30.06.2007, Miroslav Fuks

Přichází Večeřa a končí Svoboda

Přichází Večeřa a končí SvobodaZ dnešní tiskové konference nových mužů ve vedení FC Vysočina – trenéra prvního týmu Luboše Zákostelského a sportovního manažera Zdeňka Šmýda – vzešla řada zajímavých informací. První letní posilou se stane sedmadvacetiletý středopolař Tomáš Večeřa, který přichází z Uničova a naopak se s Vysočinou bohužel rozloučí zkušený ofenzivní hráč Ivo Svoboda.

 
Třicetiletý Ivo Svoboda na Vysočině působil od zimy 2006, kdy tým přišel posílit v boji o záchranu Gambrinus ligy. Tato mise se bohužel, stejně jako následující cíl v podobě návratu do nejvyšší soutěže, nevydařila. Přesto zde Svoboda odvedl velmi dobré služby a celkově v sedmadvaceti zápasech nastřílel velmi slušný počet 10 branek. Hráč měl k neprodloužení smlouvy s jihlavským klubem velmi vážné důvody: „S manželkou čekáme jednovaječná dvojčata a tato riziková povaha těhotenství vyžaduje drobnohled lékařů. Vzhledem k našemu bydlišti v Litomyšli je třeba dojíždět na pravidelné kontroly do Hradce Králové. Už v závěru jara jsem z tohoto důvodu vynechal několik tréninků. V tuto chvíli je pro mne logicky prioritou rodina a já musím najít působiště co nejblíže domovu. Je tedy velmi pravděpodobné, že zakotvím v druholigovém Hradci,“ uvedl Svoboda, který však jedním dechem dodává: „Proti Jihlavě nemohu v žádném případě říci nic špatného a vždy se o ní budu vyjadřovat v nejlepším. Našel jsem zde výborné zázemí, vedení i partu spoluhráčů. Zklamání z nesplněných sportovních cílů však ve mne bude ještě hodně dlouho. Škoda, že jsme uplynulou sezónu nedotáhli do úspěšného konce. Klukům a klubu přeji, aby se to podařilo v následujícím ročníku.“

Otázka dalšího působení slovenského brankáře Branislava Rzeszota, který se vážně zranil v jarním duelu proti Vítkovicím, je otevřená. Jeho současná rekonvalescence se vyvíjí velmi dobře a v polovině srpna by se tak měl naplno zapojit do tréninku. Vedení klubu mu nabídlo prodloužení smlouvy a nyní čeká, zda ji bude akceptovat.

Tomáš Večeřa (nar. 11.8.1979) prošel mládežnickými celky olomoucké Sigmy, ovšem do prvního týmu se nikdy neprobojoval. Jediný prvoligový start si připsal v sezóně 2000/01, kdy nastoupil na pouhé 4 minuty. Mnohem více času strávil v olomoucké juniorce, kde v sezóně 2000/01 přispěl k postupu do II. ligy a v ní v ročníku následujícím odehrál 15 utkání. Od roku 2002 působil v třetiligovém Uničově, kde v roli ofenzivního středního záložníka náležel ke klíčovým hráčům a tahounům mužstva. V Jihlavě podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Sluší se dodat, že hráč nemá nic společného s rodem Večeřů, který v FC Vysočina v minulých sezónách zanechal nesmazatelnou stopu.

„Nepočítáme-li přesun Váchy a Wasserbauera z juniorky do kabiny „áčka“, tak jde skutečně o první dotažený příchod do našeho kádru. Na dalším kvalitním doplnění kádru usilovně pracujeme a rozhlížíme se mezi hráči III. až I. ligy. Odcházející zkušené a bezesporu kvalitní hráče Baláže, Víta či Svobodu budeme chtít nahradit talentovanými a perspektivními hráči,“ uvedl k příchodům sportovní manažer Šmýd, který potvrdil, že klubu neúspěšně usiloval o čáslavského univerzála Petra Kunáška, který však nakonec míří do prvoligových Bohemians. „Přesun do Jihlavy jsem mu bohužel mohl nabídnout až v momentě, kdy bylo mé působení na Vysočině 100% potvrzeno. V tu chvíli však již dal slovo Bohemce. Z mých bývalých svěřenců nyní není zcela vyloučeno působení exlibereckého Jana Broschinského,“ řekl k tomuto tématu kouč Zákostelský.

Fanoušky jistě bude zajímat otázka působení útočníka Pavla Simra: „Jsme s tímto hráčem v kontaktu a nadále na něj myslíme. Teď v létě začal po operaci oka s tréninkem, ale s velkou pravděpodobností je před ním operace i druhého oka. Jeho zdravotní stav tak není zcela jistý,“ podal informace sportovní manažer.

Ten byl zároveň požádán o informaci k případnému přestupu některého z jihlavských hráčů do nejvyšší soutěže: „V této souvislosti nás kontaktovalo několik prvoligových klubů. Z jejich strany jde spíše o oťukávání situace a zjišťování našeho stanoviska. My si však za současné situace nemůžeme dovolit uvolnit hráče a tím oslabit soupisku. Učiníme tak pouze v případě velmi zajímavé finanční nabídky.“

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu