11.06.2007, Miroslav Fuks

Bokša: „I já jsem pod tímto zklamáním podepsán“

Bokša: „I já jsem pod tímto zklamáním podepsán“Fotbalisté FC Vysočina přes zaváhání svým konkurentů jiskřičky postupové naděje nevyužili. Třikrát v řadě pouze remizovali a sen o návratu do I. ligy se jim definitivně rozplynul. Bezprostředně po utkání se Sokolovem jsme se na pocity zeptali kouče Milana Bokšu.

 
Dokud jsme měli teoretickou šanci na postup, tak jsem věřil. Nyní však již máme jistotu nepostupu a jsem pochopitelně velmi zklamán. Smutek je o to větší, že jsme v převážné většině zápasů byli lepším týmem a řadu bodů jsme doslova promrhali. Mimochodem, ani jednou jsme neprohráli o více než jeden gól…

V čem vidíte největší příčiny tohoto neúspěchu?

Odpověď na tuto otázku přeci jenom vyžaduje důkladnější analýzu. Navíc jsem ještě pln emocí z utkání se Sokolovem. Každopádně se pod náš výsledek podepsalo neúspěšné jaro, ve kterém jsme nedokázali zopakovat velmi dobré výkony a místo toho jsme na Žižkově, v Bystrci či doma s Blšany zklamali. Na našich výkonech se nepochybně podepsali výpadky našich nosných hráčů.

Nechyběla týmu větší bojovnost a chuť po vítězství?

To si nemyslím. Hráči v řadě zápasů dokázali, že umí bojovat. Navíc na nich nikdy neležela deka dlouhodobých neúspěchů.

Cítíte, že jste pod tímto špatným výsledkem podepsán i vy?

Samozřejmě, že ano. Kouč, jako jedna z klíčových postav, se nemůže zbavovat své odpovědnosti za výsledky. I já jsem pod tímto zklamáním podepsán.

Vraťme se do Sokolova. Jak hodnotíte tento duel?

Stejně jako na Bohemians, v Čáslavi či v Opavě jsme byli lepším mužstvem. Ocitli jsme se minimálně v pěti 100% šancích a soupeře jsme přehrávali. Na domácí jsme připravili dobrou taktiku a ti tak hrozili pouze ze standardních situací, z nichž jednu přetavili ve vyrovnání. V tuto chvíli jsme však už měli vést 3:0… Hlavně šance Faldyny, ale i Svobody, Cihláře či v závěru Lovětínského měly skončit gólem. Vedle přesnosti, klidu či důrazu nám asi v koncovce schází i štěstí…

Jak těžké bude mužstvo motivovat do posledního duelu sezóny proti Hradci Králové?

Na tuto otázku v posledních dnech odpovídám často. Pro hráče však přeci musí být za každé situace tou největší motivací mistrovský zápas. Je bohužel typicky českou vlastností, že k určitým utkáním máme tendenci přistupovat jinak. Já pevně věřím, že se hráči budou chtít se sezónou rozloučit co nejlépe a ve velmi dobré formě hrající Hradec zdolají. Tento tým však na jaře pod vedením kouče Klusáčka udělal velký pokrok a jeho poslední výkony a výsledky dokazují, že nás čeká velmi těžká práce.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu