02.10.2020, Redakce

Vysočina na dvě venkovní výhry doma nenavázala

Vysočina na dvě venkovní výhry doma nenavázalaPo nadšení ze dvou venkovních výher přišlo domácí vystřízlivění. Vysočina šla proti Prostějovu zkraje druhé půle do vedení, když Smejkalovu nevydařenou penaltu dorazil Lukáš Červ, ale Jihlava poté nedokázala přidat gólovou pojistku a Hanáci duel dvěma rychlými trefami otočili – 1:2 (0:0). Jihlava tak nadále čeká na první domácí vítězství.

 
FC VysočinaFC Vysočina
6.kolo, pátek 2.10.2020, 18:00
1:2
(0:0)
ProstějovProstějov
 
Branky: 49. Červ – 64. Kopřiva (pen.), 66. Matoušek.
ŽK: 20. Červ, 58. Smejkal, 63. Horák, 75. Štefánek, 81. Arroyo, 90+4. Araujo-Wilson – 34. Omale, 43. Stříž, 45+1. Zapletal.
Rozhodčí: Adámková – Mojžíš, Lakomý.
Diváci: 831
FC Vysočina: Číž – Horák, Vlček, Štefánek, Svoboda – Lacko, Červ (88. Ritter) – Peřina (88. Křišťál), Tureček (70. Araujo-Wilson), Smejkal – Vedral (70. Arroyo). Náhraníci: Lancman - Chok.
Prostějov: Mucha – Stříž, Schuster (C), Bala, Machynek – Zapletal (54. Jurásek), Omale (90+2. Bialek), Kopřiva, Langer (54. Matoušek) – Píchal (85. Šteigl) – Zikl (85. Rolinc)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Aleš Křeček nasadil stejný tým, jako při kanonádě v Třinci. Jenomže zatímco na severu Moravy to této sestavě gólově pálilo, tak v prvním poločase aktivně hrající Jihlavané vyšli naprázdno. Na hřišti se odehrával velký boj, při němž Vysočině jen těžko hledala skulinky v pozorné a důrazné prostějovské defenzívě. Ve 4. minutě to po centru z pravé strany zkoušel hlavou Štefánek, ale branku netrefil. Podobně si o chvíli později vedl po centru Smejkala i Svoboda. Na druhé straně ve 12. minutě Číže nemohla zaskočit hlavička Zapletala. V 15. minutě Smejkal po rohovém kopu našel na první tyči Vlčka, ale ten z první střílel vedle tyče. Největší šance prvního dějství se urodila ve 23. minutě, kdy se Vedral prodral k balónu za obranu, neukvapil se a nachystal střeleckou pozici z hranice vápna Červovi, jehož tvrdou ránu Mucha skvěle lapil. Tentýž hráč zkoušel štěstí za vápnem o tři minuty později, ale jeho střela byla nedůrazná a Mucha s ní měl minimum starostí. Vysočina si v záběru půle vytvořila územní tlak, ale kýžené branky do šatny se nedočkala.

Modří do druhého dějství vyběhli velmi energicky a Prostějov trápili intenzivním presinkem. A právě dotírající Smejkal ve 49. minutě získal zdánlivě ztracený míč na hanácké půlce, pronikl do vápna a zde jej ve skluzu srazil velezkušený stoper Schuster. Sám faulovaný si věřil i na penaltu, ale to možná neměl dělat, neboť Mucha jeho nepříliš vydařenou střelu vyrazil. Naštěstí jen k dobíhajícímu Červovi – 1:0! V 52. minutě vlevo unikl Peřina, ve vápně našel Smejkala, ale jeho rána byla zablokovaná. Hosté měli velkou možnost k vyrovnání v 56. minutě, kdy za malého vápna akrobaticky zakončoval Zikl a míč netrefil vůbec dobře, takže doskákal do bezpečí k Čížovi. Vysočina poté znovu převzala iniciativu, což dokumentovala rána Červa, při níž měl Mucha na zemi hodně práce. V 62. minutě Vysočina zahrávala dva rohové kopy, z nichž ten druhý po hlavičce Vedrala skončil jen těsně vedle levé tyče Muchovy branky. Bohužel tak platilo okřídlené „nedáš – dostaneš“. Horák v 64. minutě trochu zbytečně sáhl ve vápně po Zapletalovi a sudí Adámková ukázala na značku pokutového kopu. Penaltu bezpečně proměnil Kopřiva – 1:1. Otřesená Vysočina bohužel o chvíli později inkasovala podruhé. Jurásek na křídle obešel Svobodu i Lacka a na penaltě vybídl k zakončení Matouška, jenž se trefil přesně k zadní tyči – 1:2. Vysočina na nepříznivý stav zareagovala dvojím střídáním a byl to právě Araujo-Wilson, který v 71. minutě pálil ve vápně, ale získal jen rohový kop. Další minuty přinesly obrovský boj o každý metr hřiště, při němž modří jen těžko hledali recept na zataženou obranu Prostějova. Hanáci navíc využívali každé možnosti k rychlému brejku a nakonec neměli ani moc práce, aby cenné body domů dovezli. Velké emoce a úsilí obou celků dokumentovaly vteřiny těsně po skončení duelu, kdy na trávníku mnoho nechybělo rvačce mezi hráči.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:2
18.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 2:4
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu