03.08.2007, DENÍK - Ondrej Dudáš

Zákostelský: Kabina prý nebyla jednotná

Zákostelský: Kabina prý nebyla jednotnáJIHLAVA - Doba se opět mění. Po etapě, kdy šéfovali kabině jihlavských fotbalistů profesoři Karel Večeřa a poté Milan Bokša, se dostalo na praktika. Není to tak dávno, co Luboš Zákostelský ukončil aktivní kariéru. Přitom už stačil dotáhnout Čáslav z ČFL do druhé ligy a tam se v ní udržet.

 
Postupový úspěch o jednu úroveň výš by se teď na Vysočině určitě hodil. I když se o něm mluví hodně potichu, ba skoro vůbec. „Pro všechny soupeře ale budeme nepříjemným protivníkem,“ slibuje devětatřicetiletý kouč.

Stačil jste v letní přípravě dostatečně poznat své nové mužstvo?

I když letní přestávka byla hodně krátká, určitý obrázek jsem si udělal.

Změnilo se v kabině něco zásadního?

Po mém příchodu mi někteří lidé říkali, že minulou sezonu nebyla kabina jednotná, což už teď neplatí. Jsme parta.

Pomohl tomu i fakt, že máte k hráčům věkově blíž?

To nevím. Ale asi je dobře, že jim můžu některé věci ukázat v praxi. Navíc se dokážu do jejich pocitů na hřišti při různých situacích a patřičně na to zareagovat.

Hovořil jste o krátké letní přestávce. Stačila na vybudování mužstva podle vašeho gusta?

Pauza byla snad nejkratší, co jsem kdy zažil. V přípravě nás potkala řada zranění. Třeba Michal Kadlec odehrál minimum. V žádném zápase jsme nehráli kompletní. Navíc podle mého názoru chyběli kvalitnější soupeři. Všechno to byla vesměs druhá třetí liga.

Takže se ze zápasů nedá vydedukovat ideální jedenáctka?

Už jsem zmiňoval Kadlece, který do základní sestavy určitě patří a měl by vytvořit novou stoperskou dvojici s Peterem Šedivým. Na jejich místech nyní nastupovali třeba GebreSelassie s Wasserbauerem, se kterými ale na tento post nepočítám.

Až ve středu byla dotažena hostování některých nových hráčů. Přitom první mistrovský zápas je už v pátek. Zažil jste v minulosti něco podobného?

Nechci mluvit o tom, jestli zažil nebo ne. Jednoduše to tak bylo. Je sice pravda, že jsem musel mít nachystáno pár variant, ale já s tím nemám problém.

Tým opustil po letech kapitán Petr Vladyka. Bude nyní Vysočina praktikovat trochu jiný styl?

Vím, že Petr tady byl osobnost a odvedl velký kus práce. Ale roky nezastavíte. Chceme hrát rychlý, svižný fotbal.

Byly nové volby kapitána?

Přemýšlel jsem o tom, ale nakonec ne. Přirozeným vůdcem je Michal Kadlec, který už pásku navlékal při Vladykově nepřítomnosti. Jeho zástupci budou Lovětínský a Veselý.

Druhá liga se opět trochu obměnila. Koho považujete za favorita?

Sám jsem zvědavý, jak se bude soutěž vyvíjet. Každopádně už teď mohu říct, že špice bude daleko našlapanější. O postup podle mého názoru bude usilovat tak pět týmů. Musí se počítat s exligovou Příbramí a Slováckem.

A jaká bude role Vysočiny?

Mohu slíbit, že pro všechny budeme hodně nepříjemným soupeřem.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu