16.03.2019, Miroslav Fuks

Vysočina se o výhru musela strachovat až do konce

Vysočina se o výhru musela strachovat až do konceVysočina do duelu proti nevyzpytatelnému Sokolovu vstoupila skvěle, když už od 2. minuty vedla díky přesnému zakončení Jiřího Klímy. Domácí odehráli velmi dobrý první poločas, ale uklidňující druhé branky se nedočkali. Ve druhém dějství už Jihlava tahala za kratší konec. Hosté však svoji herní převahu ve vyrovnání nepřetavili a tak tři důležité body zůstaly na Vysočině – 1:0 (1:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
19.kolo, sobota 16.3.2019, 15:00, sestřih
1:0
(1:0)
SokolovSokolov
 

Góly: 2. Klíma.
ŽK: 11. Tijani, 41. Preisler, 50. Chlumecký, 87. Veselý – 74. Hlavatý, 80. Vávra.
Rozhodčí: Vojkovský – Horák, Lakomý.
Diváci: 894
FC Vysočina: Veselý – Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Vaculík, Machuča (73. Klobása) – Petr (77. Šefčík), Šulc, Zoubele – Klíma (82. Jawo). Náhradníci: Dutka – Vedral, Šlein, Šumský.
Sokolov: Belaň – Čihák, Stropek, Beránek (69. Dan. Novák), Jakub Dvořák II. – Hlavatý, Glaser – Štípek, O. Ševčík (82. Liener), Machek – Holek (59. Vávra)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera oproti utkání s Táborskem postrádal Vejmolu a Javůrka. Místo nich nasadil Veselého a Zoubeleho

Lepší vstup do utkání si domácí ani nemohli přát. Tijani ve 2. minutě do křídla ideálně vysunul Preislera, který před brankou ještě lépe nalezl Klímu. Ten si proti Belaňovi z první sebevědomě poradil – 1:0. Chvíli poté střílel Machuča, ale branku přestřelil. V 19. minutě jeden z mnoha jihlavských rohů zahrával Preisler a Klíma jej zakončil mimo tři tyče. Ze stejné nacvičené standardky neuspěl ani Vaculíkův volej po centru Petra. Ve 24. testoval Belaňovu pozornost Zoubele, ale úspěšnější byl hostující gólman. Na druhé straně ve 28. minutě z nebezpečné pozice střílel Hlavatý, ale i on střílel nad břevno. V 34. minutě zkoušel zpoza vápna své štěstí Glaser, ale ani on nemířil přesně. Ve 44. minutě se mohl podruhé radovat Klíma, ale Petrův centr poslal těsně nad. Domácí tak šli do kabin za nejtěsnějšího vedení.

První šanci měli v úvodu druhého dějství hosté, ale Štípek z úhlu žádného ze spoluhráčů nenašel. V 57. minutě si Preisler s Klímou zopakovali spolupráci z 2. minuty, ovšem tentokrát byl gólman Belaň u míče dříve, než jihlavský hrot. V 61. minutě měl po Zoubelově křídlením průniku velkou šanci Machuča, ale střílenou přihrávku z první z malého vápna napálil nad břevno. V 66. minutě si do vápna na Petrův centr naběhl agilní Šulc, jenže z první přestřelil. V 66. minutě zatrnulo všem domácím fandům, když si Vaculík dovolil kličku na penaltě. Vávra ji vystihl, vystřelil, ale Veselý jeho pokus lapil. V 71. minutě si našel i přízemní střelu Hlavatého z hranice vápna. V těchto fázích zápasu byl Baník pohyblivější a častěji u míče. V 80. minutě hostující Vávra trefil břevno, od nějž se míč odrazil před brankovou čáru. Sokolovský hráč však pravděpodobně stál v ofsajdu. Vzápětí se na branku z úhlu hnal Klíma, u kulatého nesmyslu byl dříve, než Beláň, přehodil ho, ale trefil jen tyč. Od ní mít hosté odpálili do bezpečí. V 87. minutě byl blízko vyrovnání Hlavatý, který se uvolnil na penaltě, ale jeho pokus brankář Veselý vyrazil na rohový kop. V 90. minutě táhli rychlý kontr 2 na 1 Zoubele s Jawem, druhý jmenovaný útočník se dostal sám před gólmana, ale Beláň jeho střelu vyrazil! Sokolov o bod bojoval až po posledních vteřin, ale odměny za výkon ve druhé půli se nedočkal. Tři body zůstaly na Vysočině!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | Sokolov - FC Vysočina | 2:2
19.kolo | FC Vysočina - Sokolov | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu