04.06.2009, Miroslav Fuks

Součástí FC Vysočina se stanou i fotbalistky!

Součástí FC Vysočina se stanou i fotbalistky!FC Vysočina kráčí ve stopách špičkových českých klubů. Nejenže jeho mládežnické týmy náleží mezi českou elitu, ale od nového soutěžního ročníku 2009/10 se jeho součástí stanou i fotbalistky, které v Jihlavě dlouhá léta působily pod hlavičkou TJ Start.

 
„Ženský fotbal se celosvětově těší vzrůstající popularitě, je nedílnou součástí většiny tradičních klubů a představuje vhodnou alternativu pro sportovní aktivitu dívek. V Jihlavě má ženská kopaná dlouholetou a úspěšnou tradici, ovšem v současné době se potýká s nedostatečným ekonomickým a tréninkovým zázemím a též ho trápí malá hráčská základna. FC Vysočina je klubem s velkým potencionálem a proto jsme se rozhodli vzít týmy Startu Jihlava pod svá křídla a povznést je na vyšší úroveň. Věříme, že pod hlavičkou FC Vysočina vzroste zájem dívek o tento sport, jednotlivé týmy dostanou svůj pevný řád a že se nám v brzké době podaří usadit v nejvyšší soutěži,“ uvedla členka představenstva FC Vysočina Jarmila Vaculíková.

Ženský fotbalový oddíl byl pod názvem Rapid Jihlava založen v roce 1966, přičemž do soutěže se poprvé přihlásil v ročníku 1969/70. Ročník 1974/75 zaznamenal postup do celonárodní soutěže, ve které oddíl nastupoval pod novou hlavičkou TJ Start Jihlava. Start se mezi elitou držel do sezóny 1979/80, kdy následoval první sestup o patro níž. Zároveň se začaly projevovat problémy s generační výměnou, které ženský fotbal trápily dlouhých 11 let. Až sezóna 1990/91 přinesla úspěch v kvalifikaci a opětovný postup mezi ligovou smetánku. Působení Jihlavanek v domácích soutěžích mělo podobu horské dráhy (1992/93 sestup, 1993/94 postup, 1994/95 sestup). Od roku 1995 nebyly v klubu jen problémy s generační výměnou, ale oddíl se také potýkal s financemi, problémy hráčského kádru a marnou snahou o návrat mezi elitu. V ročníku 2006/07 se týmu vrátilo několik hráček z hostování, oddíl se stabilizoval a postupnými kroky se v červnu 2008 dospělo k vysněnému postupu do I. ligy. Kvalita nejvyšší soutěže však byla v ročníku 2008/09 nad síly jihlavských hráček a tak přišel zákonitý sestup. V nadcházející sezóně bude hrát „A“ tým žen druhou nejvyšší soutěž MSLŽ pod názvem FC Vysočina Jihlava.


 
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu