22.10.2024, Miroslav Fuks

Marek Jarolím: Těší mne náš kombinační fotbalový výkon

Marek Jarolím: Těší mne náš kombinační fotbalový výkonFotbal prostě nemá logiku. Zatímco v pátek se Vysočina doma protrápila k remíze 1:1 s Varnsdorfem, tak v úterní dohrávce po zásluze vybojovala tentýž výsledek na stadiónu vedoucího týmu Chance Národní Ligy. Zlína, který držel sérii 11 výher v řadě. Hodnocení kouče Marka Jarolíma tak rozhodně mohlo být pozitivní.

 

„Od začátku zápasu jsme se snažili být aktivní a v pohybu. Zároveň jsme se ale nedokázali vyvarovat chybičkám a nedorazům, které vedly k šancím Zlína a též k úvodní brance zápasu po naší nepřesné kombinaci. Důležité pro další vývoj zápasu bylo, že jsme přežili závěrečnou pětiminutovku po inkasovaném gólu. To jsou ty pasáže, které každý zápas přináší a mnohdy rozhodují o dalším vývoji duelu. V poločase jsme se kluky snažili povzbudit, aby pokračovali v aktivitě a byli proti silnému a zkušenému soupeři více odvážní. Skutečně jsme ve druhém dějství přešli do nebezpečnější hry, byli jsme silnější na míči, lépe jsme zvládali souboje, začali jsme si vytvářet závary a šance. A zaslouženě jsme s přispěním teči vstřelili moc hezký vyrovnávací gól. Těší nás, že padl po kombinaci ze hry. Navíc do sítě defenzívy, která předtím ve 12 utkáních inkasovala jen třikrát! Nakonec jsme byli blízko vedoucí branky, kdy měl po krásné akci na noze gól Šancl, ale druhou branku nepřidal,“ řekl Marek Jarolím úvodem svého hodnocení.

Co řekl k utkání dál? „Jsem strašně rád, že jsme se ve Zlíně prezentovali fotbalovým kombinačním výkonem. Nepochybně jsme tím domácím sebrali hodně sil, které jim poté scházely v závěru, kdy se jejich nápor nedostavil. Velmi tomu přispěli i naši stopeři, kteří ve spolupráci s gólmanem Jágrikem odehráli výborný zápas, hodně toho uskákali a ještě dokázali podpořit ofenzívu. Velmi mne samozřejmě mrzí zranění Víti Beneše, u nějž všichni doufáme, že nepůjde o nic vážného a bude zpátky na trávníku. Těší mne, že jsme se s touto vynucenou změnou vypořádali velmi dobře a svým výkonem nám pomohl střídající Křivánek. Jsme spokojení a dává nám to důležité sebevědomí a naději do zbývajících třech podzimních zápasů, v nichž bychom chtěli přidat další cenné body na náš účet.“

Už dva zápasy po sobě zůstal pouze na lavičce útočník Araujo-Wilson. Pro některé z fanoušků překvapivě. „Justin v našich plánech nadále figuruje, pouze teď dostali přednost jiní ofenzivní hráči. Věříme, že nám v závěru podzimu ještě pomůže,“ uzavřel svůj komentář Jarolím.

 
Související
Aktuálně

Po vedoucím Zlínu prověříme druhý celek tabulky - Chrudim

Povzbuzeni cennou úterní remízou na zlínské Letné vyrazí fotbalisté FC Vysočina k další náročné prověrce na stadiónu dosavadních lídrů Chance Národní Ligy. Po prvním Zlínu nastoupí v sobotu 26. října od 10:15 hodin proti druhému celku tabulky – MFK Chrudim. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:15
MFK Chrudim
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu