PardubicePardubice
přát., úterý 13.7.2021, 17:00
0:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 23. Arroyo 70. Lacko
Diváci: 0
Pardubice: Vejmola – Křišťál, Vlček, Pojezný, Svoboda – Shudeiwa, Lacko – Arroyo, Zoubele, Selnar – Vedral
 

Komentář

Trenérský štáb poslal na zelený pažit v Hlinsku proti FK Pardubicím tuto základní sestavu: Vejmola – Křišťál, Vlček, Pojezný, Svoboda – Shudeiwa, Lacko – Arroyo, Zoubele, Selnar – Vedral

FC Vysočina vstoupila do utkání aktivněji. V 15. minutě utkání měl první velkou příležitost ke skórování Jakub Selnar. Z pravé strany odcentroval Vojtěch Křišťál. Lukáš Zoubele ve vápně přiťukl na nabíhajícího Selnara, který trefil míč z první a prověřil domácího brankáře. Ve 23. minutě jihlavští fotbalisté už zvedli ruce nad hlavu. Zoubele zakombinoval se Selnarem na levé straně hřiště a prvně jmenovaný odcentroval do velkého vápna pardubických hráčů. Jeho centr stačila pardubická obrana odvrátit pouze na nabíhajícího Selnara. Levý křídelník se nerozpakoval a vystřelil na branku, kde stál Luis Arroyo a tečoval střelu mezi tři tyče pardubické brány – 0:1. O dvě minuty později si Filip Vedral obhodil obránce a postupoval do brejkové situace. Nejlepší střelec Vysočiny uplynulé sezony před vápnem přihrál nabíhajícímu Arroyovi. Jeho střelecký pokus domácí zablokovali na roh. Pardubice si první větší příležitost připsali ve 32. minutě. Po rozehraném rohu na první tyč se odražený míč dostal na pomezí značky pokutového kopu, odkud pardubický Prosek vystřelil přímo na branku. Jeho střela ale neměla dostačenou přesnost a pozorný Vejmola míč chytil do rukavic. Vysočina odehrála velmi kvalitní první půli, kdy prvoligového soupeře nepustili do vyložené šance. Jihlava byla velmi aktivní a zasloužené vyhrála první poločas 0:1.

Do druhého poločasu vstoupila Vysočina s jedinou změnou. Levého obránce nahradil Křivánek. Druhý poločas se odehrával v opačném gardu. Tentokrát byli aktivnější hráči z Pardubic a také si vytvořili větší příležitost v 52. minutě. Pardubický Čelůstka poslal z levé strany centrovaný míč do pokutového území, kde se míč po souhře odrazů dostal až k velkému vápnu, kde číhal pardubický hráč. Jeho střela jen lehce minula Vejmolovu levou tyč. Hráči Pardubic postupně přebírali iniciativu hry a další příležitost ke skórování si připsali v 67. minutě. Z pravé strany přišel centr, který proletěl na zadní tyč, kde dobře zavřel levou stranu levý obránce a dostal se k zakončení. Letící míč naštěstí dobře netrefil a jeho střela letěla pouze do boční sítě. V 70. minutě už bylo veseleji. Pardubice ztratily míč na vlastní půlce a Lukáš Zoubele postupoval do rychlého brejku, kde nahrál na dobře nabíhajícího Křivánka, který z první odcentroval do vápna. Rozhozená pardubická obrana stačila míč odhlavičkovat pouze na velké vápno, kde míč po souboji propadl až k našemu kapitánovi. Matúš Lacko se nerozpakoval a nastřelil míč přímo na soupeřovu branku a poslal Jihlavu do dvoubrankového vedení – 0:2. Soupeř z Pardubic se i po vstřelené brance snažil alespoň snížit nepříznivý stav. To se jim málem povedlo v 75. minutě. Zahráli standardní situaci od rohového praporku. Přízemí centr doletěl na velké vápno, kde nikým neatakovaný pardubický hráč vystřelil. Střela byla tak povedená, že Luděk Vejmola se musel vytasit s tzv. robinzonádou a připsal si veledůležitý zákrok a udržel dvoubrankové vedení. Jihlava dvě minuty před koncem mohla vést dokonce o tři branky. Dlouhý nákop od Vejmoly propadl až za obranu Pardubic, kde se dobře zorientoval Křivánek a poslal přízemní centr do soupeřovi šestnáctky. Míč propadl až na zadní tyč k nabíhajícímu Shudeiwovi, který vystřelil rovnou na branku. Jeho střela už překonala brankáře, jenže na brankové čáře vyhlavičkoval míč jeden z pardubických obránců. K poskakujícímu míči byl nejblíže jihlavský Chok, který míč zasekl za patou před dobíhajícím obráncem a levou nohou orazítkoval pouze levou tyč. 

Jihlava odehrála svůj nejlepší první poločas v přípravě  a za celý zápas si přprsala zasloužené vítězství. 



 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu