29.08.2011, Miroslav Fuks

Vysočinu čeká pohárová výzva proti Sigmě Olomouc

Vysočinu čeká pohárová výzva proti Sigmě OlomoucDlouhé tři roky trvalo fotbalistům FC Vysočina, aby se prokousali alespoň do 3. kola Ondrášovka Cupu a přivítali na svém stadiónu soupeře z nejvyšší soutěže. Tímto atraktivním sokem se ve středu 31. srpna od 19:00 hodin stane Sigma Olomouc. Ta se do Jihlavy vrátí zhruba po třech měsících od neúspěšného finále národního poháru, který na stadiónu v Jiráskově ulici sehrála proti Mladé Boleslavi. Historie vzájemných duelů je však mnohem vousatější.

 

K poslednímu ligovému či pohárovému měření mezi Vysočinou a Sigmou totiž došlo v památném prvoligovém ročníku 2005/06. Tehdy Jihlava favorizované Olomouci vzala všech 6 bodů. Nejprve na podzim 2005 vyloupila Anderův stadión po výhře 1:2 a na jaře uspěla po výborném výkonu i na svém stadiónu 3:0.

Další fotbalový ročník už byl pro Vysočinu opět jen druholigový a přinesl i poslední ligové duely proti olomoucké juniorce. Na podzim 2006 jasnou výhru 1:4 a na jaře velké zklamání z domácí remízy 2:2. Častá nejsou ani přátelská měření obou celků. Po dlouhé době na sebe narazily v lednu letošního roku v rámci brněnské skupiny Tipsport Cupu. Tento kvalitní zápas skončil zaslouženou remízou 0:0.

Sigmě Olomouc v loňském fotbalovém ročníku těšně unikly evropské poháry na obou frontách. Vedle již zmíněného zklamání z porážky ve finále Ondrášovka Cupu, ve kterém rozhodl až penaltový rozstřel, neuspěli svěřenci trenéra Zdeňka Psotky ani v Gambrinus lize, kde nakonec obsadili 4. příčku. V létě tento velice perspektivní tým doznal poměrně velkých změn v útoku. Odešli střelci Hubník (Legia Varšava), Šultes (Polonia Varšava) a Ordoš (Kapfenberg), místo kterých však přišly adekvátní náhrady v podobě Varadiho a především bývalého reprezentanta Heinze. I proto se Sigma před startem nové sezóny netajila svými ambicemi opět bojovat o pohárové příčky. Potvrzoval to i dobrý start do podzimu, v němž Olomouc porazila Baník a České Budějovice a remizovala se Slováckem, Duklou Praha a Žižkovem. Ligové snažení Psotkova týmu však bylo vážně ohroženo vlekoucí se korupční kauzou, která znamenala konečný verdikt disciplinární komise v podobě odebrání 9 bodů. Po odehraných 5 kolech je tak Sigma na 14. příčce Gambrinus ligy s nulovým počtem bodů. Vše tak nasvědčuje tomu, že už na kraji ročníku upírají modrobílí svoji pozornost na Ondrášovka Cup. Do Jihlavy proto přijedou s jednoznačným cílem – postoupit!

S čím do zápasu půjde trenér Roman Pivarník? „Čeká nás velice kvalitní prvoligový soupeř. Věřím, že hráči se v tomto utkání budou chtít předvést a ukázat fanouškům, že fotbal hrát nezapomněli. Předně se však nesmí bát hrát a vzít na sebe fotbalovou zodpovědnost. Na hřišti musí učinit maximum pro úspěch. S ohledem na výkon některých hráčů v Čáslavi hodlám učinit změny v sestavě. I proti Sigmě budeme pokračovat v hledání optimální základní sestavy.“

A co olomoucká stopa v Jihlavě a naopak? Spolupráce obou klubů, daná v ligových začátcích FC Vysočina brankářskou historií ředitele klubu Zdeňka Tulise v olomouckém dresu, už není tak častá. Vždyť v minulosti v Jihlavě formou hostování působili olomoučtí defenzivní hráči Emil Nečas, Ryška, Čep, Bodeček, Šedivý, Vepřek (ten v Sigmě aktuálně pravidelně nastupuje) a gólman Vojáček. Olomoucí prošli i další exjihlavští hráči – Kotrys, Caha, Vít, Michal Vyskočil, Gába a Peška. Současný olomoucký kádr, krom zmíněného levého beka Vepřeka, nenabízí žádného fotbalistu s jihlavskou stopou. Ze soupisky Vysočiny bude mít nepochybně velkou motivaci exolomoucký stoper Martin Komárek a samozřejmě též trenér Roman Pivarník, jenž v Olomoucí bydlí a za Sigmu odehrál 2 ročníky I. ligy.

Web soupeře: www.sigmafotbal.cz

Předprodej vstupenek na Sigmu!

Předprodej vstupenek (ve stejné ceně jako na ligu, tedy 60 Kč, slevy pro MK Jihlava a rodinné vstupné je nadále v platnosti) na středeční atraktivní utkání Ondrášovka Cupu mezi FC Vysočina a Sigmou Olomouc bude probíhat ve Fanshopu na stadiónu v Jiráskově ulici v úterý od 13:00 do 17:00 hodin. Pro dané utkání jsou samozřejmě v platnosti i veškeré permanentky na aktuální ligový ročník.

Vstupenky na nedělní derby proti Znojmu budou k dispozici též ve Fanshopu při středečním pohárovém zápase.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu