18.06.2007, iDnes.cz - Jan Salichov & Jakub Mezlík

Fanoušci na Jihlavu nepřišli, zlobí se

Fanoušci na Jihlavu nepřišli, zlobí seJihlava - Nejenže druholigoví fotbalisté Vysočiny Jihlava nesplnili postupové cíle, ale v posledním domácím utkání navíc s týmem Hradce Králové pouze remizovali. Klesli tak až na konečnou pátou příčku, přestože cílem byl postup mezi českou klubovou špičku. Na jejich tvářích bylo po sobotním duelu patrné zklamání.

 
"Když už v předposledním kole padla i teoretická šance na postup, chtěli jsme být alespoň třetí. Štve nás hodně, že to nevyšlo,“ přiznává Michal Lovětínský. „Věděli jsme, že HFK prohrává, tak jsme zabrali. Ale bohužel se nám to nepovedlo a zase jsme jen remizovali,“ lituje jihlavský záložník.

Zatímco většina jihlavských hráčů svorně souhlasí, že chtěli vybojovat alespoň třetí pozici, obránce Ondřej Šourek zaujímá k situaci odlišný postoj. „Třetí místo by bylo už jen chabou náplastí, my jsme chtěli postoupit! Teď už je jedno, jestli jsme třetí nebo pátí. Ale mrzí mě, že se nám nepovedlo rozloučit se v posledním kole vítězstvím.“

Loučení se sezonou probíhalo pouze s hrstkou nejvěrnějších příznivců. Na stadion dorazila jednoznačně nejmenší návštěva v sezoně. Remízu 3:3 sledovalo pouhých 328 diváků. „Je to pro nás zklamání,“ svěřuje se Michal Kadlec. „Fanoušci asi cítí, že úkol nebyl splněn. Děkujeme alespoň těm, kteří přišli.“

I když si trenér Milan Bokša pochvaloval jihlavský vstup do utkání, Lovětínský připouští, že se mužstvu úvod vůbec nevydařil. „Začátek zápasu byl z naší strany špatný, bylo vidět, že jde o závěrečný zápas. A navíc bylo velké vedro, a hrálo se nám špatně.“ Jihlava v 51. minutě prohrávala 0:2 a o pět minut později dokonce málem inkasovala potřetí. Pak ale přišel perfektní obrat. „Na hřiště přišel Petr Vladyka a naše hra se zpřesnila,“ pochvaluje si Lovětínský.

Hradečtí brzy po obratu ale vyrovnali a jihlavští fotbalisté se tak museli smířit s bodem.

„Připravovali jsme se jako na každý mistrovský zápas, motivací pro nás bylo třetí místo,“ vylučuje Kadlec nedostatek touhy po vítězství.

Remíza 3:3 v posledním kole ještě podtrhla neúspěšnou jarní sezonu, Jihlava tak bude i v nadcházejícím ročníku hrát pouze druhou ligu.

Někteří hráči se ale v jihlavském dresu předvedli v dobrém světle a mají naději, že do první ligy nakouknou již příští rok. V souvislosti se stoperem Šourkem se dokonce spekuluje o jeho odchodu do Slavie. „Zatím jsem jen četl informace v novinách. Uvidíme, jestli se někdo ozve. Ale zájem mě samozřejmě těší, vždyť Slavia je český velkoklub,“ sděluje čtyřiadvacetiletý stoper.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu