05.04.2021, Michal Růžička

Na Velikonoční pondělí nadílka od SK Líšně.

Na Velikonoční pondělí nadílka od SK Líšně.Ani druhý venkovní zápas za sebou body nepřinesl. Líšeň potvrdila roli favorita a vyhrála 2:0. Vysočina i přes enormní tlak ve druhé půli nedokázala vstřelit branku. Nejprve v úvodu druhé půle neuspěl bodlem Ševčík, následně Patrák trefil tyč a Klobása pro změnu břevno. Líšeň deset minut před koncem přidala druhý gól. Vysočina klesla na první nesestupové místo v tabulce.

 
LíšeňLíšeň
16.kolo, pondělí 5.4.2021, 14:30
2:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 10. Lutonský, 81. Jeřábek
ČK:
ŽK: 36. Silný (LIS), 74. Otrísal (LIS) – 35. Patrák (JIH), 51. Horák (JIH), 78. Arroyo (JIH)
Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Pečenka
Diváci: 0
Líšeň: Veselý – Pašek (C), Otrísal, Jeřábek, Lutonský – Kučera – Krška (79. Minařík), Demeter (20. Fall), Málek, Reteno Elekana (79. Bednář) – Silný (67. Zikl). Náhradníci: Vítek – Bednář, Fall, Minařík, Szotkowski, Zikl.
FC Vysočina: Lancman – Křišťál, Štefánek, T. Vlček, Horák (86. Ritter) – Červ – Ševčík (61. Selnar), Lacko (C), Shudeiwa (61. Klobása), Patrák (76. Arroyo) – Vedral. Náhradníci: Číž – Pojezný, T. Svoboda, Ritter, Selnar, Arroyo, Klobása.
 

Komentář

Po karetním trestu se vrátil do sestavy Lukáš Červ. Na pravého obránce se vrátil Křišťal a své zranění vyléčil navrátivší Štěfánek. Tentokrát zůstal na lavičce útočník Klobása, kterého nahradil Filip Vedral.

Domácí Líšeň do zápasu vstoupila aktivněji. V 8. minutě jsme líšeňskému Krškovi zablokovali z levé strany centr, ale míč se k němu vrátil a domácí tvůrce hry našel skvělým pasem ve vápně Kučeru, jehož hlavičku směřující k levé tyči vyškrábl Michal Lancman na čáře fantastickým zákrokem! V 10. minutě už Líšeň vedla 1:0 Po rychlé akci na levé lajně přišel centr do vápna na Silného, který si pokryl míč u brankové čáry a přihrávkou pod sebe našel Milana Lutonského, který se mezi dvěma obránci protáhl do zakončení a prudkou přízemní ranou zacílil neomylně na zadní tyč – 1:0. Ve 21. minutě domácí rozjeli nenápadnou akci na levé straně, Lutonský centroval z brankové čáry a na přední tyči se před Lancmanem dostal k hlavičce Silný, mířil však kousek vedle tyče. Ve 32. minutě zahrozila poprvé Jihlava a k dalekonosné ráně natáhl Lacko, brankář Veselý musel proti nepříjemné skákavé ráně u své pravé tyče zasahovat a míč vyrazit. O 2 minuty později mohli jít domácí do dvoubrankového vedení. Pašek od pravé lajny posadil krásný míč na hlavu neobsazeného Málka, ten však mířil pouze do břevna! Hra se přelévala ze strany na stranu. Jihlavský útočník Vedral měl na kopačce vyrovnání. Vedral si pokryl míč před Jeřábkem, odstavil si jej a byl sám před Veselým, ale ten jej v obrovské šanci skvěle vychytal. Jihlava se nadechovala a hnala za vyrovnáním. Ve 37. minutě naskočil na Shueiwuv centr Vedral, který tečoval kousek od levé tyče. Ani domácí a ani hosté nevyužili dalších příležitostí v prvním poločase a ten skončil 1:0 pro Líšeň.

Druhý poločas začal tak, jak skončila první půle, a to šancí Vysočiny. Ševčík vymotal soupeře a vypálil bodlem na zadní tyč, jeho ránu vyškrábl Veselý a dorážejícího Petráka před prázdnou brankou na poslední chvíli zablokoval Elekana. Jihlava se tlačila za vyrovnáním. V 58. minutě po rychlé kombinaci se za obranou zjevil Patrák, kterého na hraně penalty srazil Otrísal. Rozhodčí nechal hru pokračovat a do volného míče se opřel Vedral, který orazítkoval levou tyč! V 62. přišla další velká šance Jihlavy! Střídající Selnar našel centrem Patráka, který míč sklepl Klobásovi a jeho tvrdý pokus skončil na břevně! V 69.minutě znovu obrovská šance Jihlavy! Selnar se protáhl zprava do vápna, přihrávkou pod sebe našel Patráka, který sice netrefil míč čistě, ale poslal jej přímo na volného Klobásu, který zblízka v tutovce nepropálil Veselého mezi nohy. V 73. minutě byl před vápnem nedovoleně zastaven unikající Patrák. Rozehrávky přímého kopu se chopil Vojtěch Křišťál, který točil míč do vzdálenější šibenice, ale zhruba o metr ji minul. Nedáš dostaneš! Po velkých příležitostech vyrovnat utkání Lišeň zasadila druhý trest v podobě gólu na 2:0. Málek svůj centr zakroutil na hlavu Paška, který koníčkem hlavou poslal míč do tyče a od ní se míč odrazil k úplně volnému Michalu Jeřábkovi, který v jednoduché pozici protlačil míč za čáru – 2:0. O dvě minuty později mohli domácí přidat třetí branku. Zikl zprava našel ve vápně úplně volného Minaříka, kterému ale míč skočil a poslal jen vysoko nad.

 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Líšeň | 1:1
16.kolo | Líšeň - FC Vysočina | 2:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu