11.06.2007, Miroslav Fuks

Vysočina v Sokolově potřetí v řadě remizovala

Vysočina v Sokolově potřetí v řadě remizovalaFotbalisté FC Vysočina Jihlava nedokázali ani potřetí v řadě zvítězit a potřetí pouze remizovali. Na půdě sokolovského Baníku se sice v 65. minutě ujali vedení, ovšem domácí Dřížďal o tři minuty později vyrovnal na konečných 1:1. Při výhře Bohemians tak definitivně ztratili šanci na návrat do nejvyšší soutěže. Naopak se na jihlavskou čtvrtou pozici dotáhla Opava.

 
SokolovSokolov
29.kolo, pondělí 11.6.2007, 17:30
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 68. Dřížďal - 65. Svoboda

Rozhodčí: Damková - Ubias, Moláček

Ž.K.: Jiráček, Němeček - Lovětínský


Diváci: 2540

Sokolov: Bertelman - Kura, Němeček, Mach, Salák (61. Sláma), Mlika (66. Mlika), Dřížďal, Hájovský, Čada, Šorfa (82. Huber), Jiráček.
FC Vysočina: Tulis - Gebreselassie, Kadlec, Šourek, Drga - Baláž (46. Čermák), Vít, Lovětínský, Cihlář (82. Vladyka) - Svoboda, Faldyna (74. Rabušic).
 

Komentář

Trenér Bokša do utkání, které bylo domácí derniérou sokolovského kouče Pulpita, postavil sestavu se dvěma změnami oproti duelu v Opavě. Objevil se v ní reprezentant do 20ti let Tomáš Cihlář, který v záloze nahradil vyžluceného Michala Veselého, a po žlutém trestu se vrátil Ondřej Šourek.Ze stoperské dvojice se tak do středu zálohy posunul Jiří Vít. Místo tak nezbylo na kapitána Petra Vladyku.
V první poločase se před početnou návštěvou hrál oboustranně útočný fotbal, který však gól nepřinesl. Ve větším počtu šancí se objevili fotbalisté Vysočiny, ale v koncovce jim chyběla přesnost či důraz. Hned v 6. minutě Svoboda naservíroval výborně míč na nabíhajícího a úplně osamoceného Baláže, který ovšem míč minul. O chvíli později aktivní Baláž vystřelil z voleje, ale branku domácího Bertelmana přestřelil. V 15. minutě měl obrovskou příležitost Baník. Po faulu přibližně 30 metrů od branky Jihlavy se kopal přímý volný kop. Míč se dostal na vzdálenější, pravou, tyčku, kde číhal osamocený Šorfa. Ten poslal míč na další tyč, kde jen o centimetry minul domácí hráč balón. Ve 26. minutě krásně z 30ti metrů vystřelil Šourek, ale jeho razantní střela šla těsně mimo levou šibenici. O osm minut později přišla obrovská šance hostí, kdy dva na jednoho postupovali Faldyna a Balážem. Ten zcela osamoceného Faldynu ideálně našel, ovšem nejlepší kanonýr II. ligy si k podivení všech vybral střelu z voleje, která mu vůbec nesedla. Chvíli nato byl po rohovém kopu blízko úspěchu Gebreselassie, který z malého vápna trefil pouze náruč Bertelmana.
Ve druhé části byla převaha Jihlavy ještě výraznější. Gólové šance si však naši hráči začali připravovat až v poslední půlhodině. V 64. minutě po rohu Čermáka hlavičkoval těsně nad branku Faldyna. O minutu později se dostal po chybné rozehrávce domácího brankáře k míči Faldyna, uvolnil Svobodu a ten konečně poslal hosty do vedení. Další dvě minuty nato zakončoval z malého vápna po centru Svobody Cihlář trestuhodně vedle a tak přišel trest. Přímý volný kop zahrával exjihlavský Radek Sláma, který na vzdálenější tyči našel hlavičkujícího Dřížďala. Oba celky se poté vrhly do útočení ve snaze strhnout tři body na svoji stranu. Vedle řady jihlavských příležitostí byly brance nejblíže dvě akce v posledních minutách zápasu. V 88. minutě Huber ve velkém vápně hlavičkoval pouze nad a v 91. minutě se v obrovské šanci ocitl Lovětínský, který však sám před brankářem Bertelmanem neuspěl.

 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Sokolov | 2:2
29.kolo | Sokolov - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu