21.04.2024, Miroslav Fuks

David Oulehla: Naše výhra byla naprosto zasloužená

David Oulehla: Naše výhra byla naprosto zaslouženáVysočina poprvé na jaře vstřelila více než jednu branku, což v důležitém utkání proti juniorce Sparty bez komplikací stačilo na zasloužené a tolik potřebné vítězství. Kouč David Oulehla si mohl konečně trošku oddychnout a pozitivně zhodnotit důležitý zápas.

 

„Jsme určitě spokojení, protože jsme na to vítězství čekali hodně dlouho. Jsem dnes rád nejen za tři body, ale i za předvedenou hru. Myslím si, že naše výhra byla se vším respektem k soupeři naprosto zasloužená. Na Spartu jsme se pečlivě chystali. Troufám si říci, že v Jihlavě nepředvedla svůj výkon z posledních kol, protože jsme jí to absolutně neumožnili. Byli jsme výborně takticky připravení a hráči pokyny špičkově přenesli na hřiště. Vycházel nám presing, čímž jsme dokázali eliminovat kombinaci soupeře, kluci byli v pohybu, aktivní a důrazní. Důležité bylo, že jsme vstřelili úvodní branku zápasu a poté jsme se dokázali oklepat z toho, že nám Pražané dokázali brzy srovnat stav na 1:1. To nás mrzelo, protože jsme vedení měli držet dále. Naštěstí jsme poté správně zareagovali, vstřelili jsme druhý gól a poté už jsme duel dokázali kontrolovat. Druhý poločas byl jednoznačně v naší režii a dokázali jsme přidat i třetí pojišťovací gól. Mrzí mne, že jsme poté nedokázali vedení ještě navýšit. Šance na to byly,“ řekl ve svém úvodním komentáři David Oulehla.

Dnes vám scházela tradiční ofenzivní opora Jakub Selnar, ovšem náhradu v osobě dorostence Filipa Šancla jste nalezli více než dobrou, že? „Souhlasím. Těžko si mohl přát lepší debut v základní sestavě, než s jednou brankou a dvěma asistencemi na gól. Šany si o šanci říkal, zvažovali jsme jeho nasazení už před třemi koly. Je to mladý talentovaný hráč a mysleli jsme si, že by mu to mohlo sednout. Jsem rád, že se nám tento tah povedl a naše představy naplnil,“ neskrýval radost domácí lodivod, který okomentoval menší využití kvóty pro střídání: „Sestava fungovala, mužstvo jelo na vlně a já pořád cítil, že na soupeře vytváříme tlak. Necítil jsem potřebu do zvolené jedenáctky výrazněji zasahovat. Takže jsme střídali jen v závěru.“

I s ohledem na zimní pauzu jste okusili radost z výhry po předlouhých pěti měsících. Ten tlak musel být velký, že? „Tlak k fotbalu prostě patří a všichni ho musíme umět vstřebávat. Teď si rád užívám krásný pocit z vítězství. Předchozí období nebylo příjemné. Všichni poctivě pracujeme, ale když výsledky nepřichází, tak někteří lidé, fanoušci či široká veřejnost mohou začít vaši práci zpochybňovat. Někdy fotbal tu bodovou odměnu dá, jindy ne. O to více jsem rád, že jsme to dnes zvládli. Hlavně kvůli klukům, kteří byli výhře několikrát hodně blízko i v předchozích kolech. Jenže jsme nezvládli ten klíčový moment utkání. Dnes jím byl třetí gól Filipa Vedrala, kterým jsme soupeři definitivně utekli. Tam se utkání zlomilo a mužstvo se uklidnilo. A samozřejmě je to důležité povzbuzení a uklidnění do náročného finiše II. ligy,“ upozornil Oulehla.

JEŽOUR TV: Po vítězném duelu proti juniorce Sparty jsme vyzpovídali hrdinu utkání Filipa Šancla, jenž při svém debutu v základní sestavě vstřelil 1 branku a na 2 nahrál, a samozřejmě též kouče Davida Oulehlu.

 
Související
Aktuálně

Vysočina proti Varnsdorfu vedla už 3:1, ale nakonec brala jen bod

Důležitý záchranářský duel nabídl velmi zajímavou ofenzivní podívanou a celkem šest branek. Ke zklamání příznivců FC Vysočina se však o ně podělily oba týmy. Přitom Jihlava díky brankám Justina Araujo-Wilsona, Tomáše Fraňka a Filipa Šancla vedla 1:0 a 3:1, jenže velmi dobře hrající Varnsdorf dokázal zaslouženě vyrovnat na konečných 3:3 (1:1). Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 18:00
FC Vysočina Jihlava
SK Slovan Varnsdorf
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu