12.06.2013, juniorskaliga.cz - František Borek

Hráčem 34. kola se stal Martin Kelbler z Jihlavy

Hráčem 34. kola se stal Martin Kelbler z JihlavyFotbalisté Jihlavy v závěru prvního ročníku Juniorské ligy podávali dobré výkony. Vysočina své soupeře porážela o dvě a více branek a v posledních sedmi zápasech hned pětkrát vyhrála. Kaňkou na úspěšném závěru jsou jen dvě prohry z 32. a 33. kola. Náladu si ale jihlavští junioři spravili posledním kole, kdy dokázali venku porazit dobře hrající Příbram 4:2. Výraznou měrou se na tom podílel i ofenzivní Martin Kelbler, který vstřelil dva góly a byl zvolen Hráčem kola.

 

Martin Kelbler, devatenáctiletý záložník či útočník, odehrál většinu zápasů v uplynulé sezoně v 1. dorostenecké lize, kde se společně se svým týmem dokázal zachránit. V závěru sezony dostal příležitost i v juniorském týmu, kde se blýskl nejen dobrými výkony, ale i vysokou produktivitou – za čtyři odehrané zápasy vstřelil pět gólů.

Jak ocenění Hráče kola vnímáte? Je to pro vás motivace do další práce?
Nečekal jsem, že bych ocenění mohl získat, byl jsem z toho hodně překvapený. Ale určitě je to pro mě motivace do příští sezony.

Jak ze svého pohledu hodnotíte uplynulou sezonu?
Zpočátku jsem hrál v dorostu a v závěru jsem se ocitl v juniorce. V dorostenecké lize se nám moc nedařilo, ale naštěstí jsme ji dokázali zachránit. Přechod do juniorky jsem zvládl až nad očekávání dobře.

Jak už jste zmínil, většinu sezony jste nastupoval v dorostenecké lize. Pocítil jste nějaké rozdíly po přechodu do juniorky?
Myslím si, že Juniorská liga je více o zkušenostech, nehraje se tak hektický fotbal nahoru – dolů jako v dorostu. Naopak v Juniorské lize nastupují zkušenější hráči, kteří umí míč podržet, hru zklidnit a nechat se i chytře zfaulovat. A souboje s nimi jsou mnohem náročnější.

Přesto jste do Juniorské ligy vstoupil výborně – 4 zápasy a 5 gólů. Lepší start jste si ani nemohl představovat?
Myslím si, že ne. Akorát je škoda, že sezona skončila, protože kdyby to takhle pokračovalo, rozhodně bych se nezlobil. (smích)

 
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu