20.06.2007, DENÍK - Eva Streichsbierová

Vladyka: Fotbal je kolektivní sport, za neúspěch můžeme všichni

Vladyka: Fotbal je kolektivní sport, za neúspěch můžeme všichniJIHLAVA - V závěru druholigové sezony byl jedním z těch, které smetla největší vlna kritiky ze strany vedení FC Vysočina. Kapitán jihlavských fotbalistů Petr Vladyka, má za sebou ročník, v níž si na konto připsal šest vstřelených gólů, ale spokojený být rozhodně nemůže. Nesplnil totiž jednoznačně daný cíl, nepřivedl svůj tým do první ligy. „Zklamání nejde vstřebat za jeden nebo dva dny. To bude trvat delší dobu,“ připustil dvaatřicetiletý záložník.

 
V čem vidíte hlavní důvod neúspěšného tažení za první ligou?

Myslím, že to neví nikdo. Tedy alespoň já určitě ne. Prostě jsme některé důležité zápasy nedokázali dotáhnout až do konce, dostávali jsme zbytečné góly v posledních minutách. Asi proto to nakonec nedopadlo.

Podle dnes už bývalého kouče Milana Bokši mohou za krach plánů z větší části nevyrovnané výkony zkušených hráčů. Tedy i vás...

To je jeho hodnocení, jeho názor. Možná na tom opravdu něco bude, ale jenom v tomhle bych důvod neúspěchu rozhodně neviděl.

Podobný pohled na věc má ovšem i ředitel klubu Zdeněk Tulis. Také on mluví v hodnocení o tom, že by si zkušení hráči měli sáhnout do svědomí...

Tak samozřejmě, že určitou zodpovědnost cítíme, protože tým většinou stojí na zkušenějších hráčích. Ale zase dva nebo tři to stejně nemůžou všechno sami uhrát. Jednou je fotbal kolektivní sport a tak by se mělo říct, že jsme to nezvládli všichni.

Jak se vyvíjela nálada v kabině. Na konci se od té původní ze startu soutěže asi dost podstatně lišila, nebo ne?

Neřekl bych. Je jasné, že když jsme zjistili, že na postup už asi nedosáhneme, tak to náladu v týmu malinko změnilo. Ale pořád bylo o co bojovat.

Už víte jak bude vypadat vaše budoucnost, zůstanete, nebo změníte prostředí? Přeci jenom jste v Jihlavě už dost dlouho...

Zatím nevím, teprve to budu řešit. Chtěl bych mít jasno zhruba do čtrnácti dnů.

A měl byste ještě vůbec chuť, pustit se do dalšího boje o nejvyšší soutěž?

Chuť je vždycky, postup do první ligy se povede jenom málokdy. Ale teď vám skutečně neřeknu, jak se rozhodnu. Musím si všechno nechat pořádně projít hlavou.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu