11.06.2020, Miroslav Fuks

Vysočina v Chrudimi vstoupila do stejné řeky...

Vysočina v Chrudimi vstoupila do stejné řeky...Že do stejné řeky nevstoupíš? Ale kdeže... Fotbalová Vysočina se o tom přesvědčila v Chrudimi, kde zopakovala katastrofální defenzívní výkon z utkání před rokem na stejném stadiónu. Už v 15. minutě prohrávala 3:0, a přestože se v bláznivém duelu dvakrát dokázala dostat na dostřel jedné branky, tak z východu Čech odjela poražena 4:3. Zápas stejně jako loni na jaře rozhodl útočník Vašulín.

 
ChrudimChrudim
22.kolo, čtvrtek 11.6.2020, 17:00, záznam
4:3
(3:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 5. Vašulín (pen.), 14. Vašulín, 15. Rybička, 52. Vašulín – 35. Koubek, 40. Mikuš, 53. Zoubele
ŽK: 43. Trávníček, 54. Fofana, 83. Mužík, 87. Sulík – 49. Shudeiwa, 76. Lacko, 88. Veselý, 90+4. Javůrek
Rozhodčí: Hanousek – Bureš, Mojžíš
Diváci: 350
Chrudim: Zíma – Řezníček, Fofana, Vencl, Trávníček (74. Krčál) – Janoušek, Sixta (62. Mužík) – Kesner (90+2. Krištof), Rybička (74. Sulík), T. Dostálek (62. Nikodem) – Vašulín.
FC Vysočina: Veselý – Novotný, Diouf (46. Šimko), Pojezný, Javůrek – Lacko, Fortelný (38. Shudeiwa) – Mikuš (70. Arroyo), Zoubele, Smejkal (70. Rezek) - Koubek (63. Klobása). Náhradníci: Vejmola – Svoboda.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Radim Kučera učinil hned čtyři změny oproti duelu s Hradcem Králové. Místo Vejmoly, Rezka, Klobásy a vykartovaného Vaculíka nastoupili Veselý, Smejkal, Lacko a Koubek.

První půle byla málo vídaná. Defenzíva Vysočiny plynule navázala na druhý poločas duelu, který v Chrudimi odehrála před rokem. Tehdy stihla za 45 minut inkasovat 4 branky! Tentokrát „jen“ tři, ovšem všechny v rozmezí 5. až 10. minuty! Vysočina začala aktivně, ovšem hned první chyba jí podrazila nohy. Diouf poslal složitou malou domů na Veselého, který míč špatně převzal, Rybičku mu jej vypíchl a jihlavský gólman faulovat – penalta. Tu bezpečně proměnil Vašulín – 1:0. Domácí hrozili prakticky z každé ofenzivní akce, což vyústilo ve dvě rychlé branky v síti FCV. Ve 14. minutě Řezníček zachytil rozehrávku a kolmicí vyslal Vašulína. Ten se sám před brankářem Veselým nemýlil – 2:0. Chvíli poté už to bylo hrozivých 3:0, když Sixta další kolmicí vybídl Rybičku do samostatného úniku a jeho lob přes Veselého doskákal těsně k pravé tyči jihlavské branky. V 19. minutě byl Vašulín blízko rychlému hattricku, ale naštěstí se mu do střely položil Lacko. Vysočina byla v útoku nebezpečná, ale dlouho její šance či nadějné akce nevedly ke kýženému konci. Dočkali se v 35. minutě, kdy Mikuš vpravo krásně pronikl a na malé vápno položil gólovou přihrávku snadno skórujícímu Koubkovi – 3:1. O dvě minuty později si Fortelný zaběhl na pas za obranu, šel sám na Zímu, ale nepřekonal jej. Bláznivý zápas však pokračoval a Vysočina ve 40. minutě snížila na rozdíl jediné branky, když Novotný pronikl po pravém křídle, ve vápně našel Mikuše a ten se díky odrazu pravé tyče mohl radovat – 3:2! Do půle ještě mohly skórovat oba celky, ovšem Vašulín na balón přetažený po standardce na zadní tyč nedosáhl a podobně si po zajímavé standardce vedl i Zoubele.

Jihlavské odhodlání ve druhém dějství zmrazila v 50. minutě svým hattrickem Vašulín, když si zpracoval Kesnerův centr a z otočky skóroval – 4:2. V 53. minutě to ale bylo zase jen o gól, když zleva nacentroval Pojezný a našel do hlavy se položeného Zoubeleho – 4:3. Vysočina si musela nadále dávat pozor na brejky MFK, zároveň se však stále tlačila za vyrovnáním. Zhruba po hodině hry byla blízko, ovšem střely Zoubeleho a Novotného či později nešikovná teč Fofany v chrudimské síti neskončily. V 70. minutě Mikuš našel ve vápně Zoubeleho, který se položil do míče, ale netrefil jej ideálně. Kulatý nesmysl skončil vedle tyče. V 72. minutě Vysočina výborně zakombinovala, Lacko byl v ideální střelecké pozici, ale skákající míč poslal nad břevno. V 88. minutě pálil Sulík, ale zpoza vápna přestřelil. V 89. minutě po rohu Javůrka měla Vysočina zase smůlu – Šimko svoji hlavičku poslal jen do břevna a žlutým se nevedlo ani z dorážky. Závěr už další šance nenabídl, jen karty a nervozitu.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | FC Vysočina - Chrudim | 4:2
22.kolo | Chrudim - FC Vysočina | 4:3
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu