23.09.2024, Miroslav Fuks

Vysočina s Vlašimí otočila stav, ale o výhru v poslední minutě přišla

Vysočina s Vlašimí otočila stav, ale o výhru v poslední minutě přišlaVelká škoda. Vysočina otočila nepříznivě se vyvíjející duel proti Vlašimi a díky trefám Víta Beneše a Justina Araujo-Wilsona po rohových kopech šla do vedení. Bohužel, v poslední minutě nastavení se z přímého kopu parádně trefil Lehký a srovnal na konečných 2:2 (1:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
10.kolo, pondělí 23.9.2024, 17:45
2:2
(1:1)
VlašimVlašim
 

Góly: 45+2. Beneš, 85. Araujo-Wilson – 40. Šubert, 90+4. Lehký
ŽK: 38. Štětka, 73. Beneš, 75. Lack, 90+4. Čermák – 51. Kareem, 55. Musil, 60. Majer, 76. Jeřábek, 89. Rosa
Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Kotalík
Diváci: 750
FC Vysočina: Jágrik – Chytrý, Štětka, Beneš, Farka (87. Hošek) – Pešek, Čermák – Šancl, Lacko, Selnar (79. Franěk) – Křivánek (63. Araujo-Wilson). Náhradníci: Trešl – Sládek, Smutný, Haala, Sadiq, Vítek, Křehlík, Boussou.
Vlašim: Spilka – Kurka, Breda, Kulhánek, Kareem – Šubert (67. Záviška), Musil (87. Rosa), Onije, J. Jeřábek (87. Biegon) – Hodek, Lehký. Náhradníci: M. Kolář, D.Čermák – Soukeník, J.Franěk, Holoubek, A. Pudil.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Marek Jarolím do své premiéry na jihlavské lavičce nasadil sestavu, která se na dvou postech lišila od té, která vyběhla před třemi týdny proti Žižkovu. Místo Hoška a Araujo-Wilsona nastoupili uzdravený Farka a posila Beneš. Na straně Vlašimi figurovali v základní sestavě exjihlavští Breda a Musil, další naši bývalí hráči Záviška a Kolář začali na lavičce.

Kombinace pondělního termínu a přímého přenosu ČT Sport početné divácké návštěvě příliš nepřála. Přesto fanoušci, kteří si na stadión v Jiráskově ulici našli cestu, nemuseli litovat, neboť viděli zajímavý fotbal. Domácí se od začátku tlačili před vlašimskou branku a účinně presovali. O první střelu se ve 4. minutě postaral Lacko po Chytrého přízemní přihrávce z pravé strany. Jeho volej z prostoru penalty však branku o metr minul. V 8. minutě kopal Selnar zajímavou standardku z pravé strany na hranici vápna, míč poslal na Benešovu hlavu, ale jeho zpětná hlavička spoluhráče na malém vápně nenalezla. Zhruba od 10. minuty hosté hru vyrovnali a v 15. minutě byli blízko vedoucí brance. Šubert si naběhl na pas za Chytrého, míč si posunul do vápna a sám před vyběhnuvším Jágrikem trefil naštěstí jen boční síť. Ve 23. minutě Štětka zachyboval v rozehrávce, balónu se zmocnil Šubert, prosadil se až před Jágrika, ovšem ten jeho střelu dokázal nohou skvěle vyrazit. Šubert hrozil i nadále, ve 26. minutě pláchl Chytrého, poslal přízemní centr na malé vápno a zde nedůrazně a hlavně vedle tyče z první zakončoval Hodek. Ve 29. minutě Selnar kopal rohový kop, po němž se snažil napálit míč do sítě z hranice vápna Pešek, ale ohrozil jen diváky na tribuně. V 35. minutě se ke střele z pětadvaceti metrů odhodlal Jeřábek, ale též pálil hodně mimo. Ve 40. minutě přetavili hosté hrozbu z levé strany ve vedoucí gól. Kurka poslal centr z levé strany, v rohu vápna našel Kareema, jehož střela se odrazila od blokující hráče na opačnou stranu uvnitř šestnáctky, kde byl připraven přesně zakončit Šubert – 0:1. Vysočina ve 43. minutě zahrozila z dalšího Selnarova rohu a střely Peška z hranice vápna. Měla slušné parametry, ale po teči vedla jen k dalšímu rohu. Ve 44. minutě si Šancl ve vápně šikovně stáhl pas Chytrého, posunul míč na Beneše a ten zhruba z penalty vypálil z první. Tečovaná rána vedla k dalšímu rohovému kopu. I ten byl nebezpečný, ale hlavičkující Lacko své zakončení do prostoru mezi třemi tyčemi nevměstnal. Žlutí se nadále tlačili před vlašimskou branku a v nastaveném čase se dočkali zaslouženého vyrovnání. Po dalším rohu Selnara vrátil Čermák balón na malé vápno hlavičkující Čermák, Křivánek jej přistrčil Benešovi a ten pohotově vystřelil. Míč netrefil ideálně, ale šťastným odrazem od Kulhánka zajistil vyrovnání skóre – 1:1!

První střelecký pokus si po spritovém souboji s Chytrým vypracoval Lehký, ale z dvaceti metrů našel jen náruč připraveného Jágrika. V 53. minutě vyběhl gólman Spilka na centr Lacka, ovšem nedokázal jej vyrazit a posunul jej pouze před sebe na hranici vápna k Šanclovi. Ten se snažil pohotově trefit odkrytou branku, ale přes vlašimský blok se mu to nepodařilo. V 59. minutě se po průniku Farky zjevil ve vápně volný Křivánek, z úhlu pálil tvrdě levačkou, ovšem Spilka jeho ránu vytěsnil na roh. Ten Selnar rozehrál až k Farkovi, který natáhl ke střele levačkou dvaadvaceti metrů. Ta však letěla pouze těsně vedle pravé tyče. V 62. minutě Čermák poslal dlouhý pas na Selnara, který z levé strany odcentroval do vápna, kde moc nechybělo Chytrému, aby otočil vývoj zápasu. V 67. minutě si míč ke střele navedl Šancl, ale jeho pokus letěl nad břevno. V 74. minutě si Selnar skvěle převzal míč a vysunul do šance střídajícího Araujo-Wilsona, který se snažil vyběhnuvšího Spilku přelobovat, ovšem jeho pohotová střela přeletěla i břevno. V 82. minutě po delší době zahrozili i hosté. Z vápna střílel levačkou technicky Hodek, ale Jágrik jeho pokus efektně vyrazil. V 84. táhl kontr Vysočiny Šancl, doleva posunul míč na Fraňka, který střílel na první tyč, kde však byl připravený Spilka, který míč vyrazil na roh. Přetažený centr Fraňka našel parádní volej Čermáka, který však po teči skončil vedle tyče. Následný roh Fraňka už ale skončil v síti! Araujo-Wilson hlavičkoval od země a míč po odrazu zapadl přes snahu Spilky ideálně do sítě – 2:1! Vlašim v závěru tlačila, ale šanci si nevytvořila. Až v nastaveném čase kopali hosté přímý kop z pětadvaceti metrů, který do sítě precizně zakroutil Lehký – 2:2. A poté již nezbyl čas na více, než na závěrečný hvizd sudího...


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | FC Vysočina - Vlašim | 2:2
24.kolo | Vlašim - FC Vysočina | 19.04.2025
Související
Aktuálně

Vybojuje FCV s řadou exslavistů první venkovní výhru na juniorce Slavie?

Pražský fotbalový stadion Radotín bude v neděli 29. září hostit pikantní utkání 11. kola Chance Národní Ligy, v němž juniorka Slavie Praha přivítá FC Vysočina. Proti sešívaným mladíkům se od 10:15 hodin postaví jihlavský tým s celou řadou bývalých slávistů na trávníku či na lavičce. A bude mít jasný cíl – dovézt body! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu