17.06.2007, Miroslav Fuks

Jansa: „V zimě ve mne byla malá dušička“

Jansa: „V zimě ve mne byla malá dušička“Deváté místo v konečné tabulce MSFL, 40 bodů a zcela vyrovnané skóre – to je bilance „B“ týmu FC Vysočina, se kterou musí být jeho kouč Tomáš Jansa bezesporu spokojen.

S naší bilancí, která vyústila v záchranu ve velmi těžké a vyrovnané soutěži jsem samozřejmě velmi spokojen. Vždyť nakonec sestoupila taková fotbalová bašta a líheň talentů jako bezesporu je ostravský Baník. Spokojeni však musíme být zejména v závěru jarní části i s předváděnou hrou. Celý tým udělal oproti minulé sezóně i podzimu viditelný krok kupředu.

 
Věřil jste po podzimní části, že celkem uděláte 40 bodů?
Po podzimu jsme byli na třetím sestupovém místě s pouhými šestnácti body a měl jsem skutečně obavy, zda soutěž udržíme. Přišla zimní příprava, kterou provázela řada komplikací. Došlo k další obměně kádru, pronásledovala nás marodka, která vyvrcholila dlouhodobým zraněním Pešky, trénovali jsme v malém počtu a dokonce jsme jeden přípravný zápas dohrávali pouze v devíti. Skutečně ve mne byla malá dušička. Zvláště, když jaro čítalo jen 14 zápasů. Tato skutečnost však základní kádr paradoxně velmi stmelila, kluci se začali rvát o každý výsledek a snažili se něco dokázat. Navíc nám určitě velmi pomohl klíčový vstup do sezóny, ve kterém jsme s celkovým skóre 7:0 porazili dva nejbližší konkurenty – Brumov a Dolní Benešov. Určitě bylo důležité, že jsme na jaře trénovali minimálně ve dvanácti lidech, což nám umožnilo týmu vtisknout určitý styl hry.

Jak hodnotíte spolupráci s „áčkem“?
Myslím si, že probíhala na velmi dobré úrovni. Trenér Bokša se snažil našim potřebám vycházet vstříc. V závěru soutěže, kdy se první tým dostal do problémů, jsme již naštěstí měli vybudovanou vlastní stabilní kostru týmu a zažitý styl hry a proto uvolňování hráčů prvného týmu už nebylo tak klíčové.

Který jarní zápas se vám nejlépe vydařil a naopak?
Herně či výsledkově se nám vydařilo více zápasů. Vedle úvodních dvou duelů musím určitě zmínit důležité tři body z Uničova a Karviné, domácí výhry nad Brnem B či Lipovou a třeba i porážku na ostravském Baníku, kde jsme smolně podlehli domácímu týmu se sedmi hráči prvního mužstva na čele se slovenským reprezentačním obráncem Klimplem.
Naopak jsme herně nezvládli domácí zápas se Zlínem B. Jinak jsme však nikde nepropadli a prezentovali jsme se velmi dobrým herním projevem.

Které hráče byste chtěl za jarní výkony vyzdvihnout?
Začnu hráči „áčka“, kteří do našich zápasů naskakovali většinou nepravidelně. Vždy však patřili k oporám, pomohli nám a s většími či menšími úspěchy se vydali ze všech sil. Z hráčů nás výrazně podržel a uklidnil gólman Macháček, výbornými výkony se prezentoval Bartoš, který potvrzoval vyšší než třetiligovou kvalitu, a zmínil bych i velkou epizodní výpomoc Drgy. Pokračovat bych však mohl dál, protože oporami byli i Pacholík, Ditrich, Gorol a další.
Z našeho kádru jednoznačně náleželi k ústředním osobám na hřišti i v kabině Wasserbauer, Vácha a v távěru se k nim přidal i Chlup. Z mladých hráčů udělal na jaře největší vzestup stoper Havránek, který svoji šanci chytil za pačesy.
Nelze však mít pouze růžové brýle, protože jsme na jaře určitě očekávali více od útočníků Šplíchala a Peteříka. Výrazněji se měl herně prosadit i Kovařík.
Určitě jsme i v letošní sezóně potvrdili důležitou roli juniorského týmu při přechodu dorostenců mezi dopělé.
 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu