17.06.2007, Miroslav Fuks

Jak se na jaře vedlo odchovancům a bývalým hráčům?

Jak se na jaře vedlo odchovancům a bývalým hráčům?Odchovanci či bývalí hráči FC Vysočina v jiných prvo či druholigových klubech v průměru určitě zažili lepší jaro než podzim. Pojďme si nyní na stránkách našeho webu shrnout jejich působení v jarní sezóně, kterou uzavřelo víkendové kolo II. ligy ČMFS. Z odchovanců mohli být asi nejvíce spokojeni Milan Kopic, Michal Vorel a Jan Štohanzl.

 
Podzimní bilance odchovanců (= hráči, kteří prošli jihlavským dorostem):

Robert Caha (FC Persepolis Tehran) – Tento světoběžník, který v minulosti krom Baníku či Sigmy hrál i v Číně, Polsku a Bulharsku, strávil tuto sezónu na velmi exotickém angažmá v Teheránu. Podle kusých zpráv nastupuje na levém kraji obrany a náleží k oporám tohoto špičkového iránského mužstva.

Petr Filipský (1.FC Slovácko – 7 startů) – Na jaře za sestupující Slovácko nastoupil sedmkrát, ovšem pouze jednou v základní sestavě. Ve II. lize by se v sestavě Slovácka mohl prosadit výrazněji.

Tomáš Kaplan (1.FC Tatran Prešov – 6 gólů) – jihlavská kanonýrská legenda v zimě v tichosti opustila Příbram, kde se na podzim příliš neprosadila, a zamířila do dalekého Tatranu Prešov za starým známým koučem Romanem Pivarníkem. Jeho nový tým bez problémů ovládl nadstavbovou část o záchranu druhé nejvyšší soutěže a dařilo se i Kaplanovi, který nastřílel šest branek.

Milan Kopic (FK Mladá Boleslav – 13 startů / 1 gól) – zimní přestup Kuliče do Sparty mu otevřel cestu ze sparťanské juniorky na hostování do ambiciózní Mladé Boleslavi. Zde se prakticky okamžitě propracoval do základní sestavy, klub předčasně uplatnil opci na jeho přestup, Kopic se výbornými výkony dostal do konečné nominace a skvělý jarní příběh završilo 3. místo v Gambrinus lize znamenající start v Poháru UEFA.

Radek Sláma (FK Baník Sokolov – 4 starty) – odchovanec havlíčkobrodského fotbalu si na jaře v týmu kouče Pulpita připsal pouhé čtyři starty a to vždy pouze v roli náhradníka.

Jan Štohanzl (FK Teplice – 14 startů / 1 gól) – na jaře se v teplickém dresu konečně naplno prosadil. Na jaře nastoupil ve všech čtrnácti zápasech, z toho hned desetkrát v základní sestavě. Dokonce proti Zlínu zaznamenal první prvoligový gól, který hned znamenal tři body.

Lukáš Vaculík (FK Marila Příbram – 9 startů / 1 gól ) – v zimě zažil šok v podobě vyřazení z prvoligového kádru Mladé Boleslavi. V zimě dlouho hledal angažmá až nakonec přestoupil do Marily Příbram. Zde i vinou obnoveného zranění ramene nastoupil pouze do devíti zápasů, přičemž často nastupoval na nezvyklém místě útočníka. Sezónu 2006/07, která pro něj skvěla začala pohárovými starty za Mladou Boleslav, skončila velmi špatně sestupem do II. ligy s Příbramí.

A jak si na podzim vedli bývalí hráči FC Vysočina?

Milan Bakeš (FK Baník Sokolov – 4 starty) – bývalý ligový hráč Liberce a odchovanec Olomouce, který v Jihlavě hrál v dobách FC PSJ v MSFL, se podobně jako Sláma příliš neprosadil a hrál pouze čtyřikrát.

David Čep (Tatran Prešov) – v druholigovém Prešově patřil k oporám a přispěl k bezproblémové záchraně v soutěži.

Martin Černoch (FC Politehnica Iasi/RUM – 2 góly) – na jaře dvěma góly přispěl k poklidné záchraně svého týmu, který v rumunské lize skončil na 13. příčce z osmnácti celků.

Michal Demeter (Slovan Duslo Šaľa) – po zimním odchodu z Jihlavy se pokoušel najít angamžmá mimo jiné i v Plzni. Nakonec však zamířil zpět na Slovensko do Šaľy, kterou čekal boj ve skupině o záchranu nejvyšší soutěže. To se však nepodařilo a tým z poslední příčky sestoupil do I. ligy, tedy druhé nejvyšší soutěže.

Tomáš Dujka (FC Tescoma Zlín - 2 starty) – kvalitními podzimními výkony za Jihlavu si vysloužil návrat na prvoligovou soupisku Zlína, kde si však na jaře připsal pouhé 2 starty. Z toho v základu hrál pouze v posledním nic neřešícím kole.

David Kotrys (Dukla Banská Bystrica) – i na jaře patřil tento devětadvacetiletý levý obránce k pilířům sestavy Banské Bystrice. Svými výkony přispěl ke konečnému 5.místu v Corgoň lize. Celkem v sezóně nastoupil k 27 zápasům.

Zdeněk Koukal (FK Baník Sokolov - 14 startů / 3 góly) – po ukončení hostování v Jihlavě se přesunul do Sokolova, kde se prosadil mnohem výrazněji. Obsadil levý kraj zálohy, pravidelně hrál v základní sestavě a dokonce vstřelil tři branky.

David Lafata (FK Jablonec – 13 startů / 1 gól) – v zimě si polepšil přestupem z Jablonce do vídeňské Austrie. Zde se mohl radovat ze zisku rakouského poháru, ovšem s účinkováním v lize zcela spokojen být nemohl. Trápilo ho zranění a nemoci.

Jiří Liška (FC Slovan Liberec – 4 starty) – na byl v kádru Liberce při všech prvoligových zápasech. Připsal si však pouze 4 starty, přičemž ten jediný v základní sestavě odehrál na netypickém postu pravého záložníka.

Ľubomír Perniš (Al-Arami/KUV) – v druholigovém slovenském Prešově se na podzim mu příliš nedařilo a tak v zimě hledal nové, pokud možno zahraniční angažmá. Našel ho ve špičkovém Kuvajtském klubu Al-Arami.

Karel Večeřa (1.FC Brno – 2 starty) – na jaře se z něj stala opora třetiligové juniorky. V nabité brněnské záloze se neprosadil a nastoupil pouze dvakrát. Z toho v základní sestavě pouze v posledním kole v Příbrami.

Pavel Vojtíšek (FC Dosta Bystrc – 5 startů) – vinou zranění si na jaře připsal pouze pět startů a pouze tak přiblížil neúspěšné snaze svých kolegů zachránit se ve II. lize.

Michal Vorel (SK Slavia Praha – 12 startů) – na jaře v mnoha zápasech pražskou Slavii podržel a přes velkou konkurenci Kozáčika si vydobyl pozici jedničky. Patřil k velkým oporám mužstva a zařadil se mezi nejlepší gólmany Gambrinus ligy.

Ivo Zbožínek (FC Tescoma Zlín – 13 startů / 2 góly) – urostlý obránce v celé sezóně vynechal pouze jedno jediné utkání kvůli žlutým kartám. Poctivými výkony na postu stopera přispěl k záchraně v nejvyšší soutěži.

Marek Zúbek (FC Tescoma Zlín – 10 startů) – nejdříve ho ze hry vyřadilo zranění a pak se musel prokousávat do základní sestavy Tescomy. Díky své univerzálnosti se mu to nakonec podařilo a oproti jihlavskému angažmá se mohl radovat ze záchrany I. ligy. V základní sestavě se objevil šestkrát.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu