08.05.2019, Miroslav Fuks

Vysočina v Prostějově vydřela bod ve 3. minutě nastavení

Vysočina v Prostějově vydřela bod ve 3. minutě nastaveníVysočina byla na horké půdě v Prostějově blízko další nepříjemné venkovní porážce. Zachraňující se domácí byli v první půli nebezpečnějším týmem a v 39. minutě se ujali vedení, když sporně nařízený pokutový kop proměnil Vošahlík. Prostějov však proti Jihlavě, stejně jako na podzim, o bodový zisk přišel v posledních vteřinách utkání. Chybu gólmana Le Gianga využil všudybyl Pavel Šulc – 1:1!

 
ProstějovProstějov
27.kolo, středa 8.5.2019, 17:00
1:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 39. Vošahlík (pen.) – 90+3. Šulc
ŽK: 45+1. Vošahlík - 38. Petr, 57. Šulc, 79. Jawo
Rozhodčí: Vojkovský – Kotík, Lakomý
Diváci: 1024
Prostějov: Lé Giang – Píchal (75. Zhykol), Schuster, Janíček, Slaninka – Polák – Pernackyi (66. Pančochář), Koudelka (89. Zapletal), Vošahlík, Lutonský – Kroupa. Náhradníci: Mucha – Ševčík, Šteigl, Fládr.
FC Vysočina: Veselý - Petr (78. Šefčík), Tijani, Chlumecký, Novotný – Machuča (68. Jawo), Vaculík – Javůrek (46. Vedral), Šulc, Zoubele – Klíma. Náhradníci: Vejmola – Pavlík, Šumský.
 

Komentář

Kouč Radim Kučera oproti utkání s Viktorií Žižkov učinil dvě změny, když místo zraněného Klobásy v sestavě figuroval Machuča a v brance dostal příležitost Veselý na úkor Vejmoly.

K prvnímu zakončení se dostal ve 2. minutě Vošahlík, který po rohovém kopu trefil z velkého úhlu jen boční síť. V 11. minutě si na centr Slaninky naskočil Kroupa, ale hlavičkoval přímo do středu brány, kde byl připravený Veselý. V 18. minutě se do zakončení hezky proháčkoval Novotný, ale rána pravačkou mu vůbec nevyšla. Po více než půlhodině hry se Pernackyj dostal za šestnáctkou k odraženému míči a střelou pod břevno donutil brankáře Veselého k zákroku. V 35. minutě poslal Vaculík rohový kop na zadní tyč na volného Novotného, jenž z první střílel nad břevno. V 38. Koudelka kopal přímý kop z nadějné pozice. Trefil jen zeď, v níž však dle sudího zahrál Petr nedovoleně rukou – pokutový kop! K tomu se postavil Vošahlík a bezpečně otevřel skóre utkání – 1:0. S koncem prvního dějství měl Prostějov ještě jednu šanci. Po Koudelkově přízemním centru zakončoval z prostoru penalty Karel Kroupa, ovšem Veselý si připsal skvělý zákrok. Zkušený prostějovský celek tak šel do kabin za nejtěsnějšího vedení 1:0. S ohledem na dění na hřišti šlo asi o výsledek zasloužený.

Do druhé půle nahradil Vedral Javůrka, čímž se Petr posunul do zálohy. Vysočina začala aktivně, ale první šanci měli domácí, když v 50. minutě vyrazili do rychlého kontru po jihlavské standardce. Koudelka pláchl Vaculíkovi a ve vápně se dostal ke střele z úhlu, kterou Veselý vytěsnil na roh. V 55. minutě měl po Vaculíkově rohu na hlavě vyrovnání Zoubele, ale kulatý nesmysl poslal těsně nad. Chvíli poté se do odraženého míče hezky položil Vedral, ale trefil jen blokujícího obránce. V 69. minutě se k hlavičce po rohovém kopu dostal Klíma, ale z těžké pozice po centru Šulce branku netrefil. Vysočina v dalších minutách prostřídala sestavu a vyvinula velkou snahu. Proti bojovně a koncentrovaně hrajícímu Priostějovu se dlouhé minuty nemohla prosadit do šancí. Až v 83. minutě chyboval Polák a Zoubele vyslal do úniku za obranu Klímu. Jeho nadějný nájezd však zhatil obětavý skluz Vošahlíka. V 84. minutě krásně unikl Šulc, ale Klíma jeho centr poslal hlavou vedle. V 86. minutě se vyznamenal gólman Veselý, když hluboko do pole vyběhl proti Zhykolovi a o míč jej dokázal připravit. Když se v závěru neujala hlavička Tijaniho  po centru Šefčíka, tak už na Hané mohla pomalu vypuknout záchranářská radost. Jenže nakonec se na hosty štěstí usmálo! Gólman Le Giang si ve 3. minutě nepohlídal záda, před výkopem si hodil míč před sebe a nevšiml si, že zpoza jeho zad vyběhl rychlík Šulc, který mu balón ukradl a poslal ho do prázdné brány – 1:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:0
27.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu