18.06.2007, Miroslav Fuks

Novým trenérem jmenován Luboš Zákostelský!

Novým trenérem jmenován Luboš Zákostelský!Vedení FC Vysočina dnes kolem poledne podepsalo roční smlouvu s opcí s novým trenérem prvního mužstva. Z pětice adeptů padla volba na devětatřicetiletého Luboše Zákostelského, který v předchozích čtyřech letech koučoval fotbalisty Zenitu Čáslav. V roli asistenta byl ponechán Josef Vrzáček.

 
„Pan Zákostelský je ambiciózní kouč, který během svého působení v Čáslavi prokázal své schopnosti. Věříme, že díky své věkové blízkosti k našim hráčům a velkým zkušenostem z prvoligového fotbalu zvedne úroveň mužstva. Navíc ho v minulosti trénovali takové veličiny jako je Ladislav Škorpil či Jaroslav Hřebík,“ uvedl ke jmenování nového kouče ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Trenér Zákostelského jsme zastihli den před odjezdem na zaslouženou dovolenou. Přesto ochotně hovořil o svém nadcházejícím angažmá: „Nabídka FC Vysočina mne samozřejmě velmi potěšila. Nemusel jsem se složitě rozhodovat, protože v mé trenérské kariéře představuje další krok vpřed. Jihlavské cíle jsou přeci jenom jiné než čáslavské a jednoznačně směřují k nejvyšší soutěži. V Čáslavi mi k 30. červnu končila smlouva, tudíž s mým uvolněním nebyl žádný problém,“ uvedl Zákostelský. „Tým Vysočiny samozřejmě znám velice dobře z letošního ročníku II. ligy, kdy jsem mužstvo často na vlastní oči viděl při pátečních mistrovských zápasech. Dobrá znalost týmu určitě přispěla k mému rozhodnutí toto angažmá přijmout. Jsem přesvědčen, že Jihlava disponuje kvalitním týmem a proto bych byl velice rád, kdyby odchodů bylo ze stávajícího kádru minimum. Zároveň bych určitě uvítal další doplnění a zkvalitnění mužstva. Konkretizace odchodů a příchodů je však v tuto chvíli velmi předčasná. Soutěž před dvěma dny skončila a vše je nyní příliš živé. Za týden jistě budeme vědět více.“

Luboš Zákostelský jako důrazný vysoký útočník začínal v pražské Slavii, kde v letech 1989 - 91 stihl zasáhnout do čtrnácti duelů federální ligy a vstřelit 2 branky. Po příchodu mecenáše Borise Korbela se však v kádru neudržel a na čas se vytratil z velkého fotbalu, když zamířil do rakouského Gmündu. Po roce se vrátil do Česka, kam ho zlákaly ambice Švarce Benešov, ve kterém odehrál dva ročníky II. ligy a v sezóně 1994/95 s ním odehrál premiérový prvoligový podzim. V zimě však přestoupil do Liberce, kde setrval až do jara 1999. Poté pomáhal z druhé ligy Plzni zpět mezi elitu a zahrál si i čínském Kuanli. Na podzim 2000 přestoupil do Blšan, kde strávil své dvě poslední prvoligové sezóny. V nejvyšší soutěži celkem nastoupil ke 167 zápasům a vstřelil 26 branek.

V červnu 2002 Zákostelský zamířil do divizní Čáslavi, kde se po roce stal hrajícím trenérem. V sezóně 2003/04 jeho tým postoupil do ČFL a odtud po dvou ročnících do II. ligy. V té premiérové se jeho svěřenci dvakrát neúspěšně střetli s FC Vysočina, když v Jihlavě prohráli 2:0 a na domácí půdě 2:1.

Doplňme, že dnes byl zároveň zveřejněn nový trenér třetiligové juniorky, kterým bude dosavadní kouč staršího dorostu Roman Kučera. Jeho asistent bude Radek Šerý a vedoucím mužstva rekonvalescent Michal Vávra.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu