20.07.2007, DENÍK - Vít Brabec

Peška si na plastiku křížového vazu musí počkat

Peška si na plastiku křížového vazu musí počkatJIHLAVA - Vleklé problémy s kolenem jihlavského fotbalisty Vladimíra Pešky vyřeší až plastika předního křížového vazu. S pravým kolenem se vytáhlý útočník třetiligové juniorky FC Vysočina pere už delší dobu.

 
„Vlastně to začalo v přípravě na jaro. Tady mi doktor řekl, že mám natržený křížový vaz, zahladil to artroskopií a měl jsem být v pořádku,“ popisuje začátek svého trápení Peška.

Jenže problémy nemizely. „Vždycky se mi to po třech týdnech trénování zvrtlo a musel jsem začít znova,“ přibližuje nekončící strasti kolena, které se naposledy ozvalo v úvodním přípravném utkání letní přípravy na turnaji v Tisu.

„O dovolené jsem se na koleno soustředil, posiloval ho a myslel si, že už to bude dobré. Jenže hned s Čáslaví se to vrátilo,“ kroutí hlavou Peška. „Proto mi pan Šmýd domluvil v Praze doktora Maurera, co operoval Maldu (Jiřího Malínka – pozn. red.), a ten mi řekl, že jsem promarnil čtyři měsíce. Že artroskopie byla na nic a měl jsem jít hned na plastiku,“ doplňuje.

Pauza? Až půl roku

Čekací doba u specialisty Maurera je ovšem delší, než by si jihlavský forvard představoval.

„Bohužel teď na čtrnáct dní někam odjíždí a první termín je až 25. srpna. Takže musím měsíc čekat,“ smutní. „Ale budu to muset vydržet. Hlavně aby to dobře dopadlo a já už se mohl soustředit jen na fotbal,“ má jasno Peška.

Toho nejspíše čeká téměř půlroční pauza od fotbalu. „Už jsem to konzultoval i s Maldou, jak ten čas využít. Co můžu, nebo nemůžu dělat,“ dodává.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu