31.07.2007, Miroslav Fuks

Tulis: „Budeme hrát o špici tabulky“

Tulis: „Budeme hrát o špici tabulky“Čtyři dny před výkopem podzimní části sezóny předstoupil před novináře ředitel FC Vysočina Jihlava Ing. Zdeněk Tulis. Hned na úvod mluvil o cílech pro nadcházející ročník.

 
Chceme zlepšit výkony a přístup našich fotbalistů a tím znovu vrátit diváky do ochozů stadiónu a získat jejich důvěru. Jsem 100% přesvědčen, že hráči do každého utkání půjdou nadoraz, maximálně poctivě a s velkou bojovností a snahou. Takto chceme nahradit určitou ztrátu zkušenosti po odchodu Svobody, Vladyky či Baláže. Rozhodně nehodláme opakovat studené profesorské výkony z jarní sezóny.

Budete hrát o postup do I. ligy?

Nečekejte jednoznačně vyhlášený postupový cíl. Na druhou stranu si jiné cíle než hrát o špici tabulky klást nemůžeme. Tato sezóna musí být impulsem pro diváky a fotbal na Vysočině.

Kádr krom jiných opustil kapitán Petr Vladyka.

Absence Vladyky jistě bude stejně jako u Svobody či Šourka citelná. Věk však nelze zastavit a Petr bohužel na jaře nesplnil naše očekávání. Nic to však nemění na tom, že je Vladyka osobností novodobé historie klubu, přičemž svůj vrchol bezesporu zažil v podzimní části při naší účasti v Gambrinus lize. Po jeho odchodu musíme naši hru trochu změnit směrem k rychlosti a efektivitě.

Fanoušky jistě bude zajímat i avizovaný přestup Rabušice do Brna.

Přestup Rabušice do Brna se zadrhl. Hráč se prostřednictvím svého otce a manažera na přechodu do Brna nedohodl. Nyní se proto soustředíme na získání brněnských ofenzivních hráčů Mezlíka a Simra formou hostování s opcí na přestup.

Na kouče Zákostelského mířil dotaz na odhodlání mužstva před prvním zápasem.

Z kabiny cítíme velkou soudržnost a dobrou atmosféru. Věříme, že páteční duel zvládneme a dotáhneme k tolik potřebnému vítězství. Narazíme však na velice silného a zkušeného soupeře, proti kterému bude nezbytný maximální výkon.

Máte jasno o sestavě?

Mé záměry komplikuje nejasnost ohledně Simra a Mezlíka. Navíc letní příprava byla velice krátká a hektická a vinou zranění či nedotažených angažmá jsme neměli k dispozici kompletní kádr. V neposlední řadě se Tomáš Cihlář vrátil hodně pozdě z MS, což jsme mu samozřejmě přáli. V tuto chvíli je pro mne důležité, že je zdráv Kadlec, který by měl s Šedivým vytvořit pilíře obrany. Na kvalitní defenzívě chceme stavět naši hru. Pro první utkání nechceme příliš riskovat se zařazením většího množství nových hráčů. Proto budeme sázet na hráče vyzkoušené z přípravy.

Jak jsou na tom marodi Malínek a Rzeszoto?

Malínek rehabilituje a věříme, že by v závěru podzimu mohl naskočit za juniorku. Nechceme však nic uspěchat. Gólman Rzeszoto do plné přípravy nastoupí v polovině srpna.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu