08.01.2024, Miroslav Fuks

FC Vysočina do zimní přípravy vstupuje beze změn

FC Vysočina do zimní přípravy vstupuje beze změnFotbalisté FC Vysočina se po dvou týdnech absolutního klidu a dalších čtyřech týdnech individuální přípravy poprvé sešli jako tým. Kouč David Oulehla je přivítal na startu dlouhé zimní přípravy, která potrvá až do jarního ligového výkopu na počátku března. V kádru prozatím nenastaly žádné změny krom doplnění o talentované dorostence.

 

První přípravu v dospělém fotbale okusí tři opory dorostu U19 – gólman reprezentace U18 Matyáš Trešl, pilíř defenzívy Jan Haala a urostlý útočník Tomáš Zimmermann, jenž na podzim vstřelil 9 branek v nejvyšší soutěži. Navíc by měl některé tréninkové jednotky s prvním týmem absolvovat i krajní záložník Tadeáš Záruba. Z hostování v divizním Havlíčkově Brodě se vrátil středopolař Matyáš Miška, který zde nastoupil do 12 utkání a vstřelil 1 branku.

„Zimní přípravu startujeme kompletní. Tedy včetně křídelníka Lukáše Fily, jenž je předmětem četných přestupových spekulací médií. Dosud však nedošlo k žádným konkrétním jednáním s našim klubem. Pokud nenastane žádný transfer z našeho klubu, tak s doplněním kádru nepočítáme. Maximálně se snažíme o zvýšení konkurence na jednom postu,“ okomentoval potenciální přestupové změny Lukáš Vaculík, sportovní ředitel a předseda představenstva FC Vysočina.

  • fotografie Zuzany Javůrkové z úvodního tréninkové dne - ZDE

Program zimní přípravy

Připomeňme, že zítra odpoledne se bude jihlavský mančaft scházet na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze, kde hráči absolvují nezbytné funkční a diagnostické testy. Vlastní zimní příprava bude probíhat v domácím prostředí, kde hráči FCV mohou využít kvalitních tréninkových podmínek, dobře připravených terénů, umělé trávy v areálu Na Stoupách a posilovny na stadiónu.

Do první zimní prověrky mančaft nastoupí v sobotu 13. ledna, kdy v Českých Budějovicích poměří síly s prvoligovým Dynamem. O čtyři dny později je na programu druhá a poslední prověrka s celkem z FORTUNA:LIGY – v Nymburce proti Slovanu Liberec.

Jelikož nejvyšší soutěž startuje u 10. února a její týmy odlétají na přípravu za teplem, tak zbytek přípravných zápasů FC Vysočina obstarají duely s druholigovými a třetiligovými soupeři. Na jihlavské umělé trávě se tak postupně představí Bohunice, Vlašim, Znojmo, Rosice a Start Brno.

Generálku na jaro obstará v sobotu 24. února utkání proti Líšni, s níž už Jihlava oba ligové duely odehrály. Boje ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE znovu vypuknou v sobotu 2. března, kdy FC Vysočina zamíří na stadion juniorky Olomouce.

Pravidelně aktualizovaný program zápasů týmů FC Vysočina (včetně dorostu U19) v zimní přípravě najdete TADY.

 
Aktuálně

FC Vysočina veze velmi cenné vítězství z půdy Vyškova!

Je to tam! Příkladně bojující a precizně bránící tým FC Vysočina vydřel první jarní výhru na půdě soupeřů! Tři body veze překvapivě z půdy 2. celku tabulky Vyškova! Velmi cenné vítězství zajistila trefa Justina Araujo-Wilson z 15. minuty po předchozí práci mladíků Křehlíka, Šancla a Fraňka - 0:1 (0:1)! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 17:00
MFK Vyškov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu