22.04.2019, Redakce

Velikonoční tři body proti Třinci vyšlehal Klobása

Velikonoční tři body proti Třinci vyšlehal KlobásaVelikonoční duel pro Vysočinu nezačal vůbec dobře. Třinec šel v Jihlavě už v 7. minutě do překvapivého vedení. Poté však čelil velké převaze Vysočiny, která díky dvěma trefám Stanislava Klobásy strhla důležité vítězství na svoji stranu. Třinec porazila stejně jako na podzim 2:1 (1:1), udržela stoprocentní jarní domácí bilanci a navýšila náskok na 3. příčku již na osm bodů!

 
FC VysočinaFC Vysočina
24.kolo, pondělí 22.4.2019, 13:30, videa
2:1
(1:1)
TřinecTřinec
 

Góly: 21. Klobása, 64. Klobása – 7. Dedič.
ŽK: 17. Janoščín, 20. Dedič, 23. Kušnír, 30. Samiec
Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Dresler
Diváci: 1191
FC Vysočina: Vejmola - Petr (72. Vedral), Tijani, Chlumecký, Novotný – Šulc, Vaculík – Javůrek (58. Šefčík), Zoubele, Preisler – Klobása (88. Jawo). Náhradníci: Veselý – Machuča, Šumský, Klíma.
Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Omasta (76. Arroyo), R. Vaněk I., Weber (63. Buchvaldek), Samiec, Janošík (84. Schwendt) – Dedić.
Stanice TV prenosu: videa
 

Komentář

Kouč Radim Kučera oproti utkání s Vlašimí sáhl k jedné změně, když obránce Vedrala nahradil ofenzivnější Petr, jenž se možná poprvé v kariéře postavil na netradiční post pravého beka.

Slušný jihlavský vstup do utkání zmrazila 7. minuta a v ní hned první šance Třince. Přetažený centr poslal jeden z hráčů v červeném před branku ideálně na nabíhajícího Dědiće, jenž z první otevřel skóre utkání – 0:1. Další minuty byly ve znamení velké snahy a tlaku Vysočiny, kterou dokumentovalo šest rohů, čtyři třinecké žluté karty a též několik zajímavých šancí. V 18. minutě Javůrek našel ve vápně Novotného, ale jeho pokus nebyl přesný. O tři minuty později už bylo vyrovnáno. Středem se přes obránce proháčkoval Šulc, jenž vystřelit nedokázal, ale v tandemu běžící Klobása již ano a z malého vápna nedal Adamuškovi šanci – 1:1. V 25. minutě si na centr Javůrka naběhl Šulc, ale jeho hlavička letěla nad břevno. Největší šance na to, aby se skóre převážilo na stranu FCV, přišla ve 40. minutě. Po parádním úniku Novotného se k zakončení dostali Šulc a Javůrek, ale ani jeden z nich hradbu těl nepropálil. A když se v závěru prvního dějství neujal ani křídelní průnik a střílená přihrávka Šulce, tak se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu.

Vysočina druhý poločas zahájila očekávaným tlakem, ale před koncentrovanou třineckou defenzívu se dlouho nemohla dostat do vyložených šancí. V 53. minutě se po jednom ze závarů dostal k odraženému míči a pohotové střele Zoubele, ale branku minul. Nadějný byl v 58. minutě střílený centr Novotného uvnitř vápna, ale cestu do sítě nenašel. Slušně zaplněné tribuny se kýžené a zasloužené branky dočkaly v 63. minutě. Zoubele elegantní patičkou uvolnil Klobásovu, který si to nejkratší cestou namířil k brance a z hranice vápna vyslal přízemní střelu přesně k levé tyči – 2:1! V 71. minutě už to mohlo být 3:1, jenže krásná akce po ose Šefčík – Klobása – střílející Preisler – dorážející Šulc skončila nad břevnem. V 81. minutě hosté rozvlnili síť, když parádně vystřelil Dědić, trefil tyč a od ní se kulatý nesmysl odrazil k dorážejícímu Buchvaldkovi. Ten naštěstí pro modré stál v ofsajdu. V 87. minutě se hosté dostali ke dvěma nepříjemným rohům, které však domácí defenzíva dokázala odvrátit. V 89. minutě se Zoubele prokličkoval do vápna, ale střílel na dlouhou nohu mimo tři tyče. V nastaveném čase blízko šance na vyrovnání střídající Arraya, ale Vejmola byl u míče dříve. Cenné velikonoční tři body tak zaslouženě zůstaly na Vysočině.

  • sestřih a ohlasy z utkání na webu ČT Sport

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | Třinec - FC Vysočina | 1:2
24.kolo | FC Vysočina - Třinec | 2:1
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu