01.10.2009, Miroslav Fuks

Urban: „Z Vítkovic chceme přivézt ztracené body“

Urban: „Z Vítkovic chceme přivézt ztracené body“FC Vysočina v neděli 4. října vyrazí na půdu FC Vítkovice ve složité. Proti poslednímu celku tabulky bude favoritem a navíc bude na týmu ležet očekávání napravení domácí remízy s Opavou. Kouče Luboše Urbana jsme se zeptali, co od utkání v Ostravě očekává a jak vidí kvality nadcházejícího soupeře?

 
Čekám velmi těžké a bojovné utkání v minimální divácké kulise. Do Vítkovic jedeme s cílem napravit bodovou ztrátu z domácího utkání s Opavou, tedy zvítězit nebo alespoň remizovat. Remíza s Opavou není tragédií a k fotbalu podobné zápasy patří. Ztracené body však někde musíme získat zpět. A první na řadě jsou Vítkovice. Ty nám rozhodně nedají nic zadarmo, protože budou bojovat o naději a zlepšení velmi špatné bodové situace. Soupeře jsme několikrát viděli a nenechali jsme si ujít ani úterní pohár v Živanicích, kde Vítkovice prohráli. Vítkovice nemají špatný tým a vždy prohrávají velice těsně. Jako většina týmů II. ligy však mají velký problém otočit nepříznivě se vyvíjející skóre.

Už jste přestal myslel na remízu s Opavou? Kde byl problém?

Na toto utkání jsem přestal myslet hned druhý den. Zápas jsme si s hráči rozebrali a zapomněli jsme na něj. Musíme se koukat dopředu. Proti Opavě jsme měli problém na posledních třiceti metrech, kde nám scházelo více odvahy a drzosti v soubojích jeden na jednoho. Nedokázali jsem si jít pro nebezpečnou standardku či penaltu. Jako bychom se vrátili ke hře před třemi koly. Střelba nám rozhodně nechyběla, vždyť jsme měli asi dvacet pokusů, ale často nebyla správně řešená. Gólmana jsme tak spíše rozchytali. Vypracovali jsme si asi čtyři gólovky, v nichž jsme nevolili optimální řešení. Místo rychlé střely z první jsme spíše měli zachovat klid, míč zastavit a umístit.

Jak byl sestaven tréninkový proces v tomto dlouhém týdnu?

Hráčům jsem za vítězství nad Opavou slíbil volno v neděli a pondělí. Sice na tři body nedosáhli, ale jejich výkonu a nasazení jsem neměl takřka co vytknout. Volno tedy dostali. V dalších dnech jsme trénovali dvoufázově a nyní jsme už naběhli na klasický předzápasový rytmus.

Kádr pro podzim už má konečnou podobu. Jste s ním spokojen?

Tým jsme chtěli pročistit a přivézt typologicky jiné hráče, kteří nejsou zatíženi neúspěchem loňského ročníku. S aktuální podobou kádru jsem spokojen. Věřím, že budeme schopní ve zbývajících zápasech vybojovat co největší počet bodů.

Jak se jeví útočník Mešanovič?

Prioritně jsme se zaměřili na dva vysoké útočníky z I. ligy, jejich angažování však nevyšlo. Mešanovič byl naší třetí volbou, neboť splňuje naše představy. Je to rozehraný fotbalista, je velice rychlý, dravý, přímočarý a především gólový.

Jsou všichni hráči k dispozici?

Krom levého obránce Cahy, který má jednozápasovou stopku za čtyři žluté karty a nastoupí z „béčko“, jsme kompletní. To by neměla ohrozit ani menší viróza, která některé hráče v týdnu postihla.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Vítkovice

- II. liga a MSFL: 18 utkání 8 – 3 – 7 32 : 23

- k poslednímu měření sil mezi těmito kluby došlo v listopadu 2008. Vysočina na něj nevzpomíná ráda, protože v domácím prostředí překvapivě prohrála 1:2 (0:2)


 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu