01.03.2006, Redakce

Asistent Miroslav Jirkal oceňuje naši organizovanou defenzívu

V čase pohárového čtvrtfinále s Viktorií Žižkov (2:0) sledoval asistent trenéra Stanislava Grigy Miroslav Jirkal domácí dohrávku Vysočiny s Mladou Boleslaví. Jihlavu viděl na jaře už podruhé a také předchozí sparťanská špionáž na půdě lídra Gambrinus ligy v Liberci skončila výsledkem 0:0.

 
Co Vám tyto dva zápasy z pohledu FC Vysočina ukázaly?
Že se Jihlavě hodně těžko dávají góly, mužstvo je směrem dozadu výborně zorganizované. Nepovedlo se to Liberci, který asi udělá titul, na domácím hřišti, ani teď Mladé Boleslavi, která má v útoku kvalitu. Boleslav jste přehráli silově a až mě překvapilo, že z vašich hráčů byla cítit mnohem větší motivace než ze soupeře, který bojuje o historickou účast v Lize mistrů.

Jenže směrem dopředu je nováček z Vysočiny téměř neškodný. Pět jarních bodů vybojovala Jihlava za pět bezbrankových remíz a ztrácí hlavně doma...
Na Jihlavě je mi sympatické, že se pustila do budování moderního fotbalového stánku, který musí stavět pod tlakem. Horší je to s terénem, který je pouze o bojovnosti a fotbal se zde vytrácí. A vaše mužstvo na to také doplácí, protože máte ve svém středu celou řadu kvalitních fotbalistů. Jako bezpodmínečná nutnost se na Vysočině ukazuje vybudování umělého nebo vyhřívaného trávníku.

Našel jste v týmu Vysočiny výrazné individuality?
Největší individualitou je Zúbek, který je nepostradatelný v defenzívě a proti Boleslavi mi potvrdil, že je nebezpečný i směrem dopředu. V obraně dominuje zkušený Kadlec, který vyřeší spoustu obtížných situací.

Po vítězství v Olomouci se Sparta posunula v tabulce na pátou příčku. Myslíte ještě na postup do Evropy z ligy, nebo se už zaměřujete pouze na vítězství v poháru ČMFS?
Zbývá nám ještě sehrát šest kol a ve hře je tak osmnáct bodů. Nemáme špatný los a určitě se chceme v lize posunout co nejvýš. Boj o druhé místo bude dramatický až do posledního kola.

Sparta si prošla krizí. Je už z nejhoršího venku?
Změnili jsme trend, mužstvo je dnes laděné útočně. Stabilizovalo se herně i postově, a teď se ještě musí vyhrát a všechno si sednout tak, jak má. Postupně se zlepšujeme.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu