06.05.2007, Miroslav Fuks

Neuvěřitelná gólová přestřelka přinesla tři body z Uničova!

Neuvěřitelná gólová přestřelka přinesla tři body z Uničova!Úterní domácí porážka se Zlínem juniorce výrazně zkomplikovala plány na záchranu v MSFL a proto svěřenci trenéra Tomáše Jansy odjeli do Uničova s cílem vysokou porážku napravit. A to se jí v boji proti čtvrtému celku tabulky bezezbytku povedlo! V zápase se hned čtyřikrát ujali vedení, které nakonec uhájili a z Uničova po málo vídané přestřelce vezou tři body za výhru 3:4. Dvě branky našeho týmu zaznamenal Vladimír Vácha, poprvé v jihlavském dresu se trefil Radek Gorol a rozhodnutí přinesla hlavička Jiřího Chlupa.

 
UničovUničov
24.kolo, neděle 6.5.2007, 10:15
3:4
(2:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 15. Vodák, 41. Laštůvka, 71. Krpec - 4. a 27. Vácha, 69. Gorol, 77. Chlup

Rozhodčí: Černý - Marek, Adámková

Ž.K.: Poštulka, Vejvoda – Šplíchal, Pacholík


Diváci: 300

Uničov: Levý - Krpec, Poštulka, Vejvoda, Vaníček – Mazouch (72. Stoklásek), Večeřa, Látal, Laštůvka - Vodák, Masopust
FC Vysočina: Neuman - Bartoš, Kovařík, Havránek, Nešpor - Chlup, Gorol, Wasserbauer, Pacholík, Netrda (82. Naniaš) - Vácha (85. Šplíchal)
 

Komentář

Juniorka vzhledem ke kolizi utkání „áčka“ na Bohemians využila služeb Bartoše, Gorola a Pacholíka a i proto si na levém kraji zálohy premiéru v MSFL odbyl dorostenec Netrda.
Domácí tým, který trénuje exjihlavský kouč Miloš Machálek, do zápasu vstoupil velmi dobře. Již v 1. minutě si vykopával hostující obránce střelu z brankové čáry! Jihlavští se však z úvodního náporu rychle vzpamatovali a odpověděli vedoucí brankou. Nádhernou střelou pod horní tyč Levého brány se ve 4. minutě trefil Vladimír Vácha. Otevřený a zajímavý zápas přinesl velmi zajímavý okamžik o tři minuty později. Gólman Vysočiny Neuman totiž fauloval v pokutovém území a sudí nařídil penaltu. Své zaváhání však dokázal napravit a penaltu bravurně chytil! Domácí se přesto již v 15. minutě dočkali vyrovnání. Při závaru po standardní situaci před hostující brankou trefil Masopust břevno a odražený míč usměrnil přesně do branky Vodák. Střelcem prvního poločasu však byl Vácha, který se 27. minutě skóroval hlavou. Odpověď domácích přišla až v závěru první půle. Po dalším faulu brankáře Neumana totiž domácí zahrávali další penaltu, kterou s přehledem proměnil Laštůvka.
Do druhé části vstoupili aktivněji domácí, ovšem střelecké příležitosti se jim ale nedařilo vypracovat. Naopak tvrdá střela jihlavského Radka Gorola z osmnácti metrů se v 69. minutě od tyče odrazila do branky a Vysočina potřetí vedla! A o dvě minuty Uničov potřetí vyrovnal… To si na vysoký centrovaný míč si nejvýše naskočil Krpec a hlavou vyrovnal. Tečku za málo vídanou gólovou přestřelkou nakonec učinil v 77. minutě Jiří Chlup. Svůj první gól v tomto ročníku si připsal zblízka hlavou po ideálním centru novice Netrdy. V nervózním závěru, který přinesl několik střídání a žlutých karet, už domácí počtvrté nevyrovnali a naše juniorka si tak připsala 29. bod v této sezóně.
„Jsem samozřejmě velmi spokojen, že jsme z Uničova dokázali poměrně překvapivě dovézt tři body. Na druhou stranu je musíme brát pouze jako nápravu domácí ztráty proti Zlínu B. Tento zisk nyní musíme potvrdit doma. V boji o záchranu nás nečeká nic jednoduchého,“ řekl po zápase kouč Tomáš Jansa, který pokračoval: „Hráči podali statečný výkon a vydali se ze všech sil. Zejména ve druhé části podali dobrý výkon. V první půli jsme se bohužel nevyvarovali chyb a byli jsme pod  tlakem. Tomu napomohl i rozhodčí odpískáním dvou penalt, přičemž ta druhá rozhodně nebyla na místě. Mrzí mne i skutečnost, že jsme všechny góly dostali ze standardních situací, na které jsme se speciálně připravovali, neboť jsme věděli, že je Machálkovi svěřenci zahrávají výborně.“

 
Související
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu