29.06.2007, DENÍK - Ondrej Dudáš

Chci mít k hráčům blíž, plánuje jihlavský kouč Zákostelský

Chci mít k hráčům blíž, plánuje jihlavský kouč ZákostelskýJIHLAVA - Bude to trochu jiný trend. Sázka Vysočiny na trenéra Milana Bokšu nevyšla. Filosofa vystřídal praktik. Devětatřicetiletý kouč Luboš Zákostelský má být tou správnou živou vodou, která má vynést jihlavský fotbal zpět na výsluní. „Věkem jsem hráčům určitě blíž. Některé věci na hřišti jim můžu ještě osobně ukázat. Chci, aby to do kabiny přineslo nový vítr,“ přeje si.

 
Prý jste měl po skončení uplynulé sezony na stole čtyři nabídky. Byla Jihlava jasnou jedničkou?

Předem to byla velice příjemná situace, že jsem si mohl vybírat. Nabídka Jihlavy se mi ovšem od začátku zamlouvala nejvíc.

Ale tlak bude asi také větší...

Už nebudeme patřit mezi největší favority v boji o postup. Druhá liga zkvalitní. Je tam Příbram, Slovácko. Z tohoto pohledu Jihlava v minulé sezoně promarnila vskutku obrovskou šanci. Teď to bude i vzhledem ke kádrovým změnám daleko těžší.

Co byla podle vás největší slabina Vysočiny v uplynulé sezoně?

Všechno se asi odvíjelo od atmosféry. Tým nehrál vyloženě špatně, jenomže ztráty jako domácí porážka s Blšany měly na aktuální tabulku obrovský dopad. Hráči jakoby byli předem smíření.

Takže to bylo hlavně o přístupu?

Odpovím jinak. Budu po hráčích chtít, aby si uvědomovali, že se hraje až do konce. Celých devadesát minut, celou sezonu. Nic pro ně nesmí být ztracené.

V čem se bude lišit tým Milana Bokši a tým Luboše Zákostelského?

Věkově mám hráčům daleko blíž. Některé věci jim na tréninku můžu názorně předvést. Ještě stále se dokážu vžít do jejich pocitů na hřišti v závislosti na vzniklé situace.

Někdy si trenér ze svého předchozího působiště přivede nějakého hráče. Bude to i váš případ? Přijde někdo z Čáslavi?

O zájmu Jihlavy jsem věděl už dvě kola před koncem soutěže. Nebylo ale dobré, už kvůli týmu, vyvolávat nějaké spekulace. Oficiálně jsem tedy mohl vystupovat jako trenér Vysočiny až po posledním kole. Hodně jsem stál o Petra Kunáška. Jedná se o univerzálního hráče, který ale dal přednost Bohemians 1905. Řekl mi: „Už mě oslovili. Kdybys byl rychlejší, tak jdu s tebou, ale už jsem to slíbil Bohemce.“

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu