24.09.2007, Miroslav Fuks

Budou pohár proti Brnu opět rozhodovat penalty?

Budou pohár proti Brnu opět rozhodovat penalty?Ve středu 26. září mají fotbalisté FC Vysočina šanci napravit dojmy posledních týdnů a alespoň částečně si udobřit nespokojené fanoušky. Stačí „maličkost“ – ve III. kole Poháru ČMFS v jihomoravském derby vyřadit prvoligový tým 1. FC Brno a nebo jeho očekávanou cestu do dalšího kola alespoň výrazně zkomplikovat. Toto atraktivní měření sil má výkop stanoven na 18:00 hodin.

 
Vstupenky jsou nadále k dispozici na tradičních místech v předprodeji za běžnou cenu 50,- Kč. Brány jihlavského stadiónu budou ve středu otevřeny v 16:30 hodin.

Fanoušci obou táborů mají jistě v živé paměti nedávné prvoligové duely v sezóně 2005/06, ve kterým byli výrazně úspěšnější svěřenci trenéra Večeři. Ti nejdříve na podzim vyloupili Brno po výhře 1:2 a brankách Demetera a Vladyky a na jaře v exilu pražského Strahova „pouze“ remizovali 0:0.

Pohárová bilance Jihlava a Brna je vzácně vyrovnaná. Všechny tři zápasy vždy skončily překvapivou remízou a následným penaltovým rozstřelem. Dvakrát se v něm radovali exekutoři Brna a jednou hráči Jihlavy. Jejich postup v sezóně 1990/91 byl velkou senzací, neboť prvoligové Brno tehdy nestačilo na divizní Spartak. Zajímavostí zápasu je skutečnost, že jedinou branku domácích zaznamenal dnešní sekretář FC Vysočina Petr Šilhán.

Gambrinus liga - jaro 2006

FC Vysočina Jihlava - 1. FC Brno 0:0
- hráno na Strahově
JIH: Rzeszoto - Bartoš, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Svoboda (82. Vácha), Zúbek, Vladyka, Lovětínský, Malínek (90. Pacholík) - Perniš (70. Kaplan).
BRN: Lejsal - Kuncl, Horejš, Trousil, Siegl - Baláž (29. Holek), Mezlík (90. Večeřa), Pavlík, Černý, Partyš - Zelenka (57. Simr).

Gambrinus liga - podzim 2005

1. FC Brno - FC Vysočina Jihlava 1:2 (0:2)
Góly: 78. Zelenka (PK) - 4. Demeter, 23. Vladyka.
BRN: Václavík - Schuster, Trousil, Had - P. Mezlík, P. Siegl, Holek (46. Horejš), Hlavatý (53. A. Besta), J. Černý – Zelenka, Švancara (46. Simr).
JIH: Vorel - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Veselý (70. Pacholík), Vladyka, Zúbek, Lovětínský, Malínek (65. Štohanzl) - Kaplan (81. Perniš).

Pohár ČMFS 2000 / 01 - III. kolo

FC Vysočina Jihlava - SA Brno 2:2 (0:2), penalty: 2:3
Góly: Hošťálek 2 ­ Siegl, Křivánek
JIH: Bílek ­ Nečas, Macík, Bratršovský (Hekerle) ­ Prchlý (Kadlec), Večeřa, Zimčík, Šebek, Koníř (Veselý) ­ Sláma, Hošťálek.
BRN: Přibyl ­ Palinek - Cihlář, Křivánek, Kotůlek (Břežný) - Baštař, Maroši (Kopunec), Zúbek, Zbončák - Siegl, Šustr.

Pohár ČMFS 1991 / 92 - II. kolo

FC PSJ Jihlava - BOBY Brno 4:4 (2:2), penalty 3:4
Góly Jihlavy: Hekerle 2, Rašovský, Morkus
JIH: Veselý - Pospíchal - Bruzl, Pekárek, Szathmary - Hamara, Morkus, Leligdon, Dvořáček - Rašovský, Hekerle.
BRN: Herda - Kobylka, Křivánek, Michal, Chovanec - Smotrič, Jurčenko, Kufa, Lasota - Pastorek, Wagner.

Pohár ČMFS 1990 / 91 - III. kolo

Spartak Jihlava - Zbrojovka Brno 1:1 (0:1), penalty: 7:6
Gól Jihlavy: Šilhán
JIH: Veselý - Šilhán - Bruzl, Pekárek, Pospíchal - Dvořáček, Palkovič, Morkus, Leligdon - Hamara, Rašovský.
BRN: Houška - Maléř, Schwarz, Michal, Chovanec - Soldán, Z.Svoboda, Šmíd - Šindelář, Šeďa, Šťastný.

 
Související
Média
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu