06.03.2012, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FK Čáslav

Představujeme domácího soupeře – FK ČáslavFotbalové jaro v pátek konečně zavítá i na Vysočinu! Jihlavští fotbalisté se chystají na jarní domácí výkop, v němž od tradičních 18:00 hodin přivítají tradičního soupeře – FK Čáslav. Potěší domácí tým očekávanou vysokou návštěvu tolik potřebným bodovým ziskem? Naváže FC Vysočina na výborné zimní výkony? Jak si v premiéře před jihlavským publikem povede brankář Jaromír Blažek?

 

Vysočina v sobotu odvezla cenný bod ze stadiónu Ústí nad Labem, které tak v tomto ročníku ztratilo první body na domácí půdě. V pátek však remíza svěřencům kouče Romana Pivarníka rozhodně stačit nemůže: „Chceme navázat na naši hru ze závěru podzimu a z průběhu zimní přípravy. Chceme hrát sebevědomě, aktivně a agresivně. Prostě půjdeme za vítězstvím! Nevylučuji, že v základní sestavě provedeme oproti duelu v Ústí určité korekce. Pozor si musíme dát na čáslavské brejky a nebezpečné standardní situace.“

Jihlavský trenér už bude moci využít služeb útočníka a střelce Stanislava Tecla, kterému vypršel trest za vyloučení v podzimním duelu v Třinci. Navíc se začíná vyprazdňovat marodka a k dispozici by tam měli být Vacek, Kryštůfek i Šilinger. Mimo hru stále zůstávají Vaculík a Gabriel.

Čáslav v posledních sezónách bojuje o udržení druhé nejvyšší soutěže. Po úvodním jarním kole, kdy tým trenéra Oldřicha Abrháma na domácí půdě podlehl zachraňujícímu se Mostu 1:2, to vypadá, že bývalý Zenit čeká náročné záchranářské jaro. Zatím mu se ziskem 20 bodů náleží 14. příčka s pětibodovým náskokem právě na Most. „Myslím, že prohra s Mostem je pro nás poměrně krutá, neboť šlo o typicky remízové utkání. Takový je ale fotbal, který přináší krásné okamžiky, ale bohužel i ty smutnější. Musíme se z toho otřepat a musíme být zase silní. Všechno máme ještě ve svých rukou, takže bych v žádném případě nechtěl podléhat pesimismu," uvedl pro čáslavský web Abrhám.

Jeho tým se v Jihlavě bude muset obejít bez svého nejlepšího osmigólového kanonýra Voltra, jenž v zimě odešel do Hradce Králové. Tamtéž v zimní přestávce zamířila opora defenzívy Šisler. V zápase na Vysočině bude scházet i jediný čáslavský střelec v duelu s Mostem Rakovan, neboť pyká za červenou kartu. Pro jaro Čáslav posílili příbramský Mojdl a dvojice fotbalistů ze Slovácka – záložník Šturma a urostlý útočník Szmek.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

vedení klubu: předseda představenstva: Ing. Milan Urban, sportovní ředitel: Oldřich Abrhám, ekonomický ředitel: Ing. Jaromír Strnad
adresa: Sportovní areál Vodranty 1664, 286 01 Čáslav
tel.: 327 314 478
e-mail: fotbalcaslav@seznam.cz
internet: www.fkcaslav.cz
klubové barvy: modrá a bílá
kapacita stadiónu: 2.500 (575 k sezení)
B-tým: krajský přebor
mládežnické celky: 11

POHLED DO HISTORIE

zal. 1902 jako SK STELLA (Hvězda) Čáslav
1927 – SK Čáslav
1949 – sloučení SK Čáslav se Slavoj Čáslav do SK KOSMOS Čáslav
Po roce 1989 přešel čáslavský fotbal pod záštitu závodu Zenit s.r.o. a změnil i svůj název na FC ZENIT ČÁSLAV. Novým prvkem v činnosti FC se stala zvýšená orientace na mládež, která spolu s dalšími změnami vedla ke zlepšení hráčských výsledků. Klub v roce 1998 postupuje opět do divize, v ročníku 2003/04 do ČFL a v sezóně 2005/06 do II. ligy. Zde přinesl největší úspěch ročník 2008/09, kdy Zenit vybojoval konečné 2. místo a následně postupovou licenci odprodal 1.FC Slovácko.
2011 – přejmenování na FK Čáslav, a.s.

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance (II. liga): 11 utkání  6 – 3 – 2   22 : 8

Ze vzájemných zápasů:

pod. 11: FC Zenit Čáslav - FC Vysočina Jihlava  0:0
ČÁS: Ducheček – Špidlen, Němeček, Karal, Kunášek – Džafič (75. Kaňák), Prášil, Šisler, Rakovan, Voltr (86. Timm) - Fikejz. VYS: Uvarenko – Gabriel, Tlustý, Komárek, Gavrić – Dolejš (62. Kosak), Velický, Dort (81. Kučera), Vaculík – Tecl (70. Sedláček), Mešanović.

jaro 11: FC Zenit Čáslav - FC Vysočina Jihlava  1:1 (1:0)
Gól: 25. Ptáček – 85. Mešanović
ČÁS: Bárta – Kotrba, Ptáček, Růžička, Kunášek – Špidlen - Šturma, Racko (63. Prášil), Mojdl (82. FIkejz), Džafič – Sedláček (90. Hušťava). VYS: Uvarenko – Veselý (78. Kučera), Tlustý, Halama, Cihlář - Karlík, Gába (59. Krutý) – Dolejš (70. Bača), Dort, Mešanovič - Šimonek.

pod. 10: FC Vysočina Jihlava - FC Zenit Čáslav  6:1 (4:0)
Góly: 10. Dolejš, 19. Dort (p), 39. Tlustý, 43. Dort (p), 69. Krutý, 75. Dolejš - 88. Fikejz.
VYS: Uvarenko - Veselý, Tlustý, Šimáček, Gabriel - Dort, Karlík (56. Gába), Görner - Dolejš, Bača (77. Šimonek), Tecl (60. Krutý). ČÁS: Volšík - Belko, Haniak, Dragoun, Růžička - Bártl (28. Fikejz), Šisler, Prášil, Kunášek, Štětina (53. Kotrba) - Racko (86. Brožík).

Pravděpodobná sestava: Ducheček - Špidlen  Karal  Němeček  Kunášek - Fikejz  Mojdl  Čertík - Kaňák  Szmek  Džafič

Trenér: Oldřich Abrhám

Střelci: 8 – Voltr, 2 – Karal, 1 – Němeček, Čertík, Špidlen, Fikejz, Džafič, Hejný, Rakovan.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Szmek a Šturma (hostování 1.FC Slovácko), Mojdl (hostování 1.FK Příbram)

Odchody: Šisler a Voltr (přestup FC Hradec Králové), Timm (konec hostování SK Dynamo České Budějovice), Jukl (konec hostování 1.FC Brno)

 
Související
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu