20.06.2007, Miroslav Fuks

„Béčko“ dorostu záchranářský cíl velmi předčilo

„Béčko“ dorostu záchranářský cíl velmi předčilo„Béčko“ jihlavského staršího dorostu, které spolu se svými mladšími kolegy nastupuje ve druhé nejvyšší soutěži, své cíle pro tuto sezónu jednoznačně splnilo. Zejména úkol v podobě záchrany konečné třetí místo výrazně předčilo. O zhodnocení sezóny jsme požádali trenéra mužstva Josefa Morkuse.

 
Prioritním úkolem každého “béčka“ je připravit hráče mladšího ročníku na přechod do dorostenecké extraligy a otestovat jejich schopnosti a další perspektivu jejich působení v FC Vysočina. V tomto směru jsme určitě udělali kus práce, neboť už v zimě se do prvního týmu přesunuli Luděk Procházka, Vojtěch Černý a Kratochvíl. Navíc v průběhu jara do extraligových zápasů zasahovali Pohanka, Leligdon a Štancl..

Kteří další fotbalisté se v létě přesunou do dorosteneckého „áčka“?

Z mých letošních svěřenců letní přípravu v týmu kouče Miroslava Kriega dále zahájí Demeter, Urbánek, Kubeš, Eliáš a Kučera. Snad jsme na nikoho nezapomněl.

Konečné třetí místo je velkým překročením záchranářského plánu…

A to jsme v poslední minutě posledního utkání na Baníku Ostrava ztratili bod za remízu, který by nám dokonce zajistil 2. příčku tabulky! Přesto je 3. místo celkové a druhé mezi osmi „béčkami“ prvoligových týmů velmi dobré. Zvláště, když jsme zejména na jaře nastupovali s velkým počtem hráčů patřících do mladšího dorostu. Právě tento fakt je mnohem důležitější než konečné umístění, které z našeho pohledu nehraje tak zásadní roli.

Pro příští sezónu u tohoto týmu zůstáváte?

Ano, nadále budu trénovat dorostenecké „béčko“, které samozřejmě přes léto dozná velké ročníkové obměny. Základem bude ročník 1990, který jsem již v minulosti trénoval a mám k němu hodně blízko. Kádr budou částečně tvořit hráči, kteří z letošního týmu zůstanou, dále končící mladší dorostenci a samozřejmě máme v hledáčku další 3 –4 fotbalisty, kteří by mužstvo mohli vhodně doplnit. V létě je vyzkoušíme a uvidíme, zda do týmu zapadnou.

Kdy začínáte letní přípravu?

Poprvé se sejdeme ve čtvrtek 12. července.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu