleva až na zadní tyč, kde jej k překvapení všech dokázal z první zakončit Conde. Z úhlu však branku netrefil. V 87. minutě se k přímému kopu ze strany postavil Šancl a svojí střelou Borka donutil k zákroku a vynutil si roh pro FCV. Z něj vzešel pořádný závar, při němž však Sládek balón dopravit do sítě nedokázal. V 90. minutě si ve vápně našel míč Lacík, uvolnil se do středu, ale svoji technickou střelu poslal metr nad. Více toho nervózní závěr nenabídl a tak se zrodila asi zasloužená dělba bodů.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Vyškov | 1:1
16.kolo | Vyškov - FC Vysočina | 09.11.2024
Související
Aktuálně

Defenzívu FC Vysočina vyztuží Vít Beneš!

FC Vysočina z Olomouce přivádí velmi zkušenou posilu defenzívy! Dvouletý kontrakt v Jihlavě podepsal člen Klubu legend Chance Ligy - čerstvě šestatřicetiletý stoper Vít Beneš! Již v pondělí se bude hlásit na prvním tréninku pod vedením Marka Jarolíma a bude připraven i do pátečního duelu ve Zlíně. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu