08.06.2016, Miroslav Fuks

Kádr se mění: Jihlavu opouští Kukoľ a na hostování míří Demeter

Kádr se mění: Jihlavu opouští Kukoľ a na hostování míří DemeterKádr FC Vysočina čeká významná proměna a oživení. Vedle připravovaných příchodů to však přináší i odchody. I proto do letní přípravy, která odstartuje ve středu 15. června, s týmem kouče Michala Hippa nenastoupí slovenský pravý obránce či záložník Vladimír Kukoľ a střední záložník Patrik Demeter, jenž míří na půlroční hostování do druholigového Znojma.

 

„S třicetiletým Vladimírem Kukoľem jsme dospěli ke vzájemné dohodě, že jeho dva a půl roku trvající angažmá v FC Vysočina dále pokračovat nebude. Slovenský fotbalista upřednostnil perspektivu dlouhodobého působení v Myjavě. U dvaadvacetiletého jihlavského odchovance Patrika Demetera registrujeme nedostatečné herní vytížení v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže a potřebu sbírat pravidelné herní zkušenosti v kvalitní dospělé soutěži. Vnímáme, že ani v nadcházejícím ročníku by jeho herní praxe nemusela být dostatečná, tudíž jsme rádi za možnost jeho půlročního hostování v předním druholigovém klubu 1.SC Znojmo. Věříme, že se prosadí do základní sestavy a svými výkony si řekne o návrat do I. ligy,“ informoval o aktuálních změnách v kádru FC Vysočina sportovní ředitel Milan Bokša.

„Nebylo to pro mne lehké rozhodnutí, ovšem nakonec jsem upřednostnil nabídku z Myjavy, kde jsem půldruhého roku úspěšně působil před příchodem do Jihlavy. Velkým lákadlem je pro mne možnost startu ve 3. předkole Evropské ligy. Své působení v FC Vysočina hodnotím pozitivně, přestože jsme se nikdy nevyhnuli záchranářským bojům. Nabral jsem zde cenné zkušenosti, poznal skvělé lidi a získal přátele. Nyní jsem se i s ohledem na rodinu rozhodl vrátit na Slovensko. Takový už je fotbalový život. Věřím, že jsem se rozhodl správně,“ okomentoval svůj krok Vlado Kukoľ.

Vladimír Kukoľ (nar. 8.5.1986) do Jihlavy přišel v lednu 2014 se zkušenostmi z polské a slovenské ligy. Během dva a půl roku trvajícího působení v dresu FC Vysočina nastoupil do 58 zápasů, v nichž vstřelil 3 branky. Z pozice křídelníka se postupně stáhl do role pravého beka. Herní vytížení tohoto velice rychlého a technického hráče srážely karetní tresty, když celkem nasbíral 3 červené karty.

Patrik Demeter (nar. 2.1.1994) je odchovancem klubu, přičemž během své kariéry dosud nikdy nevysvlékl jihlavský dres. V nejvyšší soutěži debutoval v prvním jarním kole v roce 2015 na Bohemians. Dosud zasáhl do 14 utkání SYNOT ligy, ve kterých zaznamenal jediný gól do sítě Mladé Boleslavi.

 
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu