30.05.2021, Michal Růžička

Vysočina zakončila sezonu vítězstvím.

Vysočina zakončila sezonu vítězstvím.Jihlava porazila MFK Chrudim 3:1. V úvodu utkání otevřel skóre jihlavský odchovanec Fares Shudeiwa. Chrudim o deset minut později vyrovnala brankou útočníka Rybičky. Chrudimští hráči měli více ze hry, ale na konci poločasu byla šťastnější Jihlava. Luis Arroyo vrátil Vysočině vedení. Ve druhém poločase chladnokrevně proměnil penaltu Filip Vedral. Vysočina už do konce zápasu udržela dvoubrankové vedení a v posledním zápase sezóny zvítězila o dvě branky.

 
FC VysočinaFC Vysočina
26.kolo, neděle 30.5.2021, 15:00
3:1
(2:1)
ChrudimChrudim
 
Gól:4. Shudeiwa, 45. Arroyo, 68. Vedral (pen.) – 16. Rybička
ČK:
ŽK:86. Lacko (JIH) – 37. A. Musa (CHR), 64. Čáp (CHR), 67. Drahoš (CHR)
Rozhodčí: Nedvěd – Vaňkát, Šimáček
Diváci: 100
FC Vysočina: Jágrik – T. Svoboda, Křišťál, T. Vlček, Peřina – Lacko (C), Shudeiwa – Arroyo (80. Fila), Selnar (60. Patrák), Ritter (89. Křivánek) – Vedral. Náhradníci: Lancman – Tureček, Horák, Křivánek, Chocholatý, Patrák, Fila.
Chrudim: Janda – D. Hašek, Drahoš, Fofana (83. Látal), A. Musa (46. Řezníček) – Kesner (C), Čáp (64. Kang-hjon), Verner (53. D. Breda), Sokol (83. T. Dostálek) – Mužík, Rybička. Náhradníci: Zíma – T. Dostálek, Látal, Řezníček, Juliš, Kang-hjon, D. Breda.
Stanice TV prenosu: Záznam
 

Komentář

V zápase s Chrudimí udělal trenérský štáb dvě změny oproti minulému zápasu s Vyšehradem. Do branky se postavil jihlavský odchovanec Adam Jágrik. Pro jednadvacetiletého brankáře to byla premiéra v dospělém fotbale a vedl si velice dobře. Nejenže podržel svůj tým dobrými zákroky a posbíral několik nebezpečných centrů, ale hlavně dovedl při svém prvním startu A - tým k vítězství. Druhá změna přišla na tzv. pozici 10, kde Vojtěcha Patráka nahradil Jakub Selnar. Svůj první start mezi muži si připsal teprve sedmnáctiletý talentovaný záložník Lukáš Fila, který do hry přišel jako střídající hráč. Pro mladého hráče to byly první minuty v dospělé kopané. Skvělá vizitka pro Vysočinu!

Zápas začal pro jihlavské hráče výborně. Ve 4. minutě proměnil svoji příležitost v podobě vedoucí branky Fares Shudeiwa. Jakub Selnar rozehrál roh na první tyč, kde nikdo míč netečoval a propadl na zcela volného Shudeiwu. Český mládežnický reprezentant střelou z první nedal chrudimskému brankáři šanci a poslal Vysočinu do vedení – 1:0.

Jihlava ale dlouho vedení neudržela. V 16. minutě chrudimští hráči rozehráli roh. Jihlavská defenziva ještě stačila odvrátit míč z velkého vápna. Na odražený míč lépe zareagovali chrudimští hráči a získali míč, který vzápětí poslali znovu do velkého vápna. Jihlavská obrana nebyla příliš zformována a prohrála osobní souboj o míč s chrudimským hráčem. Propadlý míč se dostal ke zcela volnému Rybičkovi, který propálil obraný val a vyrovnal skóre utkání – 1:1.

V samotném závěru prvního poločasu bylo znovu veseleji. Jihlavský stoper Vlček poslal diagonální pas do křídla. Míč si výborně zpracoval do pohybu Jakub Selnar. Obešel levého obránce a přihrávkou pod sebe našel zcela volného Luise Arroya, který střelou na protější tyč vrátil Jihlavě vedení 2:1.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté z Chrudimi. V 55. minutě si vypracovali velkou příležitost k vyrovnání zápasu. Díky odraženému míči ve středu hřiště se hnali chrudimští útočníci dva na jednoho. Před velkým vápnem hráč hostí Breda dostal přihrávku do běhu. Udělal Křišťálovi kličku do protipohybu a ocitl se tváří tvář novicovi v jihlavské bráně Adamu Jágrikovi, který zmenšil nabíhajícímu útočníkovi úhel a střelu zneškodnil.

V 68. minutě domácí Jihlava zahrávala pokutový kop a znovu u toho byl mladík Fares Shudeiwa. Chrudimský obránce Drahoš pouštěl míč svému brankáři. Agilní středopolař Shudeiwa se před chrudimského obránce dostal a ten ho v zápalu boje zfauloval. K míči se postavil Filip Vedral. Střelou do protipohybu nedal chrudimskému brankáři šanci a poslal Jihlavu do dvoubrankového vedení. Pro Filipa Vedrala to byla 7. branka sezony a spolu s Lukášem Červem se stal nejlepším střelcem Jihlavy v sezoně. Dobrá práce Filipe!

Vysočina vyhrála poslední zápas v sezoně a posunula se na konečné 7. místo tabulky ročníku 2020/2021

FC Vysočina Jihlava – MFK Chrudim 3:1

 
Zápasy
1.kolo | Chrudim - FC Vysočina | 1:2
26.kolo | FC Vysočina - Chrudim | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu